Sari la conținut

Unelte noi pentru electronica

Mihai3

Postări Recomandate

Buna ziua. Am cumparat acum 2 saptamani un cleste pentru dezizolat http://www.knipex.co...=1376&artID=826

Problema este ca nu am observat pe moment ca boltul nu strange perfect si astfel clestele are un mic "joc" in jurul boltului.

Am luat legatura cu firma de la care am cumparat clestele, le-am explicat problema, dar mi-au spus ca nu se poate inlocui cu unul nou doar pentru atat. Au precizat ca se inlocuiesc doar sculele care se indoaie sau se rup. 

Daca era un cleste chinezesc, atunci nu ziceam nimic, dar am dat aproape 80 de lei pe acest cleste si pentru asta imi fac griji. 

Ce pot sa fac in situatia aceasta ? In timp, cu cat se va amplifica acest "joc" ? 

Multumesc anticipat. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca strangea perfect, probabil mergea foarte greu. dar nu inteleg ce va deranjeaza daca falcile au un mic joc, nu dezizoleaza bine?

Eu am unul similar dar fara manere izolate se la IUS-Brasov de 30 de ani si inca functioneaza.

Crestaturile falcilor se aliniaza dupa izolatie chiar daca are putin joc.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Dezizoleaza bine, dar ma gandeam ca peste cateva luni sau 1 an (sau poate mai mult) o sa am probleme din cauza ca acel joc se va amplifica (adica boltul va strange tot mai slab). 

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

Daca are joc frecarea este mai mica, implicit si uzura.

Acel bolt strange prin deformare la fel ca un nit, deci daca va deranjeaza asa mult puteti sa-l mai strangeti prin deformare mecanica cu un dorn si un ciocan daca oricum nu vi-l mai schimba firma respectiva.

80 de lei imi pare exagerat aici http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/cleste-dezizolat-cablu-surub-p-8911 costa 10lei.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Buna ziua. Am cumparat acum 2 saptamani un cleste pentru dezizolat http://www.knipex.co...=1376&artID=826

Problema este ca nu am observat pe moment ca boltul nu strange perfect si astfel clestele are un mic "joc" in jurul boltului.

Am luat legatura cu firma de la care am cumparat clestele, le-am explicat problema, dar mi-au spus ca nu se poate inlocui cu unul nou doar pentru atat. Au precizat ca se inlocuiesc doar sculele care se indoaie sau se rup. 

Daca era un cleste chinezesc, atunci nu ziceam nimic, dar am dat aproape 80 de lei pe acest cleste si pentru asta imi fac griji. 

Ce pot sa fac in situatia aceasta ? In timp, cu cat se va amplifica acest "joc" ? 

Multumesc anticipat. 

Daca imi permiti sa te intreb.......

1- cat de des folosesti acest cleste ???

2- ce sectiuni de cabluri dezizolezi cu acest cleste ???

3- cat iti doresti sa te tina acest cleste de 80 lei , daca ai lucra sa zicem 8 ore pe zi ??? 100 de ani ???

am avut si am pe mana , scule de sute de euroi  si folosite in medie 8 ore pe zi nu rezista mai mult de 2 ani ,......... deci ???.....te stresezi pentru 80 de lei ???

P.S. inainte de a da cei 80 de lei ( si mie mi se pare exagerat ) pe clestele in cauza nu ai observat acel joc ????

Editat de dominicue
Link spre comentariu

Urias pretul si chiar nu-mi dau seama la ce lucrari s-ar preta acel model de dezizolator. am destule strippere , dar modelului ala nu i-am dus dorul si nu-i vad utilitatea.

Joc trebuie sa existe, daca e mare sau mic nu se poate aprecia decat comparand cu altul la fel. Cereti un cleste la fel la magazin sa vi-l arate si daca are joc mai mic atunci puteti sa reclamati la magazin sau chiar la firma producatoare. Foarte probabil ca acele scule sa aiba garantie pe viata si un suport tehnic serios.

Link spre comentariu

Daca imi permiti sa te intreb.......

1- cat de des folosesti acest cleste ???

2- ce sectiuni de cabluri dezizolezi cu acest cleste ???

3- cat iti doresti sa te tina acest cleste de 80 lei , daca ai lucra sa zicem 8 ore pe zi ??? 100 de ani ???

am avut si am pe mana , scule de sute de euroi  si folosite in medie 8 ore pe zi nu rezista mai mult de 2 ani ,......... deci ???.....te stresezi pentru 80 de lei ???

P.S. inainte de a da cei 80 de lei pe clestele in cauza nu ai observat acel joc ????

1- Nu lucrez in fiecare zi. Sa zicem ca il folosesc 8 ore/saptamana. Daca am timp liber si am ce lucra, atunci probabil si mai mult.

2- Maxim 6mm2

3- 10 ani 

Am spus 10 ani, pentru ca am vazut cleste sfic, de la Knipex care a fost folosit 26 de ani si inca se mai poate folosi. 

Ma stresez pentru 80 de lei deoarece ma asteptam sa fie cat se poate de bun, deoarece e Knipex, marca laudata de multa lume. 

Nu am obsevat jocul inainte de a-l cumpara. Am fost neatent. 

@piincourt

Astept un raspuns de la reprezentantii Knipex Romania si inca un raspuns din Germania (tot de la Knipex). 

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

Pai la ce rata de utilizare are clestele in cauza ........sincer iti faci griji aiurea

Dezizolezi tu cu clestele in cauza sectiuni de 6mm patrati ????......sincer ma indoiesc ......eu stiu ca acel cleste nu poate dezizola corect sectiuni mai mai mari de 4 mm patrati .... dar....ma rog

Vrei sa te tina 10 ani????.... la rata ta de utilizare o sa tina si mai mult

Editat de dominicue
Link spre comentariu

Dezizolezi tu cu clestele in cauza sectiuni de 6mm patrati ????......sincer ma indoiesc ......eu stiu ca acel cleste nu poate dezizola corect sectiuni mai mai mari de 4 mm patrati .... dar....ma rog

Pe site-ul de la Knipex scrie ca poate dezizola conductoare cu diametrul de pana la 5mm si sectiunea de maxim 10mm2.

http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=art_detail&parentID=1363&groupID=1376&artID=826

Cablul de 6mm2 are diametrul de aproximativ 4,5mm.

Deci cel putin teoretic ar trebui sa mearga...

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

Asta cu tinutul e relativa. Daca gestionezi scule si le dai cu imprumut e una, daca lucrezi , chiar putin , trebuie sa stii ca e mare diferenta sa-ti faca placere scula pe care pui mana. Am sficuri de 10 ani pe care le folosesc cu placere, chiar daca am mai avut intre timp si altele noi si lucioase. Nu mai zic de surubelnite cat de greu e sa gasesti una perfecta.

Link spre comentariu

Dragule, eu am un clestisor care a fost facut pentru a indrepta lamelele la condensatoarele variabile cu aer, este din USA si are cca 90 de ani iar in posesia mea este de cca 45 de ani, nu l-as da pentru nimic in lume, este ca o extensie naturala a mainii. Acest lucru da valoare unei scule, nu pretul ci utilitatea acesteia si valoarea pe care i-o acorzi tu. Chiar daca se mai misca in nitul care tine cele doua brate a rezistat si inca va rezista, cel putin pana nu voi mai avea nevoie de scule  :death: .

• Like 1
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

N-am folosit respectiva marca de scule dar cam tot ce poarta acest nume(cle?ti,?urubelni?e,chei,imbusuri,ciocane s.a.) folosesc de mai multi ani(fara sa le fi schimbat pe majoritatea) si sunt mul?umit de ele chiar daca nu sunt cine ?tie ce marca insemnata.

Link spre comentariu

• 8 months later...

La clestii Knipex (si nu numai) am observat ca boltul care strange cele doua parghii are o forma de "floricica".

Ce rol are boltul in forma de "floricica" ? 

Care este diferenta intre boltul in forma de "floricica" si boltul clasic ? 

post-1281-0-47040900-1491489275_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock