Sari la conținut

Surs? Quad405

nemmondod

Postări Recomandate

Bun?.

Am primit un amplificator audio homemade gen Quad405, f?cut de cineva prin anii 90. Func?ioneaz? foarte bine. Am mai primit pentru piese de schimb ?nc? dou? pl?ci dar ?i alea func?ioneaz?, a?a c? m-am g?ndit s? folosesc pl?cile respective s? asamblez ?nc? un amplificator. Cer ajutorul vostru pentru a crea sursa pentru amplificator, sau mai bine zis "modernizarea" elementelor din sursa veche. Ata?ez c?teva poze ?i un desen cu leg?turile ?i componentele acelei surse. Sunt ?ncep?tor a?a c? scuze pentru desenul ciudat :)  Cred c? acele componente nu se mai g?sesc pe pia?? a?a cum sunt ele, doresc s? ?tiu care sunt variantele moderne a acelor componente. Ce program recomanda?i pentru crearea schemei ?i a cablajului imprimat?

Mul?umesc.

post-34454-0-31747700-1468313711_thumb.jpg

post-34454-0-55726000-1468313712_thumb.jpg

post-34454-0-43714500-1468313713_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand ar trebui sa incepeti sa invatati, daca nu ati facut inca asta, sa identificati componentele electronice.

Am salvat schita dvs. si am adaugat imagini "cu componentele electronice moderne". Aceste componente se pot achizitiona de la diverse site-uri de profil electronic (nu dau exemple ca sa nu fac reclama dar pentru mai multe detalii in acest scop puteti accesa sectiunea Cauta Componenta a site-ului dioda.ro):

sursa alimentare Quad 405.jpg

Editare ulterioara: Si schema de alimentare, unde C reprezinta acele capacitoare de 4700uF (faceti abstractie de acei 25V sau 35V, modul de interconectare conteaza):

dwsim.png

Link spre comentariu

Am refacut schema lui @donpetru care are o greseala la transformator si nu are nici LED-ul.

Pe noua schema sunt trecute tensiuni aproape de realitate, in sarcina.

post-24607-0-03108500-1468352911_thumb.jpg

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Mul?umesc pentru ajutor.

Din p?cate, singurul magazin din ora? unde pot g?si piesele necesare este ?nchis p?n? s?pt?m?na viitoare (concediu). a?a c? am comandat piesele de pe internet. Voi reveni dup? ce ajung ?i asamblez sursa :)

Link spre comentariu

In primul rand ar trebui sa incepeti sa invatati, daca nu ati facut inca asta, sa identificati componentele electronice.

Am salvat schita dvs. si am adaugat imagini "cu componentele electronice moderne". Aceste componente se pot achizitiona de la diverse site-uri de profil electronic (nu dau exemple ca sa nu fac reclama dar pentru mai multe detalii in acest scop puteti accesa sectiunea Cauta Componenta a site-ului dioda.ro):

attachicon.gifsursa alimentare Quad 405.jpg

Editare ulterioara: Si schema de alimentare, unde C reprezinta acele capacitoare de 4700uF (faceti abstractie de acei 25V sau 35V, modul de interconectare conteaza):

dwsim.png

Cred ca este mai bine asa:

alimentator Quad 405.jpg

Initial am ales o imagine de pe net cat mai sugestiva, dar daca tot dorim sa o evidetiem cat mai clar cred ca este mult mai corect si util deopotriva sa evidentiem separat cele doua infasurari ale transformatorului, deoarece o mare parte dintre tineri electronisti amatori, tocmai la acest aspect se impotmolesc (conectarea in serie a infasurarilor). Asa este, dl. @gsabac ??? Foarte buna si completarea dvs., de altfel.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Felicitari pentru realizare, aparatul functioneaza ?

Postati o poza de ansamblu, deoarece nu am vazut decit circuitele.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Da, func?ioneaz?. Momentan ?ncerc s? montez totul ?ntr-o carcas? de la un mixer audio vechi. Ata?ez pozele sursei. ?in?nd cont c? este prima dat? c?nd fac a?a ceva, cred c? ie?it ok :)

post-34454-0-83013700-1470399660_thumb.jpg

post-34454-0-44770900-1470399661_thumb.jpg

post-34454-0-32148500-1470399662_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock