Sari la conținut

Ajutor Amplificator

Alexandru.1.ardelean

Postări Recomandate

Eu din ce vad aici: http://datasheet.octopart.com/BA718-Rohm-datasheet-107927.pdf

BA718 este un amplificator operational dual. Tu ce vrei sa faci cu el ? Un amplificator sau preamplificator audio ?

Daca il folosesti intr-un preamplificator sau preu, un stabilizator de +12Vcc este suficient (simetric BA718 se alim. max pana la +/-9vcc). Acest stabilizator se poate realiza cu un circuit integrat: 7812.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand va recomand sa cititi ceva teorie despre ce inseamna un amplificator operational. Am scris chiar un articol aici despre acest circuit intergrat numit amplificator operational:

[sharedmedia=ccs:custom_database_1:29]

Dupa ce o sa cititi articolul de mai sus o sa vedeti ca un amplificator operational se poate folosi intr-o schema de amplificator audio. Cum, cititi articolul urmator:

http://www.tehnium-azi.ro/page/articole_articles/_/articles/forum/Proiectarea_amplificatoarelor_audio

In articolul de mai sus este doar un exemplu de calcul, cunoscand topologia amplificatorului puteti cauta (googleit) scheme de acest fel. E un pas important in formarea unei experiente in electronica constructia unor asemenea amplificatoare. Va spun (preventiv) ca schemele de amplificatoare audio cu amplificator operational, din cauza ca sunt foarte sensibile sau sunt sanse mari sa apara oscilatii pe iesirea amplificatorului, nu prea sunt recomandate sa incepeti cu ele, ci de abia dupa ce va familiarizati cu alte tipuri de scheme de amplificatoare audio (asta daca nu ati mai construiti nimic de acest fel pana acum).

Link spre comentariu

Articolul respectiv este gandit pentru incepatori si nu numai, care nu au vazut si nici nu stiu la ce se foloseste un amplificator operational. Consider, pentru cultura lui generala, ca nu ar fi rau sa citeasca un asemenea articol.

In ceea ce priveste sfatul cu niste module gata realizate, gen kituri electronice, nu e rau dar la un moment dat in viata va trebui sa faca pasul sa invete sa le construiasca singur iar o mica cultura generala de electronica, de genul: ce este un amplificator operational sau ce este o dioda, e mai mult decat bine venita.

Am subliniat aceste aspecte ca sa intelegi mai bine intentia mea dintr-o postare precedenta.

Link spre comentariu

Bun, mul?umesc de sfaturi. A? vrea atunci s? realizez un amplificator mai mare, de ceva gen 50w, deoarece am prin cas? multe boxe de 50w. Ce amplificator ar trebui s? folosesc? (Ce model) sper s? nu raspundeti iar cu cauta pe google, va intreb pe dumneavoastra, care aveti experienta si stiti care e mai bun.

Editat de Alexandru.1.ardelean
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock