Sari la conținut

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca

alex77

Postări Recomandate

Acum in electronica este mai "moale" cu partea analogica, adica trebuie sa fii foarte bun in domeniu ca sa ai un castig decent . Majoritatea facultatilor pun mai mult accent pe partea de software (uC, FPGA, etc)

Se prea poate sa fie asa.Multi ingineri electronisti spun ca la locul de munca fac doar programare dar de dragul mesteritului isi omoara timpul liber reparand aparate si construind kituri electronice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

alex77,

e tragi-comic tot ce ai scris, marlowe ti-a dat un sfat extraordinar de bun, fa ce-ti place ca daca faci ce-ti place ai sansele cele mai mari sa reusesti. (problema e ca nu-ti prea place nimic decat sa te plangi ca-i greu)

RR

PS - partea trista nu e ca nu stii sa faci nimic ci faptul ca ai calificare. Asta insemna ca nu valoreaza nimic nici calificarile simple, practic toti iesiti de pe bancile scolii sunteti necalificati.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Am cugetul de a ma inscrie la un curs de depanator pc.Voi ce parere aveti?Merita?

Bine acum nu stiu daca voi avea sanse sa dezasamblez un pc dar alte alternative nu prea am.Fac acest curs pentru a-mi spori cunostintele mele nule de practica.Lucruri de baza stiu de genul instaleaza windows,drivere si asa mai departe doar ca la parte de a inlatura piesele sunt nestiutor.Sa nu mai spun ca nu stiu cum sa inlatur componentele de la un tv(indiferent de anul aparitiei) si cum sa le inlocuiesc daca sunt defecte.
Urmez cursul de depanator sau urmez un curs it de software si hardware?Am auzit de CISCO dar mai mult de atat nu am auzit.Cu programarea nu ma impac bine stiind ca eu am urmat un liceu tehnic,nu teoretic.S-ar putea ca sansele mele de a fi expert it-ist sa fie nule,sau poate ma insel.
Ca sa fi inginer electronist trebuie sa fi mai intai expert it?Sa fi un fel de atotstiutor?Vreau sa urmez facultatea de electronica ETTI dar nu sunt asa brav.Imi place sa folosesc multimetrul chiar daca tot ce-mi afiseaza sunt doar cifre si numere.Va intreb daca as avea o sansa in aceasta ramura stiind ca eu nu sunt la moda cu totul,sunt mai degraba old fashioned.Cu banii stau la mijloc si nu prea ma sanse sa imi cumpar piese ultraperformanate daca ar fi vorba de un proiect de facultate.Banii acestia sunt de la rude indepartate din alte tari(sa nu va inchipuiti ca au un trai decent caci si ei sunt varstnici si nu mai au copii si sunt entuziasmati doar cand apar eu prin preajma sau daca nu varul meu).

Ce opinie aveti?

Link spre comentariu

Din experienta mea 99% din cei care urmeaza o facultate de electronica, nu au aceasta pasiune

sau cunostintele de care faceti postare.

Totul se invata in scoala prin munca si uneori pasiune. Intelegerea meseriei se face treptat in scoala,

pe parcursul anilor de studii universitare, apoi a masteratului.

Puteti sa va angajati la o firma de profil chiar in  timpul anilor de studii, ca sa va specializati devreme.

De fapt numai prin efort propriu puteti invata ceva si prin scoala si angajare sunteti obligat la asta.

Dintre studentii ajunsi in anul trei la cinci foarte putini sunt aceia care pot utiliza metode de programare utile in practica.

Cer multe de la profesori, au pretentii mari, spun ca scoala nu este de valoare si de fapt nu s-au pregatit suficient pentru

ceea ce se cere. Eu am incercat sa atrag spre programare practica citeva generatii de studenti si nu am reusit deloc.

Doresc cu totul altceva, mai maret, munca cu invatatul neplatita, nu intereseaza pe nimeni. Nu este de valoare.

Dupa ani unii si-au adus aminte si mi-au cerut sa faca practica cu mine. Nu am mai avut aceasta posibilitate.

Ai deschisa calea spre studiu, de fapt cea mai frumoasa perioada din viata unui tinar.

Succes !

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Nota mea la evaluare nationala a fost 3,95 la mate si la romana 5,95

parerea mea  e ca nu esti echipat nemaipomenit la matematica, poate lucrurile s-au mai schimbat de atunci de cand ai obtinut nota asta.

Cei mai buni ingineri/tehnicieni pe care-i cunosc fac meseria asta din placere din ce ai scris mai sus nu vad nici o placere la tine. Unul care vrea sa invete ceva din placere nu intreaba pe un forum daca ar trebui sa faca asta sau nu.

deci raspunsul meu e catgoric NU, nu cred ca meseria asta e pentru tine, daca era deja aveai decizia luata.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Eu cand vad cu ce note a intrat colegul nostru la specializarea electronica si cu ce note n-am reusit eu sa intru la aceeasi specializare acum 20 de ani...

Cei mai buni ingineri/tehnicieni pe care-i cunosc fac meseria asta din placere din ce ai scris mai sus nu vad nici o placere la tine. 

Intr-adevar este foarte important sa practici o meserie din placere caci daca este corvoada n-ai facut nimic.Eu mai aud ca exista studenti la facultatile de electronica care sunt brici la rezolvat ecuatii dar se chinue sa introduca un stecher intr-o priza :giggle: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock