Sari la conținut

Imprimanta cu cerneala sau cu toner ?

SIG

Postări Recomandate

Ma gandesc sa-mi achizitionez anul acesta o imprimanta.

Am una veche,pe leduri,dar care e super uzata.

Nu imi dau seama care ar' fi mai buna?

Cea cu cerneala pare mai scump cumparatul de cartusuri.Tine figura cu reincarcarea?

La cele cu toner (laser) se poate refila cartusul.Cel putin se putea anii trecuti.

Voi ce parere aveti ?

Mersi.

P.S. O analiza de pe net:

Which one is better? It really depends on what you need to do. If you just do some printing every once in a while, and those prints don't need to stay around for a longtime, you can probably stick with an inkjet.

On the other hand, if you do a lot of printing then laser is the way to go: the cost per page with a laser printer is drastically reduced compared to the current inkjet industry. You'll pay more up front for the hardware, but you'll pay less for toner over time (they're more expensive, but you don't need to replacement nearly as often).

So, to recap: for quick jobs, or college students, you may just want to pick up an inkjet printer (in the case of a college student, use your universities computer lab). If you're in a professional setting or do a lot of printing, you'll probably want to stick with laser printers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In principiu nu imi trebuie color,nu vreau sa tiparesc poze.

Daca nu doriti color atunci va recomand o imprimanta laser monocrom. Eu am un model SAMSUNG monocrom care merge foarte bine. Actualmente sunt in cautarea unei imprimante laser A3 monocrom, ceva recomandari ?

Link spre comentariu

Multumesc de indicatie d-l Miron.

Ce nu mi-e mie clar este ,dupa cum am vazut,ca :

1. Imprimantele acestea laser au o memorie relativ mica,comparativ cu cele pe cerneala.Nu stiu daca ati observat acest lucru.

De exemplu imprimanta de mai sus are doar 2 MB.

Si imprimanta mea are doar 2 MB de memorie si scrie in manualul de utilizare ca daca nu printeaza o pagina mai incarcata de continut,de exemplu o poza,chiar daca e alb-negru,sau daca dai de exemplu sa printeze mai multe pagini,si daca printeaza pagina doar partial,atunci de vina e memoria saraca si imi recomanda sa ii pun memorie in plus,ca RAM-ii la calculatoare.

Ce poate sa schimbe insa situatia poate fi procesorul mai puternic,de 234 MHz in acest caz,care ar' putea contrabalansa memoria mica,2MB.

DEci,ca sa sintetizez,cum se face ca imprimantele cu cerneala au memorie mai mare,chiar cele pe la 130 RON au memorie de 8 MB sau chiar 16 MB,insa cele cu laser o memorie slaba,2 MB in acest caz ? Or' fi avand in schimb procesor mai,puternic dupa cum spuneam,si acest lucru substituie nevoia unei memorii mai mari?

2. Rezolutia imprimantelor laser,cel putin acestea pana in 500 RON este de doar 600x600 dpi ,bine ei scriu "up" ,dar tot acolo esti,pe cand la imprimantele cu cerneala rezolutia monocroma scrie ca e pe la 1200x1200 dpi.

Chiar scot astea cu cerneala o rezolutie mai buna? Dupa caracteristicile tehnice se pare ca da.

Eu sunt mai " indragostit" de imprimantele laser decat de cele cu cerneala,insa nelamuririle prezentate ma pun pe ganduri.

:a5:

Link spre comentariu

Recomand un laser HP1018. Am asa ceva acasa, daca se termina tonerul nu trebuie sa schimbi cartusul, se poate face reumplerea cu toner. La modelul acesta trebuie doar sa decupezi o bucatica de plastic, iar tonerul este ieftin.

Recomand laser cu atat mai mult cu cat este utila pt. realizarea cablajelor pnp si foto...

Link spre comentariu

Rezolutia imprimantelor laser,cel putin acestea pana in 500 RON este de doar 600x600 dpi

Este suficient,daca nu doriti sa faceti poze,raportul pret/performanta este convenabil,daca ar trebuii sa cumpar, acesta ar fi alegerea mea.Pentru varianta cu cerneala as opta pentru acesta ,chiar este posibil sa fac achizitia(daca obtin finantare),deoarece 840 al meu, de doua zile, afiseaza lipsa hartie,chiar daca are un top complet in el.

Link spre comentariu

Recomand un laser HP1018. Am asa ceva acasa, daca se termina tonerul nu trebuie sa schimbi cartusul, se poate face reumplerea cu toner..

Cate pagini,tipareste cu cantitatea de toner din cartus?

Link spre comentariu

• 4 months later...

Parerea mea este ca imprimantele laser sunt mult mult mai ieftine la consumabile , au o viata mult mai lunga ( la unele imprimante laser un singur tonner printeaza mai multe pagini decat unele imprimante inkjet scumpe ) , costuri de intretinere mai mici samd. Daca este laser color si mai bine .

Printarea pozelor acasa cu imprimante inkjet mi se pare inutila , calitatea fiind cu mult mai joasa fata de o poza scoasa la un magazin specializat si mult mai scumpa ...

Am avut mai multe imprimante inkjet si au scos maxim 10-15 mii de pagini dupa care au murit , acum am cumparat o imprimanta laser sh lexmark e330 si deja a scos 30.000 de pagini , plus ca viteza si calitatea fata de inkjet e incomparabila.

Cartusul scoate 6000 de pagini iar un refil se face acasa cu 50 lei maxim . O recomand desi in materie de inkjet in Lexmark nu am avut incredere niciodata. Puteti s-o cumparati la un pret foarte frumos de la un magazin de produse sh brand - name. ( eu am luat-o cu 250 lei cu 1.900 de pagini scoase iar una noua sare de 1200 lei )

Link spre comentariu

Eu am o imprimanta cu laser Samsung ML-2010. Nu stiu exact ce memorie are, dar nicidata nu am stat dupa ea sa incarce paginile, iar o imprimare a unei pagini dureaza sub 2 sec. E monocroma, dar totusi o folosesc si pentru imagini (monocrome, desigur). Oricat m-am chinuit odata sa o fac sa stea sa se incarce pagina, a luat-o aproape instantaneu orice ar contine acea pagina.

Inainte am avut o imprimanta cu cerneala. Incarcare i-o puteam face eu, dar, daca nu imprimam zilnic, nu nu prea aveam ce sa impreim, se usca capul cartusului si sati vreo 2 ore sa il desfunzi. Sa nu mai vorbesc ca are o viteza mult mai mica de imprimare. Am cumparat-o cu aproxiamtiv 350 lei. Imrima cam 1000 pagini pe cartus (adica dupa 1000 trebuie sa il reincarc) si sunt foarte multumit de ea.

Link spre comentariu

Ma gandesc sa-mi achizitionez anul acesta o imprimanta.

Am una veche,pe leduri,dar care e super uzata.

Nu imi dau seama care ar' fi mai buna?

Cea cu cerneala pare mai scump cumparatul de cartusuri.Tine figura cu reincarcarea?

La cele cu toner (laser) se poate refila cartusul.Cel putin se putea anii trecuti.

Voi ce parere aveti ?

Mersi.

P.S. O analiza de pe net:

Which one is better? It really depends on what you need to do. If you just do some printing every once in a while, and those prints don't need to stay around for a longtime, you can probably stick with an inkjet.

On the other hand, if you do a lot of printing then laser is the way to go: the cost per page with a laser printer is drastically reduced compared to the current inkjet industry. You'll pay more up front for the hardware, but you'll pay less for toner over time (they're more expensive, but you don't need to replacement nearly as often).

So, to recap: for quick jobs, or college students, you may just want to pick up an inkjet printer (in the case of a college student, use your universities computer lab). If you're in a professional setting or do a lot of printing, you'll probably want to stick with laser printers.

lucrurile par clare - daca nu trebuie color = laser; dar, nu sunt chiar asa simple; in afara de reincarcarea cartusului cu toner, se uzeaza cilindrul, ceea ce produce mare deranj, daca nu se gasesc de schimb; sunt partinitor, recunosc; eu am imprimanta cu jet de cerneala; se usuca, daca nu listezi, e drept, dar cand listezi, iese cristal, intotdeauna; o am numai de 8 ani, nu am luat-o noua, dar nu o schimb, deocamdata, poate vreau sa listez, vreodata, ceva color...

Link spre comentariu

Daca ai grija, cilindrul se uzeaza foarte greu. In conditii optime de functionare, nu ar trebui sa se strice niciodata, dar praful si ce mai e pe hartie daca ajunge la el, in uzeaza. Daca doriti, exista si imprimante laser color, asa ca, de ce nu? cartusuri, care au cilindrul exista de cumparat, fiti fara grija. Mai mult mi se uzau cele de la imprimanta cu jet de cerneala decat cel de la imprimanta LASER.

Link spre comentariu

Faza cu imprimarea color,tiparire poze adica,la imprimantele inkjet e total nepractica ptr. un om de rand care nu e fotograf de meserie care poate sa-si amortizeze costurile prin vanzarea de poze,si cred deci ca nu trebuie luata in considerare.E un moft costisitor.

Cine da 60 sau 100 RON ptr. cartuse inkjet color,plus alta cheltuiala cu hartia foto,ca sa-si imprime 2 sau 3 poze?,cand majoritatea isi tin pozele in calculator sau pe DVD-uri sub forma de slideshow.

Daca chiar vreau sa-i dau bunicii o poza cu mine ma duc cu stick-ul la un laborator foto si ptr.3-5 Ron imi face poza si gata.

Deci,analiza comparativa trebuie facuta exclusiv in ceea ce priveste fiabilitatea celor doua genuri (laser sau inkjet).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock