Sari la conținut

Goldstar/Universum/Asuki/Dinamic's

zal

Postări Recomandate

M-am g?ndit c? s?nt curio?i s? afle ceva detalii despre acest amplif.

E vorba de unul ?i acela?i amplif produs de Goldstar ?n jurul anului 1980 ?n cel pu?in 4 variante, schema fiind aceea?i cu diferen?e la conectic? ?i tensiunea de re?ea, dup? pia?a c?reia ?i era destinat. Findc? e interesant? ?i pare o scul? serioas? varianta german? Universum Dinamic's System HiFi 2500 (V3297) v?ndut ?n re?eaua de magazine Quelle, v? ar?t c?teva detalii. Celelalte variante poart? indicativul GSA-8500 (Goldstar, Asuki, Dinamic's), astfel persist? o confuzie cu Pioneer SA-8500, de unde ?i legenda c? ar fi fost produs Universum de Pioneer.

...........

Exemplarul acesta a fost reparat de altcineva ?nlocuind doar pe un canal trz prefinali ?i finalii cu unii ISC, l?s?nd reglajul ?n b?l?rii. Concret, pe acel canal prin str?pungerea trz prefinali au ars dou? rez p?n? au carbonizat placa ?i Dorel nici m?car nu a ?ncercat s? cure?e locul. Victime colaterale au c?zut astfel trz finali ?i semireglabilul superdiodei (foarte simpl? de altfel, o diod? dubl? pe radiator). Am ?ncercat ?mirgheluirea locului dar am renun?at c? ajungeam pe partea cealalt?. Am montat rez pe spate, am verificat deschiderea trz finali, surpriz?! Pe canalul oblojit ?ntre 200-230mV b-e ?i erau reci dar ?n clas? B, pe cel bun 630-650mV ?i se ?ncingeau ?n clas? A. Semireglabilii fiind defec?i, unul ?n scc, ars ?i altul nu f?cea contact. I-am ?nlocuit cu rez prin tatonare. 

...........

Abia apoi am f?cut ?i ce m-a rugat proprietarul, s?-i montez mufe RCA ?ntre preamplif ?i ampliful final, lucru simplu electric ?i un pic complicat mecanic, c? tabla din spate e diferit? de variantele orientale, unde e prev?zut? ?n schem? aceast? facilitate. 

.............

Schema se g?se?te, dar are unele inexactit??i specifice produselor OEM, piesele s?nt la nivelul acelor ani, trz buni, cond Samwha, cablaje l?b?r?ate ?i modulele amestecate, de exemplu protec?ia e pe placa cu filtrele. Trafo de re?ea bobinat ptr 220V se cam ?ncinge, alimentarea preamplifului, de?i e stabilizat? se face separat de alimentarea amplifului cu cond mari de filtraj, cu o punte ?i cond de numai 220uF. 

Ultima p?c?leal? e consumul de re?ea de 450W, o glum? c?nd siguran?a e de 1,6A (350W), ?n acord cu puterea sinus pe canale. Mufele DIN de difuri nu sus?in curentul la puterea asta, ideal e ?nlocuirea lor cu borne. Un plus la construc?ia ?asiului care ??i poate rabata fa?a ?i spatele. 

..............

C?teva poze

Editat de zal
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveti si o schema de service cumva ? Ar fi utila ca o completare a subiectului deschis.

Totodata, este de apreciat efortul depus pentru repararea/modernizarea statiei de amplificare asta tinand cont si de faptul ca prin cate maini a trecut (inclusiv "de depanare").

O experienta ca cea descrisa mai sus cred ca face parte, mai mult sau mai putin, din experienta practica a oricarui depanator.

Numai bine

Link spre comentariu

Nu era ?n plan vreo reparare, doar o verificare. Nu puteam s?-l las a?a. Dintre schemele care circul? pe net cea nai clar? e cea de baz? Goldstar, cea german? Universum e neclar? chiar ?n pdf.

Ca diferen?e s?nt tipul trz folosi?i ?n amplifurile finale, conectoarele...

Link spre comentariu

In domeniul   electronicii nu faci nimic daca n-ai rabdare  si meticulozitate din plin.

N-am colaborat cu @zal pana acum dar il stiu in special de pe forumul vecin si nu pot sa nu-l apreciez pentru cunostintele de electronica audio pe care le are.Bravo lui! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock