Sari la conținut

Generator de Semnal sinusoidal audio pt. laborator

Dudikoff

Postări Recomandate

As vrea un generator de semnal sinusoidal pentru frecvente audio

Daca doriti o schema cu CI,va pot da documentatia pentru XR2206,care are si alte posibilitati(DC offset,triunghiular..).

post-9-1201868750_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

aceste generatoare cu CI au ceva distorsiuni amndoua realizeaza semnalul sinus din semnal triunghiular cu o retea de diode.

in specificatii se spune ca aprox 1% distorsiune .

Daca nu se foloseste semnalul la super masuratori ci doar pentru vizualizare ptr a urmari efecte "grosiere" cum ar fi cliping , distorsiuni majore ..este OK . Un avantaj ar fi ca se pot wobula si ca toata gama de audio este reglabila cu un singur buton.

Trebuie rezolvat reglajul "fin" , cu helipot sau alte circuite cu potmetru ca sa se poata regla usor valorile dorite.

Altfel cel mai bun ar fi un generator in punte Wien are cele mai mici distorsiuni realizabile de un amator , dezavantaj ca trebuie impartita banda audio pe mai multe subdomenii si rezolvata ca amplitudinea sa fie constanta ( de obicei cu un bec de 6-12V si 20mA se stabilizeaza amplitudinea.

Link spre comentariu

Deoarece vreau un semnal cit mai curat si cu distorsiuni cit mai mici cred ca o sa testez intii pe cel cu punte Wien.

Asta pentru inceput. Imi trebuie doar tonuri sinusoidale de 100Hz, 1K, 10K, 20K.

Mai tirziu m-ar bate gindu sa fac un vobuloscop audio. Si am nevoie de un generator de semnal care sa acopere tot spectrul audio cu aceleasi componente, si sa poata fi comandat electric (adica nu de om invirtind din potentiometru), cred ca in tensiune sau digital cumva ....

Ma gindesc la un DDS cu AD9832 sau AD9833 ... unsure.gif

Link spre comentariu

Asta pentru inceput. Imi trebuie doar tonuri sinusoidale de 100Hz, 1K, 10K, 20K.

Mai tirziu m-ar bate gindu sa fac un vobuloscop audio.

Cautati programul TrueRTA,are si generator si analizor de spectru,totul realizat cu PC-ul.

Link spre comentariu

Cautati programul TrueRTA,are si generator si analizor de spectru,totul realizat cu PC-ul.

Programul e bun dar cred ca necesita o placa de achizitie performanta. Cu o placa audio modesta mare lucru nu faci!!!

Ce parere aveti de schema din PDF_ul de mai sus atasat de donpetru ? Mi se pare interesanta si chiar se merita sa o faci chiar daca nu se foloseste semnalul la super masuratori ci doar pentru vizualizare ptr a urmari efecte "grosiere" cum ar fi cliping?!

Link spre comentariu

Daca doriti o schema cu CI,va pot da documentatia pentru XR2206,care are si alte posibilitati(DC offset,triunghiular..).

Generatorul de mai sus (postul nr. 2, autor Cristi Tudose) l-am facut in studentie in camin si merge si azi!

Eram coleg de camin cu autorul, am facut montajul si ma miram ca nu se aprinde becul! M-am dus la baiat sa-l intreb de ce, mi-a verificat montajul, a gasit condurile mari, cele de 1000u/25, puse pe dos, l-a alimentat si a mers! Multi ani mai tarziu, am putut sa-mi imperechez condensatorii din reteaua Wien, ca sa am si consecventa scalei, dar...merge si azi!

Link spre comentariu

• 10 months later...

Salut ...am auzit ca frecventa de 22.275 la cel putin 30 decibeli creeaza o presiune asupra creierului care te face sa "fii nevoit sa folosesti toaleta " flag_of_truce.gif ,oricum am auzit mai multe si despre frecvente mai mici si as vrea sa stiu daca intradevar e adevarat .Poate cineva sa confirme sau sa infirme acest lucru ?

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Salut ...am auzit ca frecventa de 22.275 la cel putin 30 decibeli creeaza o presiune asupra creierului care te face sa "fii nevoit sa folosesti toaleta " flag_of_truce.gif ,oricum am auzit mai multe si despre frecvente mai mici si as vrea sa stiu daca intradevar e adevarat .Poate cineva sa confirme sau sa infirme acest lucru ?

nu stiu daca urmaresti emisiunile de pe discovery cu mythbustre dar au incecat ei chestia asta care o spui tu si nu este adevarata

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 10 months later...
Frecventele care induc anumite "stari" sunt cele din spectrul ELF, pana in 12-14 Hz, in special cele din jurul frecventei de 7 Hz...

Sticineva de unde iau si eu un astfel de generator de semnal(sal cumpar) sau schema ceva,cu modulatie de frecv 1-50 Hz??????????????

pls astept ras.............Caut de 1 an asa ceva si nu prea am gasit..........ma ajuta cineva???///

Editat de grasuyo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock