Sari la conținut

Legarea in bridge a doua amplificatoare

DanielBull

Postări Recomandate

Salut Tehnium-Azi!

Ma intereseaza sa aflu cum se pot lega doua module de amplificare in punte, astfel incat sa maresc puterea.

Vreau sa fac un amplificator stereo cu un traf de 2x60VCC, tinand cont ca tensiunea e mica si eu am vrut putere ceva mai mare decat ar iesi la o asemenea tensiune am auzit de aceste defazoare... Fiind stereo cred ca este necesar 4 module de amplificare legate cu 2 defazoare, cate 2 module pe fiecare canal..Se poate face asa ceva? Si ce modalitati ar mai fi sa se conecteze aceste module in bridge inafara de aceste defazoare. Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...

Buna seara.

Montajele acestea de defazare sunt simple, cel mai simplu pe care l-am vazut este in Tehnium nr.12 din 1995, si se cheama "modul inversor pentru amplificator in punte", autor fiind regretatul George Dan Oprescu.Articolul explica suficient pentru a nu distruge difuzoarele si amplificatoarele. Revista este in format PDF pe Blog Copcea.

Construiti defazoarele si........atacati!

• Like 1
Link spre comentariu

O idee simpla este data de folosirea circuituli TDA7294 in punte.

tda7294_in_punte.jpg

In bucla de reactie negativa a amplificatorului de jos, se introduce semnalul de la iesirea amplificatorului de sus.

Bineinteles ca asa cum este schema fiecare amplificator are tensiunea continua de iesire cit mai mica, 50mV de ex.

Rezistentele sunt de precizie si amplificarile la fel.

@gsabac

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock