Sari la conținut

Bac fizica

alex77

Postări Recomandate

Am o mica nelamurire la tensiunea in fir.Daca un corp este situat orizontal si alt corp este situat vertical si aceste doua corpuri sunt legate de un scripete atunci asta inseamna ca exista o forta de gravitatie?
Nu stiu cu e cu tensiunea asta in fir dar stiu ca T ar trebui sa fie perioada oscilatiei nicidecum tensiunea in fir.Ce asemanare are perioada oscilatiei T cu forta tensiunii Ft?De ce nu se noteaza tensiune in fir cu Ft?Nu e o forta care actioneaza asupra unui obiect,acel obiect deplasandu-se pe o parte sau alta?
In manualul meu de fizica nu mi-a explicat deloc ce e cu tensiunea T.Tot ce mi-a explicat acolo este ca T este egal cu G.Mi-a aratat cateva exemple din care ar fi trebuit sa inteleg ceva dar eu am ramas prins in ceata.
In acele exemple erau niste formule de genul F=G+T si T+N+G+Ff=0.
Nu mi-a explicat deloc manualul de ce ar fi trebuit sa aplic aceste formule.
Ce o sa ma fac la bac?Ce sanse am sa trec bacul daca eu nu am inteles fenomenul acesta?
Si ce e cu axele Ox si Oy?Sunt functii?De ex A(2,9),B(4,5)?La ce folosesc axele acestea?
Vreau sa iau o nota mare la bac.
P.S.:Ieri a fost ziua mea asa ca aveti putina curtoazie.

Editat de alex77
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tensiunea in fir este data de masa suspendata de el si care are normal o greutate determinata de forta de gravitatie(atractia dintre doua corpuri, respectiv pamantul si masa suspendata).

Axele OX si OY sunt reprezentari grafice a doua marimi, https://www.mathsisfun.com/definitions/x-axis.html unde punctul O reprezinta originea lor(punctul de plecare).

Daca aveti osciloscop, sau ati vazut unul, la acesta imaginea(grafica) reprezinata e o evolutie in functie de doua marimi, timp(axa X) si tensiune(axa Y).

Nu este calar la ce va referiti cu A(2,9) si B(4,5).

Un desen?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

La capitolul asta ar fi util niste lectii de rezolvat probleme de fizica de la liceu. Tin mine, inainte sa dau examen pentru facultate, ca am facut o sumedenie de probleme de mecanica si electricitate. Din pacate, au trecut foarte multi ani si e destul de greu acum sa-mi mai aduc aminte intreaga teorie. Cautati o culegere de probleme de fizica cu rezolvari detaliate ca sa vedeti macar ca exemplu cum s-ar putea rezolva o problema de acest tip.

Link spre comentariu

Este un scripete simplu, deci fortele sunt egale la echilibru. Pentru corpul cu masa m2, actioneaza greutatea G2=m2*g. Pentru corpul cu masa m1 actioneaza forta de frecare care este F=G1* miu (coef de frecare)=m1*g*miu. Deci m2*g=m1*g*miu, simplificam g ;i avem m2*miu=m1. Cu aceste date rezolvati toata problema. Tensiunea in fir este forta care actioneaza in fir, pentru ca avem un scripete de ordinul unu. La echilibru este o singura forta.

Editat de gadrianno
Link spre comentariu

La capitolul asta ar fi util niste lectii de rezolvat probleme de fizica de la liceu. Tin mine, inainte sa dau examen pentru facultate, ca am facut o sumedenie de probleme de mecanica si electricitate. Din pacate, au trecut foarte multi ani si e destul de greu acum sa-mi mai aduc aminte intreaga teorie. Cautati o culegere de probleme de fizica cu rezolvari detaliate ca sa vedeti macar ca exemplu cum s-ar putea rezolva o problema de acest tip.

Banuiesc ca ati terminat facultatea de electronica.Intr-adevar pe vremuri se dadea proba de concurs din matematica si fizica dar la ora actuala nu stiu daca se mai da fizica la vreo facultate de electronica (sau in general la facultatile tehnice) numai matematica iar la unele facultati nu stiu daca nu a fost scoasa proba de concurs cu totul putandu-se intra doar pe baza de dosar.Eu nici vorba sa fiu de acord cu asa ceva :uhuh:  deoarece fizica este o disciplina extrem de importanta cand vine vorba despre electronica si despre domeniile tehnice in general. :yes:

Link spre comentariu

Steluta * este inmultire?Eu din cate am observat la planul inclinat pe axa Ox1 este ecuatia T-Ff=F si la Ox2 este ecuatia T-G=F si de aici avem un sistem de ecuatii cu 2 necunoscute.Asa este?

Link spre comentariu

Nu este calar la ce va referiti cu A(2,9) si B(4,5).

Un desen?

Este vorba de punctul A de coordonate 2 si 9, respectiv punctul B de coordonate 4 si 5.

Daca a ajuns sa termine 12 clase (!!!) fara sa cunoasca notiuni elementare, nu merita nici macar sa sustina examenul de Bacalaureat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock