Sari la conținut

amplificator incinta pe trei caii de vreo 100W

titi

Postări Recomandate

Salut tuturor si ma bucur sa regasesc forumul mai aprins ca niciodata. Nu am uitat de minihidrocentrala, a ramas cunostinta sa se mai gandeasca, sa vada ce si cum si cred ca pana la vara face rost de lucrurile principale. Dar ce ma intereseaza, nu vreau sa fiu prea offtopic:

ma intereseaza sa-mi spuneti cum pot sa-mi fac cea mai simpla incinta acustica activa pe trei caii cu difuzoare de 4 sau 8 Ohmi, maxim 100W. Deci, ma intereseaza ce amplificatoare sa folosesc, am auzit ca LM3886 e mai bun ca TDA7294 dar nu sunt sigur si eventual o schema de filtru activ ca sa conectez pe intrarea amplificatoarelor.

:a8:

ma gandeam sa nu imi mai fac bassreflex, VTP si ce mai vroiam, ci m-am gandit ce ar fi daca as face incinte active...mai tarziu oricum cred ca am sa le vand dar aveam o bucata de PAL de 16mm grosime si...stiti voi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O idee ar fi sa cumperi un amplif de masina de 2 x100 W ( pe MosFET ) , anulezi blocul de convertor DC-DC de la 12 la +/- 30V .Al alimentezi cu un traf de 300VA redresor si bloc filtru/buffer .

Eu am gasit la piata de vechituri un amplif de masina Sony aprox de 2 x 60W RMS am dat pe el 100 RON, nu am incercat convertorul ci l-am decuplat de pe condensatoarele interne la care o sa mai adaug extern 2 x10000uF/40V , am fixat o tensiune pe contactul de remote si functioneaza perfect . Trebuie doar sa fac o cutie ptr traf si redresor apoi sa montez sub amplif ce are carcasa /radiator .Ampliful se poate configura si in punte foarte simplu doar trebuie sa legi difuzorul intre doua iesiri ale celor doua etaje finale.In punte ajunge ( teoretic) la peste 200W .

Am iesit foarte ieftin si am economisit multe ore de munca .

DAR am vazut si statie noua in magazin de 2 x 100 la aprox 200 RON.( probabil s-au redus preturile caci lumea cumpara 2 x 600 W nu se incurca cu puteri mici )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock