Sari la conținut

Caseta VHS si videoplayer-ele


elco

Postări Recomandate

Ma apucat astazi o nostalgie de videoplayere sau videocasetofoane, incat am zis, ca nu ar fi rau sa am unul, macar ca amintire la vremurile trecute. Dar inainte de a hotara daca e bine sa achizitionez un video, cum se spunea pe vremuri, as dori sa stiu daca mai sunt firme in lume care mai fabrica asa ceva, inclusiv casete video. Ce spuneti, ma ajutati ? Macar de dragul vremurilor de odinioara. Am auzit pe la niste amici ca o mare parte din audio-fili, s-au intors la banda de maganetofon iar un magnetofon acum se vinde lejer, nou, acum, cu cca 2000USD. Asa o fi ? Dar as vrea in primul rand sa ne axam pe videoplayere. Ce spuneti ???

Editat de elco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am avut de-a lungul timpului 4 videoplayere(de fapt videorecordere caci toate inregistrau) 2 marcile Philips si Panasonic pe care le-am cumparat dar si 2 marcile Toshiba si JBC pe care le-am procurat gratis dar erau partial defecte pe mine interesandu-ma de fapt sa recuperez din ele componentele electronice in stare buna.Ma cam indoiesc ca la ora actuala mai exista firme care sa produca asemenea aparate si casete pentru acestea.Continutul a o parte din casete l-am transferat pe discuri in urma cu ceva timp.Acum exista dvd-uri player/recorder care le-a luat locul vhs-urilor eu detinand la ora actuala un dvd recorder Panasonic cu hdd de 250 gb iar inaintea sa am avut tot un dvd recorder LG cu hdd de 160 gb.Va da-ti seama ca spatiul de stocare este incomparabil mai mare decat cel de pe casetele vhs.Deci eu nu m-as mai intoarce la aparatele de odinioara chiar daca la vremea lor mi-au fost de folos.Eu cred ca asemenea aparate mai gasiti doar second hand si chiar ati avea de unde alege.

http://olx.ro/electronice-si-electrocasnice/q-videorecorder/

Editat de Ciprian 81
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer sa fiu nu le duc dorul caci eu am avut 2 aparate VHS si ambele au dat chix cu partea mecanica dupa o perioada de timp relativ scurta.Spatiul de stocare era mult mai mic comparativ cu DVD-urile din ziua de astazi,nu puteai sa stergi partea inregistrata care nu te interesa (ex, reclamele),casetele se mai si agatau precum cele de casetofon etc.Totusi imi place sa-mi procur asemenea aparate ( gratis) pentru partea electronica deoarece unele sunt pline de componente functionale iar daca le mai obtii si gratis cu atat mai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acele aparate se cheama COMBO.Unele dispun de tuner dublu adica poti inregistra cu ele de pe 2 canale simultan.Cu toate poti copia materialul de pe caseta pe disc daca nu ma insel,insa exista modele cu ajutorul carora se poate si invers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

celor pasionati de vremurile alea cu VHS un documentar despre perioada respectiva

http://www.chucknorrisvscommunism.co.uk/

RR

De unde pot descarca si eu documentarul asta la o calitate video buna ?? 

Nu am trait acele vremuri cu video din anii '90, pentru ca nici nu ma nascusem dar mi-ar place sa vad istoria despre cum au fost traduse casetele video.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am trait acele vremuri cu video din anii '90, pentru ca nici nu ma nascusem dar mi-ar place sa vad istoria despre cum au fost traduse casetele video.

Am sa postez din realizarile mele de prin anii 90, care mi-au adus o mare satisfactie. Deasemenea voi arata 

 cum si la ce se foloseau discurile si filmele piratate.

 

Eu am proiectat si construit aparatura pentru codarea imaginii si dublarea sunetului pe casete video VHS.

Aparatul avea 2 microfoane, nivel de atenuare a sunetului original, acustomat si reglaj automat de nivel.

Principiul  se bazeaza pe faptul ca videorecorderul are intrari separate de sunet si de imagine, ca in poza de mai jos:

 

post-24607-0-46525000-1466152955_thumb.jpg

 

Casetele proveneau ca si astazi din hoteluri, sali de cinematograf, de la posturi TV codate, case de batrini din vest, DVD-uri, etc.

Imaginea si sunetul sunt preluate direct, prin filmare, de pe ecranul de cinematograf sau televizor. Astfel se anuleaza orice fel de codare.

Pentru dublare sonora se folosesc traducatori antrenati, care traduc in direct si improvizeaza in limba romana sau cum se doreste.

 

Casetele dublate se foloseau pentru uz personal sau pentru inchiriat. Era legal prin anii 90 si o mare afacere.

De fapt afacerile erau dinainte, de prin anii 1967 cu muzica din vest de pe discuri, copiate pe banda. Atunci s-au adus

 zeci de mii de filme, unele erau chiar titrate.

La citeva zile dupa premiera filmelor, apareau si la inchirieri de casete. Se filma in exterior si se aduceu instant in tara.

Era o adevarata "industrie" de piratare. Cei care se ocupau de copierea casetelor aveau un laborator cu 10..30 de videorecordere

 care lucrau nonstop. Se duceau casete goale si se returnau inregistrate contra cost. Si astazi posturile TV transmit nenumarate

 filme  de succes din acea perioada, Razboiul Stelelor, Schwatzeneger, Stalone, Van Damme, Bruce Lee, etc 

 

Totodata se folosea un sistem de codare secret, care nu permitea copierea casetelor. Daca intereseaza pe cineva pot 

 detalia acest proces de codare.

 

 

@gsabac

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Totodata se folosea un sistem de codare secret, care nu permitea copierea casetelor. Daca intereseaza pe cineva pot 

 detalia acest proces de codare.

 

 

@gsabac

Va salut!Ramura audio-video a electronicii ma pasionat mereu.Pentru mine este poate cea mai frumoasa.Ma gandesc mereu la aparatele de odinioara si cele de astazi.Deci as fi curios sa aud o explicatie din partea dvs.Eu detin si o bogata colectie de casete video al caror continut as vrea sa-l transfer pe discuri dar fara sa apelez la vreo firma sau sa-mi achizitionez aparat combo.Am 4 videorecordere din care am tot dezlipit piese bune pentru a le folosi in alte scopuri caci acelor aparate le-a trecut timpul,DVD-urile lundu-le locul.Dar am auzit ca se poate copia continutul de pe caseta pe disc conectant aparatul video la calculator.Poate ma lamuriti dvs. si privinta asta.Toate cele bune. :hi:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 Inregistrarea traducerii pe o caseta video era destul de simpla pentru un electronist care stia cum functioneaza un videorecorder, dar si un player simplu se putea folosi pentru traducere. In desenul de mai jos este o schita cum erau asezate capetele audio, video, de stergere si sincronizare. Unde este sageata rosie se introducea un al doilea cap audio care era premagnetizat si injectat cu semnal audio dintr-un montaj produs artizanal. Semnalul audio original ajungea in castile traducatorului care prin intermediul montajului auxiliar suprapunea traducerea peste canalul audio original prin intermediul celui de al doilea cap audio. Asa traducerea era sincrona cu originalul, iar nivelul era reglabil pentru o auditie cat mai buna.

 Pentru cei interesati filmul documentar amintit se gaseste pe net la nivel HDTV.

post-5114-0-52267300-1466154715_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Ciprian 81, va multumesc pentru aprecierile la postari.

Eu am incercat sa folosesc pentru transcrierea casetelor VHS pe DVD urmatoarea combinatie:

 

- Player sau Recorder VHS cu iesirea de RF activa;

- Semnalul de RF este preluat de o placa receptor TV, practic se receptioneaza postul din Player;

- Din meniul programului de "TV Capture" se selecteaza Record Data sub forma de MP4, AVI

    sau ce codec are calculatorul, Intel sau Microsoft.

Am folosit o placa PCI tip KWorld TV/Capture si un Pentium la peste 2,5 GHz cu 2G de Ram.

Problema care poate apare, este de la sistemul de calcul, care daca nu este suficient de rapid si nu are suficienta memorie,

 introduce unele sacadari datorita unei memorii virtuale care se creeaza pe disc.

 

Fisierul se salveaza pe disc, apoi trebuie transferat pe DVD.

 

@gsabac

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

S-ar putea ca raspund cam tarziu legat de subiectul asta.

Tehnica de la VHS se foloseste acum la unitatile de facut copii de rezerva pe caseta (backup tape). Capul rotativ, plasarea benzii peste cap, astea sunt la fel. In schimb stocarea se face in format digital.

 

Acuma daca vrei sa-ti faci un video sexi, iti trebuie un sistem de calcul sa ruleze ceva Unix, o unitate de banda magnetica si o serie de filme.

Transferi pe banda filmele in felul urmator:

1. pui toate filmele intr-un director, de preferat toate filmele sa aiba subtitrarea incorporata in fluxul video.

2. te duci in directorul ala si scrii asa: tar -cvf /dev/sa0 . (unde punctu de la coada comenzii inseamna directorul curent - adica inghesui toate filmele existente in directorul curent pe banda)

3. te dai cu capu de pereti vreo zi intreaga pana ti le transfera pe toate.

 

pentru a rula filmele de pe banda, scrii comanda asta: mplayer -cache 65535 -fs /dev/sa0 (presupunand ca ai mplayer instalat)

-cache - bufferul care trebuie sa stea mereu plin; -fs = fullscreen; /dev/sa0 este unitatea de banda (in linux probabil este /dev/esa0).

Filmele vor fi rulate in ordinea de pe banda. Nu poti sari de la unu la altu si nu poti derula pana la urmatorul. Pentru derularea catre urmatorul film e nitel de gandit, nu-mi pica fisa acuma dar se poate face.

 

 

 

In felul asta ti-ai tras un video player cat de cat rudimentar, casete de backup gasesti, formatul e digital, nu te mai impiedici de toanele si calitatea proasta a aparatelor video. Daca vrei sa fii jmecher, fa chestia asta cu un raspberry-pi si un convertor USB-SATA (sau SCSI) pentru accesarea unitatii de banda.

Editat de skaarj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock