Sari la conținut

Gate drivers diverse solutii

cavit

Postări Recomandate

orice sussa in comutatie are nevoie de ele.

Solutia clasica ca mai veche este cu transformatoare de impulsuri, acestea au multe limitari si nu pot fi folsite pentru sisteme modulate cum ar fi invertorul sinusoidal.

Pot fi follosite direct sau cu parte activa de driving dupa ele, in varianta cu parte activa pot fi cuplaje pe frecventa mare de cateva zeci de MHz asociate la intrare cu un encoder si la iesire cu un decoder, configuratia asta ofera tot ce e mai bun in materie de driving exista drivere cu aceasta topologie de la AD  ex ADUM3224WAR normat ca izolare pentru 400v ac.

Varianta  cu cuplaj de inalta frecventa poate fi folsita la orice aplicatie si ofera izolare galvanica intre intrare si  iesiri nu este pretentioasa la temperatura.

Optocuploare driver clasicul tlp 250 de la toshiba nu este ecranat si este susceptibil la bruiaj  pe modul comun, hcpl 3120 si similarele este ecranat si compatibil pin la pin cu tlp 250 este ecranat si performeaza destul de bine, CMR este de 25kv/us din experienta personala functioneaza stabil.

Variate mai rapide  ex ACPL-w346 e mai rapid, este dedicat pentru mosfet cu carbura de siliciu CMR 50 kv/us dar este greu de obtinut in practica, din experienta personala am avut probleme cu oscilatii parazite de inalta frecventa astea facea ca in sarcina nominala sa arda tranzistorii, in gol sau sarcina usoara functionau bine.

Limitarile majore ale optocuploarelor sunt de temperatura nu pot opera de regula la 125 de grade si modificarea puternic a caracteristicilor cu temperatura precum si limitarile in materie de CMR.

Driverele cuplate galvanic de genul ir2110 ir2112 functioneaza destul de stabil dar nu au izolare galvanica intre intrari si iesiri.

In materie de CMR sunt specificate ca imune, totusi dv/dt mari generate de dispozitivele de comutatie performante pot duce la defectarea lor.

Pentru orice tip de driver incarcarea portii dispozitivului comandat prin efect MiIller poate forta tensiunea de alimentare a partii de iesire peste valoarea recomandata in caz ca nu are cine absorbi aceasta sarcina electrica mai ales in topologia boot strap, din aceste considerente este recomandata montarea de zennere pe poarta si pe bara de alimentare a driverului mai ales pe partea de bootstrap unde exista riscul de a fi depasita tensiunea de alimentare.

Orice tip de driver functioneza mai stabil cu dispozitive de comutatie cu sursa Kelwin, in acest caz nodul de curent este direct pe chip si bruiajul este mult mai redus, perfomeaza mai stabil si la frecventa mai mare, exista incapsulari du sursa Kelwin atit pentru dispozitive cu carbura de siliciu de exemplu c3m0065090j si pentru mosfet rapid, fch041n65efl4 si pentru IGBT rapid.

post-30154-0-57201200-1466315634_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Anume pentru tine (te plangeai de niste probleme), am pus solutia unui driver perfect pentru sic-mos. Asigura existenta impulsului de deschidere numai daca are minim 15V pozitiv si numai daca exista minim 3,5V negativ pentru blocare (valorile se pot schimba). Dar mai ales, asigura astea in momentele tranzitorii de cuplare si decuplare. E pe un topic, nu mai stiu care. Am folosit solutia de multe ori, anume la sic-mos, mie imi pare perfecta. Dezavantajul este ca necesita comanda prin infasurare trafo driver. Dar merita.

Link spre comentariu

Sunt foarte multumit de cele de la AD si in plus schema de utilizare e foarte simpla potrivita pentru mine, nu am avut probleme cu tensiunile ci cu stabilitatea in functionare mai ales in regim modulat astea merg foarte curat fara glichuri si oscilatii parazite.

Nu mai folosesc acpl -w346 deoarece am reusit sa ard niste stgw39n60vd cu ele pe tema bruiajelor si oscilatiilor parazite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock