Sari la conținut

perechi 15030/15031

piincourt

Postări Recomandate

Se pot folosi F15031 cu MJE15030 intr-un amplif audio ? Intreb deoarece unul este izolat iar celalalt nu si nu cred ca variaza la fel cu temperatura. Daca le-as folosi totusi ce dezechilibru ar introduce, mare, acceptabil, neglijabil ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

MJF15030 /  MJF15031 - asa cum spune si producatorul - au caracteristici electrice similare cu MJE15030 / MJE15031. Adica, cu alte cuvinte, din afirmatia asta:

Electrically Similar to the Popular MJE15030 and MJE15031

se poate deduce usor ca se poate folosi MJE cu MJF fara nicio problema.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/172445/ONSEMI/MJF15031G.html

Totusi, pentru estetica si ca sa scapati de izolarea capsulei de radiator, ar fi bine sa mergeti pe varianta MJF atat pentru tranzistori tip N cat si pentru cei tip P.

Link spre comentariu

S?nt totu?i vreo dou? deosebiri: rez termic? mai mare la MJF 3,5 fa?? de 2,5 la MJE ?i puterea disipat? mai mic?, 36W fa?? de 50W. B?nuiesc totu?i c? vor fi folosi?i ca trz prefinali ?i detaliile astea nu au a?a mare importan??.

Link spre comentariu

Da, pentru prefinali vreau sa-i folosesc intr-o schema symasym ca mi-a placut cum e prezentata, adica facuta de diy-eri penru diy-eri. As putea sa folosec si alti tranzistori in locul lor, mai usor accesibili ? Daca folosesc numai o pereche de finali chiar am nevoie de prefinali de 8A ?

Link spre comentariu

Da, pentru prefinali vreau sa-i folosesc intr-o schema symasym ca mi-a placut cum e prezentata, adica facuta de diy-eri penru diy-eri. As putea sa folosec si alti tranzistori in locul lor, mai usor accesibili ? Daca folosesc numai o pereche de finali chiar am nevoie de prefinali de 8A ?

Trz mai u?or accesibili nu cred s? g?se?ti ?n afara f?c?turilor care simuleaz? trz celebri, de exemplu 2SA968/2SC2238, mult mai sensibili ca MJE-urile, dar ?i mai slabi.

Link spre comentariu

schema e cea care se numeste symasym5-3, nu e facuta de mine, am gasit pe diyaudio si mi-a parut interesanta ca nu are asa de multe piese.

Am vazut variante si cu C5171/A1930 in prefinali. Astia sunt de 2A la Ic si 180V. Eu probabil ca o sa alimentez la +/- 37V nu mai mult si finali o sa folosesc mjw0302 care au un Ib continuu de 1,5A. Probabil ca varianta asta e cam la limita.

Ok, o sa supradimensionez si o sa merg pe mje15030/1.

Link spre comentariu

Cu un trz mai pu?in faci o schem? total simetric?, ultimul nivel ?n evolu?ia amplifurilor, asta e o reluare a schemelor din 1978-80. Periodic se scot de la naftalin? vechituri c?nd a mai trecut o genera?ie dou? ?i lumea a uitat de ele. A?a pare c? a inventat cineva apa cald?.

Link spre comentariu

Postati schema sau adresa de internet ca sa discutam la obiect, nu doar sa facem "playback".

@gsabac

Link spre comentariu

Daca nu vrei puteri mari poti incerca schema asta care e simetrica asa cum ti se recomanda mai sus

post-6546-0-53249200-1466858856_thumb.png

Eu am facut doua cablaje la aceasta schema, unul cu componente THT si unul cu SMD-uri + THT

IMG_20160407_131131.jpg   IMG_20151226_223859.jpg   IMG_20151226_222300.jpg   IMG_20151224_221914.jpg

Cablajul e mic, are 5x5cm atat in varianta cu smd cat si tht

• Like 1
Link spre comentariu

Se pot folosi F15031 cu MJE15030 intr-un amplif audio ? Intreb deoarece unul este izolat iar celalalt nu si nu cred ca variaza la fel cu temperatura. Daca le-as folosi totusi ce dezechilibru ar introduce, mare, acceptabil, neglijabil ?

Se pot folosi cu succes, sunt unele dezechilibre termice, dar dupa parerea mea sunt minore si neesentiale.

Nu merita calculate sau estimate.

Dupa cum ati observat, doi tranzistori sunt ca o mica pata de culoare pe un tablou. Daca sunt folositi

sau nu au parametri buni, renuntati la ei, daca realizati o constructie finala. 

Ati prezentat si ati primit scheme din partea membrilor forumului, ramine sa alegeti ce doriti sa construiti

fie ca model experimental fie ca un produs finit. Sa postati si pentru noi.

@gsabac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock