Sari la conținut

Incarcator bormasina

Postări Recomandate

Ave?i borma?ina, dar presupun ca a?i cumparat separat bateria cu litiu, nu-i a?a.

Bormasina BOSCH PSR 18 Li2 are acumulator cu litiu de 18V.

Ar fi ideal sa cump?rati ?i incarcatorul, deoarece este foarte dificil de realizat.

Numai electronisti cu multa experienta in baterii cu litiu pot gestiona incarcarea si totodata

protectia la subdescarcare. Unele dintre aceste circuite ar fi posibil sa fie continute in

interiorul bateriei de acumulatori. Banuiesc ca sunt 5 acumulatori pentru 18V in sarcina.

Intrebare:

Ce tip de baterie aveti ?

Poate sunt bune pentru informare si niste poze cu bateria.

@gsabac 

Editat de gsabac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O schema originala de incarcator Bosch pentru 14,4V cu Li-Ion este postata in atasament.

Nu este prea clara.

Este luata de aici, unde sunt descrise si unele probleme.

http://batteryrepair.granitestatecleancities.org/bosch-li-ion-battery-problems/

Am incercat si eu sa repar unui prieten, un asemenea incarcator, dar mi-am dat seama ca nu

pot asigura o functionare indelungata sigura, deoarece nici Bosch nu a putut asta.

Schema contine un circuit integrat specializat, care monitorizeaza incarcarea bateriei pentru

incarcare si protectii. Incarcarea este rapida. Tot montajul este sub tensiunea retelei electrice de 220V.

Am construit de la zero un incarcator simplu in aceeasi cutie cu incarcatorul defect. Problema cea mai

dificila a fost realizarea conectorului de cuplaj al bateriei pe circuitul imprimat.

Incarcarea a fost proiectata pentru 12 ore, cu supraveghere de catre utilizator. La sfirsitul incarcarii se stinge un led rosu.

@gsabac

post-24607-0-38339600-1462379697_thumb.jpg

Editat de gsabac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock