Sari la conținut

Restaurare Kenwood KA-7002 - 1972

Postări Recomandate

Acesta a sosit ciob?nit de al?i me?teri ?nainte ?i a fost restaurat ?n sensul refacerii func?ionalit??ii ini?iale ?i corect?rii problemelor de b?tr?ne?e. De aceea, restaurarea a fost limitat?, nu total?. Printre problemele multiple au fost trz ?nlocui?i aiurea prin preuri, de exemplu BCxxx pe un canal ?i 2SC871 pe cel?lalt, cond de 1uF ?nlocui?i cu 0,68 ?i 2,2uF, alte piese din sertarul electronistului cioban. Apoi corodarea misterioas? a modulelor, lipiturile multiple ?i ur?te ale firelor de conexiune, fire inversate ?ntre canale, etc. Peste toate, zgomotul produs de ?mb?tr?nirea trz 2SC458 LG, fenomen cunoscut pe net.

Este al doilea exemplar ajuns la mine ?i primul a servit de model, ulterior s-au schimbat ?i ?n acesta trz 2SC458 LG.

...........

Trebuie s? zic c? construc?ia e un co?mar inspirat din epoca l?mpilor, pl?ci separate conectate cu fire r?sucite pe terminale de alam?, fiecare modul arat? ca un piept?ne ??r?nesc. Ca s? po?i schimba 4 cond pe placa cu comutatoarele trebuie demontate alte 4 module ?i radiatorul de pe partea dreapt?. La fel ptr a lucra la preampliful de ton trebuie scos etajul final (Allah e mare ?i le-a dat g?ndul bun s?-l pun? pe conector), plus radiatorul din st?nga. Prea multe manevre ?i se rupe un fir greu de observat ?i mai greu de pus la loc. Schema de pe net nu e exact?, nu exist? modul de protec?ie separat ci e inclus ?n etajul final, releul e pe burt?. Nici alimentarea nu e exact?. De aceea b?nuiesc c? e o revizie ulterioar? din 1972, nu cel ap?rut ?n 1971.

Nu mi-a pl?cut niciodat? firma asta, nu ?tiu cum au supravie?uit p?n? azi, poate doar cu divizia de comunica?ii.

M? bucur c? nu s?nt amplifurile mele ?i m? bucur c? le-am rezolvat.

...............

Deci, s-au reparat pl?cile corodate, ?nlocuindu-se pinii cu cose fabricate din fir, s-au ?nlocuit to?i cond electrolitici din calea de semnal ?i stabilizator plus cei din decupl?rile de pe aliment?ri, cei din filtraj au r?mas aceea?i la cererea proprietarului. S-au ad?ugat cond mkt ptr decupl?ri pe elimentare. S-au ?nlocuit trz b?tr?ni ?i cei pu?i aiurea de Dorel, s-a reglat etajul final dup? ?nlocuirea semireglabililor coroda?i.

..........

Poze:

Editat de zal
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6246-restaurare-kenwood-ka-7002-1972/
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Ati realizat o restaurare ca la o opera de arta. Daca asa este cererea se merita. Felicitari!

Eu cred ca zonele corodate se datoresc unor pipi de soarece si apropo de rahati de animalute.

Era pe vremea cind videocasetele erau la moda. Am reparat un video Panasonic care avea

imaginea fluturind ca un steag. Nimic pe semnale, pe sincronizari, caseta era buna. Intr-un final

am vazut un gindac de bucatarie si apoi pui mici in aparat. Pe capul de citire rotativ, un gindacel

facuse un caca cit un virf de ac si se intarise acolo.

Solutia, inmuiere rahat, curatat cu vata cu alcool izopropilic si spray pentru gindaci, dar nu pe partea electronica.

Spor la restaurari !

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6246-restaurare-kenwood-ka-7002-1972/#findComment-67242

Nu, chiar e o substan?? chimic? acolo, sau era, c? am eliminat zonele corodate. Mul?umesc de apreciere. Cererea a fost mai mic?, dar ca s? pot lucra ?i s? ias? func?ional, a trebuit ?nt?i s? m? ocup de problemele fizice ?i mecanice. Paradoxal, ?sta chinuit se pare c? place mai mult la sunet.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6246-restaurare-kenwood-ka-7002-1972/#findComment-67243

Domnule Zal, lucrarea dvs, echivaleaza cumva cu cele efectuate de catre medici in domeniul chirurgiei plastice si reparatorii. Foarte stufos interiorul acestui amplificator. Felicitari! Apropo de rozatoarele care mai misuna prin aparatura, eu am observat ca soarecii prefera sa consume bobina de UL din aparatele de radio....Spor la mesterit!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6246-restaurare-kenwood-ka-7002-1972/#findComment-67440

Dupa reparatia capitala presupun ca a functionat un numar de ani. Aceste resuscitari

nu functioneazamult timp orice ai face. Asemenea tipuri de aparate sunt ca masinile

mincate de "cancerul ruginii",scirtiie la butoane, comutatoare,la mufe de intrare,

iesire si difuzoarele folosite dupa un numar de ani la amplificatoare au membrana

zdrentuita,cutia crapata,lovita si zgiriata, etc. 

Ar fi interesant de aflat daca acest Kenwood mai este operational.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6246-restaurare-kenwood-ka-7002-1972/#findComment-67462

Am aflat cauza probabil? a corod?rii acelor module. Un Dorel a folosit spray degripant... 90.gif

Spray degripant ??? eu stiam ca degripantul impiedica coroziunea ...

Sa nu fi folosit mai degraba Dorel-ul un spray detrartant , ca eu unul am mai vazut si din astea  

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6246-restaurare-kenwood-ka-7002-1972/#findComment-67467

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock