Sari la conținut

Bd 911/912 folositi ca prefinali

gheg

Postări Recomandate

Desi practic s-ar putea sa nu apara probleme in testarea imediata a amplificatorului, in timp nu e bine de riscat, asta si din cauza ca la un moment dat, pe o perioada mica de timp tranzistorul va prelua aproape 120Vcc intre terminalele C si E. Va spun lucrul asta, deoarece am testat ceea ce v-am spus si chiar si un tranzistor cotat la 100Vce, in timp, datorita timpului mort aparut in comutatie, va vedea instantaneu acei 120Vcc, rezultati in urma unei alimentari de +/-60Vcc. Deci, nu  va ramane altceva decat sa alegeti intre un amplificator fiabil si unul mai putin fiabil, care se poate defecta intr-un minut de functionare, mai mult sau mai putin, depinde de toleranta si dispersia parametrilor de fabricatie a acelor BD911/912.

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inteles. Ce prefinali s-ar potrivi cu aceasta tensiune? Mje-uri nu gasesc la mine in oras.

Presupun ca fara prefinali, va scade din putere, nu? Am 8 perechi finali  2sa1302 si 2sc3281

O intrebare usor off topic, daca imi permiteti; am un stk 4241v, original. La ce tenisune as putea sa-l alimentez,

pentru a functiona la sigur in 4 ohm?

Link spre comentariu

Tensiunea este de +/- 60V in sarcina sau in gol ?

Cit este rezistenta de sarcina 2 Ohmi, 4 Ohmi , 8 Ohmi?

Ce date puteti spune despre transformator, dar filtraj ? 

Care este schema, sa vedem cu citi tranzistori in parallel sunt necesari ?

Folositi tranzistorii 2SA1302 si 2SC3281 pe post de prefinali, sunt foarte buni.

Cititi aici despre STK, sunt si indicatii ale lui @donpetru

http://forum.softpedia.com/topic/346197-alimentare-amplificator-cu-stk-4241v/

@gsabac

Editat de gsabac
  • Like 1
Link spre comentariu

Am un transformator de 2x45v, dupa redresare rezulta 126v, iar in sarcina raman 120v.

Boxele mele sunt de 4 ohm si 100w.

Schema este una LOW TIM, full simetric.

2SA1302 SI 2SC3281 ?i folosesc pe post de finali, dvs ma sfatuiti sa ?i pun si pe post de prefinali? :O

Link spre comentariu

Cu transformatorul stati bine, cam 56V utili fara brum, exact ca la unul din amplificatoarele marelui Leach.
Se poate obtine pe sarcina de 4 Ohmi, o putere muzicala mai mare de 250W, poate chiar 300W.
Uneori schemele lui Leach sunt doar proiecte, sau pentru simulare, trebuie ales un proiect finalizat cu o constructie homemade.

Difuzoarele sunt in pericol de distrugere cu asemenea putere la amplificator.

Am postat pentru inceput o schema originala LOW TIM, pentru analiza, ca sa nu mergem in "orb".

Tranzistorii 2SA1302 SI 2SC3281 pe post de prefinali sunt foarte buni, Q16 si Q17.

Click pe schema pentru marire.
marshallLeachamplifier.jpg

Ce tranzistori aveti pentru atacul prefinalilor Q14 si Q15, dar si Q12 si Q13 ?

Folositi optiunea din dreapta jos "Mai multe optiuni pentru raspuns si atasati schema"
Postati si dvs. o schema reala ca sa analizam pe ea. Nu este un secret pentru nimeni.
Sunt aparute inca din anul 1977 si astazi sunt unele mult mai faimoase, care se cauta.
Basca modulele chinezesti de sub 100 lei pentru 250W.

@gsabac

Editat de gsabac
  • Like 1
Link spre comentariu

Am schema postata pe acest topic.

http://www.tehnium-azi.ro/topic/6182-modificare-schema-audio/?do=findComment&comment=65775

Pe intrari am folosit 2n5401 si 2n5551, ca piloti am folosit kse340 si 350.

Problema e cu prefinalii, nu am prefinali adecvati pentru aceasta schema. 

Pacat, ca merge atat de bine. :(

Link spre comentariu

Aveti discutiile in topicul indicat, pentru KIT 0205 - Amplificator audio stereo Hi-Fi

Transformatorul este prea puternic pentru schema postata de dvs. la #7, trebuie sa va hotariti la altceva.

Aveti tranzistorii, cu prefinalii cred ca v-ati lamurit, spor la clicuri pe scheme si

la proiectat circuite imprimate.

Proiectul pe care doriti sa il faceti este de complexitate medie.

Trebuie sa  experientati amplificatoare de putere mai mica inainte de abordarea acestui  proiect.

@gsabac

Link spre comentariu

Aveti ceva experienta, va felicit !

Pentru +/-60V nu merge doar o pereche de finali 2sa1302 si 2sc3281 pentru 4 Ohmi.

Tranzistorii sunt la limita curentului maxim si a puterii disipate, pentru puterea maxima.

Schema nu ar functiona mult timp, nu este fiabila, trebuiesc 2 perechi ca in Kit 0205 si schema de Kit 0205..

Puteti experimenta cum doriti, este alegerea dvs.

Succes !

@gsabac

Link spre comentariu

Aceasta este placa de test, am construit-o doar ca sa vad daca functioneaza schema. Si functioneaza foarte bine la +/-45v. Dar eu vreau sa folosesc toti finalii de care dispun. Ar fi pacat sa-i las sa rugineasca; sunt originali, i-am primit cadou impreuna cu integratul STK. :)

post-35908-0-42428100-1463893096_thumb.jpg

Link spre comentariu

Foarte complex montajul experimental si inspitat. Este si stereo.

Cum ati masurat puterea la iesire pe 4 Ohmi ?

Ce condensatori de filtraj folositi ?

Va recomand sa construiti totul pe fata, componente si conexiuni. Aspectul este acceptabil.

Aveti avantajul lucrului direct, fara a privi in oglinda (pe spate) conexiunile.

In legatura cu tranzistorii, alegeti o schema, un model sau un chit corespunzator,

care sa poata functiona la +/-60V. Aveti tot ce va trebuie. Radiatorul este prea mic pentru

un amplificator stereo la +/-60V. Si pentru +/-45V stereo este prea mic, se va supraincalzi in cutie. 

@gsabac

Editat de gsabac
  • Like 1
Link spre comentariu

Nu am masurat puterea, ca nu voiam sa stiu exact cat scoate, am fost impresionat de sunetul puternic si clar si mi-a ajuns atata.

Tensiunea de offset am masurat-o. Fiecare canal masoara aproximativ 15 mv, ceea ce este bine, dupa parerea mea.

Am 4 condensatoare de 63v si 10.000 microfarazi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock