Sari la conținut

Anii precedenti inainte de 89

alex77

Postări Recomandate

Ma refer la anii precendenti inainte de Nicolae Ceausescu.Cum era invatamantul pe atuncea?Era mai diferit ca acesta de azi?Cand intrai la un liceu sau o facultate ieseai cu ceva util si aplicabil?Cate ore de studiu existau in acea perioada?Cat de autoritar era regimul in acea vreme?Existau manuale,culegeri,caiete pentru toti elevii?Cat de severi erau profesorii?Exista corectitudine pe timpurile acelea?Adica cand impartiai ceva era o egalitate intre superiori si inferiori.
Putem pune in calcul si primul si al doilea razboi mondial.
Unchiul meu din Ploiesti a avut 2 joburi electrician si contabil.A luptat in primul si al doilea razboi mondial.Prin 1945 dupa ce a abandonat functia de locotenent si-a ales cele 2 joburi.Nu stiu cum a fost promovat de la grad de soldat la grad de locotenent.Poate o fi fost un om cultivat.(avea o biblioteca intreaga de carti deci presupun ca avea carte)
De ce nu se mai face carte cum era pe vremea aceea? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa specific ca mai era si profesor la UPG.Inainte tara te-a vrut destept?Verisorul meu a facut UPG-ul cu calificare de subinginer prin 1940 si nu a ajuns inginer din cauza conditiei sale de sanatate.A murit de bronsita.Nu stiu ce fel de domeniu era doar stiu ca era subinginer in mine. 

Editat de alex77
  • Like 1
Link spre comentariu

1)anii precendenti inainte de Nicolae Ceausescu.

2)Cum era invatamantul pe atuncea?Era mai diferit ca acesta de azi?Cand intrai la un liceu sau o facultate ieseai cu ceva util si aplicabil?

3)Cate ore de studiu existau in acea perioada?

4)Cat de autoritar era regimul in acea vreme?

5)Existau manuale,culegeri,caiete pentru toti elevii?

6)Cat de severi erau profesorii?

7)Exista corectitudine pe timpurile acelea?Adica cand impartiai ceva era o egalitate intre superiori si inferiori.

8)De ce nu se mai face carte cum era pe vremea aceea? 

1)Adica in perioda Gheorghiu Dej?

2)Da, la absolvirea facultatii erai repartizat de stat la un loc de munca conform cu pregatirea, dar doar sefii de promotie primeau repartizare in Bucuresti sau in marile orase.

3)Ca si acum, dar nu exista sambata libera.

4)Pai depinde de perioada, pana a murit Stalin(in `53) umbla ,,duba neagra" noaptea si-i ridica pe unii chiar si in urma unui simplu denunt(fara probe).

5)Mai bune ca cele de acum.

6)Fiecare in functie de personalitate, dar elevii le aratau respect, nu ca acum sa-i bata in clasa.

7)Pai daca si cei superiori si cei inferiori ar fi egali, cum poate fi corect?

8)Educatia are doua componente, profesorul si elevul, oricare dintre ei daca nu performeaza, nici rezultatele nu vor fi bune.

Editat de miron1947
  • Like 1
Link spre comentariu

Cautati pe internet, eu mai inainte de `54, nu prea am amintiri si ce am scris mai sus referitor la ,,duba neagra" sunt auzite in discutiile adultilor, eu fiind scolar in clasa a I a la vremea aceea..

Editat de miron1947
Link spre comentariu

In leg?tur? cu titlul ales pentru acest subiect. Cuv?ntul precedent, este adoptat ?n limba romana din franceza ?i este aproape sinonim cu premerg?tor, sau anterior. Am spus aproape sinonim, deoarece precedent se utilizeaz? de obicei relativ la timpul, persoanele, sau evenimentele prezente. Adic?, se poate spune spre exemplu "?n anii preceden?i" ?i sub?n?elegem ca este vorba despre anii anteriori celui ?n care suntem. Sau se poate spune "opinentul precedent" (sau preopinentul) ?i se ?n?elege spre exemplu relativ la acest topic, ca este vorba despre domnul miron1947, al c?rui mesaj l-a precedat pe acesta. Dac? ac?iunea se desf??oar? la un timp trecut, atunci de obicei se utilizeaz? no?iunea tradi?ional rom?neasc? de premerg?tor, sau sinonimul ei anterior. Este interesant faptul ca premerg?tor ?i/sau anterior, se pot utiliza ?i dac? ac?iunea se desf??oar? ?n prezent, sau dac? este vorba despre persoane, sau evenimente prezente. In plus, utilizarea termenilor de precedent, premerg?tor, sau anterior, exclude alte preciz?ri ?n leg?tur? cu ordinea ?n timp, a persoanelor, sau a evenimentelor. Prin urmare titlul "anii preceden?i ?nainte de 89" este unul pleonastic, ?n care s-a f?cut inutil precizarea "... ?nainte de 89". ?n plus, fiind vorba despre un an deja a?ezat ?n istorie, ar fi fost mai buna utilizarea termenilor de premerg?tor, sau anterior. A?adar, un titlu mai aproape de adecvare ar fi fost "anii premerg?tori lui '89"

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

• 6 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock