Sari la conținut

Voltmetru electronic din balan?? electronic? de c?nt?rit alimente

gsabac

Postări Recomandate

Voltmetru electronic din balan?? electronic? de c?nt?rit alimente.

Voltmetru are 2 scale si 4-1/2 cifre semnificative. (Exemplu: 12.000V sau 12.005V)

-  20V      ( 5 Mohmi)

-  200V    ( 50 Mohmi)

-  tensiunea de alimentare 4V (1 acumulator cu Li-Ion 700mAh, autoprotejat)

-  consum 14mA cu afisorul aprins

Am decupat modulul cu driverul de afisaj si l-am cuplat  la convertorul analog-numeric cu 24 de biti,

si MCU, de pe placa de masura a balantei.

Schema de principiu folosita se bazeaza pe o polarizare diferentiala de curent continuu in jur de 1,194V si

pe masurarea diferentiala a tensiunilor de intrare.

Reglajul de sensibilitate se face din potentiometrul trimer de 500 Ohmi.

Fotografia de prezentare. Am construit 2 testere delicate dintr-un pix cu pasta si un mini crocodil. Rezistenta din virful testerului permite masurarea tensiunilor continue, fara pericol de autooscilatie in circuitele de RF.

TestereVoltmetru.JPG

Asa arata fata circuitelor din interiorul balantei electronice de precizie Scala.

Fata%20Afisor.JPG

Pe spatele circuitului este montat driverul de afisor. Am folosit doar partea din mijloc, decupata cu o foarfeca.

Spate%20Afisor.JPG

Am conceput o schema de masurare, bazata pe diferenta de tensiune dintre intrarile diferentiale ale circuitului convertor A-D cu 24 de biti HX710 Avia. Polarizarea se face intr-un punct neutru pentru a nu se influenta circuitul. Astfel se reduce deriva datorata variatiilor tensiunilor de referinta si temperaturii.

Schema.jpg

La intrare este un circuit operational performant HX710 Avia. Este un CAN cu iesiri seriale comandat de un MCU programat special. Se folosesc pinii InN si InP pentru masura.

HX710-App.jpg

Masurarea unei baterii de acumulatori si cum arata scala cu cifrele.

MasurareBaterie.JPG

Tot montajul a fost inghesuit impreuna cu bateria, led-ul, comutatorul si mufa de incarcare, intr-o cutie mica de material plastic.

Am calibrat aparatul prin comparatie cu un voltmetru de precizie.

@gsabac 

• Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari!Chiar imi place proiectul dvs. si modul in care l-ati gandit.Acesta este farmecul diy care face ca electronica sa fie atat de interesanta si de frumoasa.Toate cele bune! :hi:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock