Sari la conținut

Imprimanta cu cerneala sau cu toner ?

SIG

Postări Recomandate

Daca chiar vreau sa-i dau bunicii o poza cu mine ma duc cu stick-ul la un laborator foto si ptr.3-5 Ron imi face poza si gata.

Subscriu si mai adaug posibilitatea de realizare a circuitelor imprimate,eu am avut un inkjet si acum am trecut la laser.Daca mai socotim si castigul de viteza,optiunea este imprimanta laser.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu si mai adaug posibilitatea de realizare a circuitelor imprimate,eu am avut un inkjet si acum am trecut la laser.

se poate f usor sa scoti la imprimanta cu tus si apoi sa xeroxezi

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Mi-am luat si eu o imprimanta:

Xerox 3124

Pret : 395 RON

Imi place ca e rapida,si are rezolutie de 1200 X 600 dpi.

De fapt se vad in link caracteristicile tehnice.

Sper sa ma tina,sa fac cat mai multe cablaje si nu numai.

Link spre comentariu

cine ar da 60 sau 100 lei pentru un cartus color, ori e revolutionar de profesie, ori a gasit acei bani; 1/2 litrii tus color, costa ~ 30 lei, iar in cartus intra ~ 4 ml; la acest pret, pot sa fac oricand o printare color, nu neaparat poze, caci nu sunt fotograf 9 pretul hartiei e coplesitor, nu al tusului ).

la cele cu laser, poti spune ADIO de la ceva color; am un Canon ink jet de 8 ani, cumparat la SH, nu l-as schimba nici pe un Canon laser; macar pentru fiabilitate.

Link spre comentariu

Dane,e chestie de gusturi pana la urma.

Deocamdata chiar nu vad unde mi-ar' trebui o printare color,poze ti-am spus cum pot rezolva mai usor.

Asa ca...de ce as' fi luat un inkJet?Ca sa patesc ca si vecinul ca nu a printat de vre-o luna nimic si s-a uscat cerneala in orificiile cartusului si acum poate sa-si ia adio de la cartuse , daca nu cumva chiar si de la capul imprimantei.

Reiterez ce am atasat in primul post:

Which one is better? It really depends on what you need to do. If you just do some printing every once in a while, and those prints don't need to stay around for a longtime, you can probably stick with an inkjet.

On the other hand, if you do a lot of printing then laser is the way to go: the cost per page with a laser printer is drastically reduced compared to the current inkjet industry. You'll pay more up front for the hardware, but you'll pay less for toner over time (they're more expensive, but you don't need to replacement nearly as often).

So, to recap: for quick jobs, or college students, you may just want to pick up an inkjet printer (in the case of a college student, use your universities computer lab). If you're in a professional setting or do a lot of printing, you'll probably want to stick with laser printers.

Link spre comentariu

la cele cu laser, poti spune ADIO de la ceva color; am un Canon ink jet de 8 ani, cumparat la SH, nu l-as schimba nici pe un Canon laser; macar pentru fiabilitate.

Eu am un inkjet,iar de curand am cumparat,un laser.Avantajul la cea laser este viteza mai ridicata de tiparire,daca este vorba de mai multe exemplare,diferenta este si mai mare.Inca un avantaj,este posibilitatea realizarii cablajelor in casa,fara excursia la xerox.Da,nu pot fi facute imprimari color,dar,cel putin eu,am rar nevoie de imprimari color si pentru acestea,ma duc cu stick-ul la un centru de copiere.

Link spre comentariu

• 11 months later...
HP1018. La modelul acesta trebuie doar sa decupezi o bucatica de plastic, iar tonerul este ieftin.

Puteti detalia,am si eu acest model.M-ar interesa o poza cu punctul de umplere,tipul de toner(eventual costul) si cantitatea care se introduce la o reumplere.

Link spre comentariu

Puteti detalia,am si eu acest model.M-ar interesa o poza cu punctul de umplere,tipul de toner(eventual costul) si cantitatea care se introduce la o reumplere.

Este pe youtube un filmulet unde arata pas cu pas metoda de umplere, de exemplu

. Eu am preferat sa o duc la un service unde mi-au facut refilul pt. 60 lei. Cartusul plin ar trebui sa tina 3.000 de pagini.
Link spre comentariu

Eu am preferat sa o duc la un service unde mi-au facut refilul pt. 60 lei.

La fel am facut si eu(dar mai ieftin),dar credeam ca Dvs.ati facut refil-ul personal.Ma interesa in special,cantitatea si tipul/marca tonerului indicat pentru HP1018. Cred ca

este mai simplu,dar tot nu stiu marca si cantitatea toner-ului. Editat de miron1947
Link spre comentariu

Se pare ca la acest model de cartus este de preferat efectuarea unui orificiu pentru introducerea tonerului( parca in clipul indicat de d-l Miron se lucreaza cu o freza) decat de desfacut bucatele pana dai de orificiul dedicat pentru umplere. scratchchin.gif

Link spre comentariu

Da,este o firma din romania,am vazut.Tot acolo am vazut ca la unele tipuri apare in coloana + ,ori fuse ori chip,se foloseste sistemul acesta si la laser?

P.S.

Doar pentru rencarcare ,posibil sa fie mai convenabil,ca operatia s-o facem personal,dar pentru o incarcare + revizie,cum apare in link-ul Dl-ui edy_wheazel, locul de lucru implica utilaje care nu sunt tocmai uzuale acasa(aer comprimat,curent de aspirare).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock