Sari la conținut

Parere rebobinare traf reciver 5.1 jvc

florynamaria

Postări Recomandate

Am achizitionat un reciver 5.1 jvc la un pret mic 15 lei.

Dar din pacate cand lam conectat la retea si iam dat buton nu se aprindea. 

Am dat jos capacu si am costatat ca e intrerupt primarul.  Iar tolele trafului sunt sudate. 

Mai am vreo sansa sa rebobinez primarul . De cunoscut nenumaratele tensiuni din secundar nu le cunosc ca sa pot construii un alt trafo. 

Se poate taia cu flexu tolele iar apoi sa le inlocuiesc cu altele? bineinteles daca gasesc tole de dimensiunea respectiva-

Orice parere e bine venita

post-32076-0-42336000-1466190212_thumb.jpg

post-32076-0-83887200-1466190242_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca veti reusi sa dati jos tolele acelui transformator, la final nu veti reusi sa le imbinati cum a fost facut din fabrica.

Din acest motiv, mai bine precizati modelul JVC a aparatului, poate voi gasi un manual de service pe baza caruia sa gasim tensiunile secundare a transformatorului. In plus, aceste tensiune secundare se mai pot usor deduce in functie de tensiunile capacitoarelor de filtraj. Dar, pana ajugem acolo, precizati modelul receiver-ului JVC ?

Link spre comentariu

Aceste modele de trafo au siguran?? termic? ?nseriat? ?n primar, e suficient s? fie ?trapate terminalele ei dac? se ?ntrerupe ?i trafo va func?iona din nou, cu rezerva calit??ii izola?iei dup? ?ncingerea care a provocat ?ntreruperea siguran?ei termice. E vorba numai de izola?ia ?ntre spirele primarului, c?ci s?nt carcase separate ptr primar ?i secundare, nu fac contact bobinajele ?ntre ele. R?m?ne ?n continuare ca protec?ie final? siguran?a de re?ea a aparatului.

Link spre comentariu

Chiar daca veti reusi sa dati jos tolele acelui transformator, la final nu veti reusi sa le imbinati cum a fost facut din fabrica.

Din acest motiv, mai bine precizati modelul JVC a aparatului, poate voi gasi un manual de service pe baza caruia sa gasim tensiunile secundare a transformatorului. In plus, aceste tensiune secundare se mai pot usor deduce in functie de tensiunile capacitoarelor de filtraj. Dar, pana ajugem acolo, precizati modelul receiver-ului JVC ?

Modelul reciverului este JVC RX 5060

Aceste modele de trafo au siguran?? termic? ?nseriat? ?n primar, e suficient s? fie ?trapate terminalele ei dac? se ?ntrerupe ?i trafo va func?iona din nou, cu rezerva calit??ii izola?iei dup? ?ncingerea care a provocat ?ntreruperea siguran?ei termice. E vorba numai de izola?ia ?ntre spirele primarului, c?ci s?nt carcase separate ptr primar ?i secundare, nu fac contact bobinajele ?ntre ele. R?m?ne ?n continuare ca protec?ie final? siguran?a de re?ea a aparatului.

Referitor la spusele dvs. dupa o inspectie mai atenta secundarele par a fi bobinate peste primar nici o sansa sa ajung la ea (siguranta termica). Deci tot trebuie taiate tolele intr-un fel sau altul, de taiat nu ar fi problema mare. Problema mare e daca mai gasesc tole de dimensiunile respective.

Editat de florynamaria
Link spre comentariu

Modelul reciverului este JVC RX 5060

daca mai gasesc tole de dimensiunile respective.

Pai daca taiati doar cordonul de sudura puteti sa le refolositi pe acestea.

Este undeva pe forum o discutie asemanatoare desore un transformator cu tole sudate, am sa cauta si daca-l gasesc inserez o trimitere la el.http://www.tehnium-azi.ro/topic/5946-transformator-cu-pachetul-de-tole-sudat/?hl=transformator

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pai daca taiati doar cordonul de sudura puteti sa le refolositi pe acestea.

Este undeva pe forum o discutie asemanatoare desore un transformator cu tole sudate, am sa cauta si daca-l gasesc inserez o trimitere la el.http://www.tehnium-azi.ro/topic/5946-transformator-cu-pachetul-de-tole-sudat/?hl=transformator

Multumesc domnule Miron, Chiar acum ma apuc sa pilesc sudurile cu flexul sa vedem ce iese. Pana una alta astept raspunsul domnului donpetru referitor la tensiunile secundare a transformatorului.

Va multumesc!

Link spre comentariu

Cred c? nu am fost prea clar ?n exprimare: nu trebuie desf?cut trafo, trebuie c?utate la borne terminalele siguran?ei termice, a?a lucreaz? Tamura. Terminalele siguran?ei s?nt argintii, fa?? de terminalele bobinajului care s?nt ro?cate, tipic cuprului. Pune o poz? clar? cu bornele primarului.

Link spre comentariu

Multumesc domnule Miron, Chiar acum ma apuc sa pilesc sudurile cu flexul sa vedem ce iese.

Ce sa iasa? Macel.

Nu cu flexul se face, caci nu trebuie indepartat decat materialul folosit la sudura (cordonu), fara a afecta tolele.

Treaba buna se face cu bomfaier, menghina si dalta. Atat.

La adresa de mai jos se poate vedea cum am procedat eu in zeci de cazuri, trafurile ramanand intacte.

Chiar daca nu se-ntelege textul (am postat pe un forum strain), se pot vedea pozele:

http://valvol.ru/topic1930.html

Link spre comentariu

Cred c? nu am fost prea clar ?n exprimare: nu trebuie desf?cut trafo, trebuie c?utate la borne terminalele siguran?ei termice, a?a lucreaz? Tamura. Terminalele siguran?ei s?nt argintii, fa?? de terminalele bobinajului care s?nt ro?cate, tipic cuprului. Pune o poz? clar? cu bornele primarului.

A sosit si poza. Inteleg perfect ce ziceti domnu Zal. Am mai desfacut trafo-uri si stiu cum arata o siguranta termica dar cat am chiorit ochii pe traful acesta nu am vazut nici o siguranta termica la suprafata sau intr-un anume loc unde poate fi manipulata.

post-32076-0-70933200-1466488285_thumb.jpg

post-32076-0-02454100-1466488292_thumb.jpg

Editat de florynamaria
Link spre comentariu

Masurati cu un ohmetru intre pinii 2 si 3....daca aveti rezistenta ohmica inseamna ca primarul a scapat....

....dupa cum arata in poza , siguranta termica este conectata intre pinii 1si 2...

attachicon.gifpost-32076-0-02454100-1466488292.jpg

Am masurat si am 100 cu multimetrul setat pe scala 2000k. De alimentat se alimenteaza la retea pinul 1 si 3 asta e configuratia in reciver am urmarit traseele si alimentarea se face intre pinul 1 si 3 . deci cum ajung la aceea siguranta fara sa tai, desfac tolele? scot pini aceia argintii afara sa nu mai faca contact cu bobina primarului?

Editat de florynamaria
Link spre comentariu

Da , la valoarea asta a rezistentei ,se pare ca totul e normal....cu siguranta va functiona!

DUPA SPUSELE DOMNULUI FLORMAR A SI FUNCTIONAT VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU SFATURI SI RASPUNSURI. APROPO DOMNUL FLOMAR CE VALOARE AR TREBUII SA AIBA SIGURANTA INSERIATA IN PRIMAR?

Link spre comentariu

Spuneti ca transformatorul functioneaza, pentru certificarea integritatii, trebuie sa il tineti in priza circa 30 de minute.

Urmariti temperatura bobinajelor si miezului.

Deasemenea masurati tensiunile din secundare si curentul de mers in gol.

Acesta trebuie sa fie mai mic de 100mA, daca transformatorul este bun.

@gsabac

Link spre comentariu

Dupa mine acest transformator supraincalzit nu trebuie folosit decit pentru probe.

Nu este sigur, mai ales daca in pozele prezentate este vorba de bobinajul primar innegrit.

@gsabac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock