Sari la conținut

Angajare cu diploma

alex77

Postări Recomandate

Parintii mei mi-au explicat ca daca nu ai diploma esti un nimeni.Cum judecati acest fapt inutil?Eu sincer sa fiu am vrut sa fiu repartizat la un profil umanist de cand eram copil dar a intervenit o problema financiara cu bugetul familiei mele.Vedeti voi eu nu am resursele necesare pentru a cumpara piese sau pentru a fauri ceva.De cate ori ma revoltam de bani sau de alte chestii parintii mei se opuneau progresului meu de a deveni cineva si mereu ma tratau cu inferioritate.Va intreb pe voi,cu ce ma ajuta diploma daca nu e insotita de cunostinte profesionale?Ma ajuta la ceva?Ma ajuta sa trec de starea de infometare pe care o am zi de zi cand urmez cursurile liceului fara a stii ca profesorii nu au resurse financiare decente?

Explicati-mi si mie ce e cu diplomele astea pe care le primesti tot timpul.Ce semnifica ele?As vrea sa ma angajez la 18 ani dar nu stiu cu ce sa contribui la locul de munca.Ce ai nevoie la locul de munca?

Va rog sa nu ma mai blamati ca nu stiu eu matematica.La ora actuala notele mele la matematica sunt 9,9,9 si un 7.Nu totul e ce pare a fi.

Editat de alex77
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am scris eu ceva intr-unul dintre celelalte topicuri deschise de tine legat de teorie si practica cand vine vorba despre electronica si inginerie in general daca tot spui ca ai asemenea note la matematica.Daca ai doar diploma si esti total lipsit de cunostinte nu te angajeaza nimeni sau daca cumva o face(mai degraba daca ai pile) nu te tine prea mult pe post din moment ce nu te descurci.Tu banuiesc ca vei iesi din liceu cu calificarea de tehnician electronist  iar optiuni de angajare ar fi destule daca cunosti meserie caci electronica se regaseste in multe alte domenii de pe piata muncii dar daca ai doar o diploma de decor nicio sansa.Eu am lucrat o perioada de timp in domeniul electronicii ca si montator subansamble dar nu mi-a placut in mod deosebit deoarece am vazut cum cei cu pregatire in domeniu(tehnicieni cum vei fi si tu dupa absolvirea liceului si chiar ingineri) mestereau pe placile electronice adica faceau tot felul de masuratori cu diverse AMC-uri,lipeau/dezlipeau cu letconul s.a.m.d. lucruri pe care si mie imi place sa le fac iar de aceea as vrea chiar sa ma inscriu la un curs de tehnician electronist dupa care poate voi incerca sa ma reangajez acolo cu respectiva functie.Deci tu stii cel mai bine ce vrei sa faci in viata pe plan profesional caci cei de aici pot doar sa te indrume .Pe mine nu trebuie sa ma bagi in seama prea mult dar cand te indruma useri precum @gsabac sau @roadrunner n-ar trebuii sa-i ignori.Succes!

Editat de Ciprian 81
Link spre comentariu

Ciprian am si eu ceva ce ma framanta pe mine in legatura cu facultatea.De ce facultatea de la Timisoara e mai dotata ca cea din Bucuresti?Cand te referi la laboratoare te referi la spatii care au in imprejurul lor dispozitive de toate felurile si componente nou-noute?Asa ar fi sau asa este?De multe ori aud ca facultatile din Romania nu au corelatii cu piata muncii si marea majoritate a studentilor studiaza in strainatate.

Link spre comentariu

Resurse, dotari, bani - e irelevant. Asta cu facultatile bune si mai putin bune e din nou o prostie. O facultate e buna sau rea dupa rezultatele care le obtin cei ce au absolvit acolo cam dupa 20 de ani de cariera. Nivelul de invatatura merge constant in jos (se coboara stacheta continuu ca sa nu ramana fara candidati) iar problemele si tehnica devin tot mai complexe. Nivelul cu care veniti din liceu e foarte scazut, vi se spune incotinuu ca sunteti destepti dar in realitate habar n-aveti despre mate/fizica. Sunteti slabi la materii de baza (ortografia limbii romane, vocabular, limbi straine) dar vi se spune ca va procepeti la calculatoare pentru ca ati instalat windows de cel putin doua ori in viata si ati trecut printr-un upgrade la telefonul "smart" (deci va pricepeti chiar si la Android) - in realitate alegeti tot felul de meserii despre care ati auzit "de pe net" ca se platesc bine, meseriii in care nu aveti talent nici cat vanzatorul de la chioscul din coltul strazii. 

Cand va loviti de realitatea de zi cu zi, cautati scuze de genul "parintii nu au avut resurse" sau "m-as duce la facultatea de la mine din oras dar nu e la fel de buna ca aia de la Timisoara" (sanki, va e o lene de nedescris si o lehamite nemarginita)

lucrurile de fapt in viata sunt foarte simple - daca vrei sa faci ceva atunci faci - faptul ca nu ai facut nimic pana la varsta asta vorbeste de la sine.

RR

PS - noi astia de ne-am facut ingineri pe timpul lui Ceasca ce resurse am avut? crezi ca stateau osciloscopele pe garduri? acum poti sa-ti scumperi un multimetru digital cu banii de 4 beri.(pacat ca habar n-ai ce sa faci cu el)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

@roadunner Din pacate exista mult adevar in cuvintele dvs. dar haideti sa nu-l descurajam chiar asa de mult pe colegul nostru care este tanar si are tot viitorul in fata .Ati vazut ce note a scris ca are la mate?Am mai scris pe acest forum ca n-am fost niciodata student la vreo facultate de inginerie dar stiu din surse sigure ca acolo degeaba esti destept daca iti lipseste indemanarea sau viceversa iar dvs. care ati facut o asemenea facultate stiti asta mult mai bine decat mine.

Cel putin in Romania nu este chiar tot una unde faci o facultate de inginerie.Daca ati vizionat videoclipul de mai sus ati putut vedea cum se prezinta laboratoarele Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Timisoara dar am auzit ca in alte orase din Romania profesorii de la facultatile de inginerie le cer studentilor sa-si aduca aparate si scule de acasa din cauza ca facultatea nu are. 

Link spre comentariu

acum poti sa-ti scumperi un multimetru digital cu banii de 4 beri.(pacat ca habar n-ai ce sa faci cu el)

De cumparat il poti cumpara dar de utilizat e pur si simplu un dispozitiv daca nu ai ce sa masori cu el(in cazul meu eu nu am multimetru fiindca nu am ce sa masor cu el)

Link spre comentariu

in cazul meu eu nu am multimetru fiindca nu am ce sa masor cu el

pai e ca si rezolvata problema (banuiesc ca stii ce sa faci cu 4 beri)

RR

O vorba care mi-a placut intr-un documentar despre Walt Disney - "There's no substitute for hard work" (traducere libera: "nu exista inlocuitor pentru efortul sustinut") - cine nu pricepe asta devreme in viata, va cauta in continuu tot felul de scuze pentru nereusita profesionala (evident toate motivele pe care le va gasii vor fi din vina altora)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

pai e ca si rezolvata problema (banuiesc ca stii ce sa faci cu 4 beri)

RR

O vorba care mi-a placut intr-un documentar despre Walt Disney - "There's no substitute for hard work" (traducere libera: "nu exista inlocuitor pentru efortul sustinut") - cine nu pricepe asta devreme in viata, va cauta in continuu tot felul de scuze pentru nereusita profesionala (evident toate motivele pe care le va gasii vor fi din vina altora)

Tu iti dai seama ca ia de a face cu un electronist englez,profilul meu e electronica si automatizari bilingv avand 4 ore de engleza.So what do you say about that?

Editat de alex77
Link spre comentariu

Au trecut cativa tineri pe la mine prin atelier in speranta ca vor ajunge depanatori tv. Cand au vazut ca nu este suficient sa faci lipituri si ca eu insistam prea mult si pe intelegerea schemelor, au dat bir cu fugitii.

Nu cred ca exista electronist bilingv, poate cel mult un electronist care se descurca bine si in limba care este folosita pt documentatia tehnica. Electronica este aceeasi si in Vietnam si in Venezuela.

Link spre comentariu

Tu iti dai seama ca ia de a face cu un electronist englez,profilul meu e electronica si automatizari bilingv avand 4 ore de engleza.So what do you say about that?

Limba engleza sa stii ca poate fi foarte importanta pentru un electronist care lucreaza in cadrul unei multinationale.Poti sa fi toba de electronica caci fara limba engleza nu faci nimica la firme precum Alcatel,Contimental,Hella si exemplele pot continua.Pentru tine timpul nu este pierdut daca nici n-ai terminat inca liceul iar mie imi este greu sa cred ca dupa 4 ani nu stii electronica chiar deloc.Iar apropo de firmele ce le-am enumerat mai sus iata inca un motiv din care ti-am recomdat sa alegi Timisoara acolo fiind polul electronicii din Romania.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock