Sari la conținut

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca

alex77

Postări Recomandate

Am urmat profilul acesta dupa criteriile romanesti din invatamant.Nu am inteles ce e cu montajele si ma intrebam mai mereu de ce trebuie sa desenezi o schema daca tu nu stii ce se intampla in momentul actual cu piesele respective.Am trecut ca gasca prin apa la scoala si nu am stiut de ce am ales acest profil.Poate e din cauza denumirii sofisticate.Va intreb pe voi daca ma angajeaza cineva cu diploma dar fara cunostinte practice,adica scrii formule matematice si calculezi ce ai de calculat fara sa tii cont de a pune in functiune ceva.Partea proasta e ca nu avem sectia electronica la palatul copiilor la noi in oras ci doar sectia de electricitate.Tot ce stiu e ca manuiesc formulele de la kirchoff,legii lui ohm si ale intens+tensiunii.De asemena,diriginta noastra ne-a explicat la ora dansei ca tot ce trebuie sa stim e sa completam CV-ul si cam atat.Diriginta noastra fiind o profesoara de lb.romana.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa inteleg ca de abia ati terminat studiile liceale sau... ? Pentru ca, daca de abia le-ati terminat si sa presupunem ca ati luat si BAC-ul, timpul nu e pierdut in totalitate, il puteti recupera intr-un an facand pregatire la fizica de liceu, partea de mecanica si electricitate, coroborat cu urmarea unei facultati de profil tehnic (inginerie electrica, electronica, automatizari). Va spun scenariu asta din cauza ca, intratu-l la facultate in ziua de azi nu mai este chiar asa o mare problema iar daca sunteti 100% sigur ca va place acest drum si aveti aptitudini pe parte tehnica (va place ceva anume din acest domeniu), atunci puteti merge si sa aprofundati lucrurile in directia mentionata anterior. Ba mai mult, ca sa nu pierdeti timpul degeaba, va recomand sa va angajati un an (chiar si prin pile, ca asa e la romani, ca tehnician ucenic), ca sa lucrati in acest domeniul al automatizarilor industriale, ca sa vedeti daca chiar va place iar dupa un an de munca, poate si mai putin, trageti concluzia de rigoare si urmati indicatiile date de mine cu acel calop de pregatire, facultate etc. 

Link spre comentariu

Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun....Am vrut sa spun ca nu sunt pregatit pe partea placii de cupru....Placa de cupru in electronica e cam grea utilizata de nobies ca mine.Eu sincer sa fiu nu am asa de multa imaginatie sa trasez un circuit si sa le pun si noduri.De cumparat piese imi pot cumpara dar de folosit e mai aprofundata treaba asta.De-abia daca stiu de unde cumpar o placa si chiar daca o cumpar nu sunt expert in a oxida-o si a-i trasa circuitul intreg.

Editat de alex77
Link spre comentariu

Am urmat profilul acesta dupa criteriile romanesti din invatamant.Nu am inteles ce e cu montajele si ma intrebam mai mereu de ce trebuie sa desenezi o schema daca tu nu stii ce se intampla in momentul actual cu piesele respective.Am trecut ca gasca prin apa la scoala si nu am stiut de ce am ales acest profil.Poate e din cauza denumirii sofisticate.Va intreb pe voi daca ma angajeaza cineva cu diploma dar fara cunostinte practice,adica scrii formule matematice si calculezi ce ai de calculat fara sa tii cont de a pune in functiune ceva.Partea proasta e ca nu avem sectia electronica la palatul copiilor la noi in oras ci doar sectia de electricitate.Tot ce stiu e ca manuiesc formulele de la kirchoff,legii lui ohm si ale intens+tensiunii.De asemena,diriginta noastra ne-a explicat la ora dansei ca tot ce trebuie sa stim e sa completam CV-ul si cam atat.Diriginta noastra fiind o profesoara de lb.romana.

Sa sti ca eu acum 20 de ani cand am dat examen de admitere vroiam tare mult sa intru la profilul electronica dar mai imi trebuiau cateva sutimi asa ca am intrat la profilul mecanica care nu mi-a placut deloc.Nu am nimica cu tine decat in sensul ca te invidiez din simplu motiv ca ai terminat liceul la profilul electronica.Dar ai scris ca nu sti cu se mananca electronica iar apoi ca nu aveti sectia respectiva la Palatul copiilor.Deci brusc ti-ai dat seama ca te pasioneaza acest domeniu?Pai atunci urmeaza o facultate in acest domeniu sau daca aceasta este prea mult poate o scoala postliceala sau macar un curs(cum am de gand si eu sa fac).Electronica este un domeniu frumos iar daca iti place si o intelegi macar cat de cat atunci ai doar de castigat.Succes!

• Like 1
Link spre comentariu

Am cugetul de a ma inscrie la un curs de depanator pc.Voi ce parere aveti?Merita?
Bine acum nu stiu daca voi avea sanse sa dezasamblez un pc dar alte alternative nu prea am.Fac acest curs pentru a-mi spori cunostintele mele nule de practica.Lucruri de baza stiu de genul instaleaza windows,drivere si asa mai departe doar ca la parte de a inlatura piesele sunt nestiutor.Sa nu mai spun ca nu stiu cum sa inlatur componentele de la un tv(indiferent de anul aparitiei) si cum sa le inlocuiesc daca sunt defecte.
Urmez cursul de depanator sau urmez un curs it de software si hardware?Am auzit de CISCO dar mai mult de atat nu am auzit.Cu programarea nu ma impac bine stiind ca eu am urmat un liceu tehnic,nu teoretic.S-ar putea ca sansele mele de a fi expert it-ist sa fie nule,sau poate ma insel.
Ca sa fi inginer electronist trebuie sa fi mai intai expert it?Sa fi un fel de atotstiutor?Vreau sa urmez facultatea de electronica ETTI dar nu sunt asa brav.Imi place sa folosesc multimetrul chiar daca tot ce-mi afiseaza sunt doar cifre si numere.Va intreb daca as avea o sansa in aceasta ramura stiind ca eu nu sunt la moda cu totul,sunt mai degraba old fashioned.Cu banii stau la mijloc si nu prea ma sanse sa imi cumpar piese ultraperformanate daca ar fi vorba de un proiect de facultate.Banii acestia sunt de la rude indepartate din alte tari(sa nu va inchipuiti ca au un trai decent caci si ei sunt varstnici si nu mai au copii si sunt entuziasmati doar cand apar eu prin preajma sau daca nu varul meu).

Ce opinie aveti?

Link spre comentariu

Sa sti ca eu acum 20 de ani cand am dat examen de admitere vroiam tare mult sa intru la profilul electronica dar mai imi trebuiau cateva sutimi asa ca am intrat la profilul mecanica care nu mi-a placut deloc.Nu am nimica cu tine decat in sensul ca te invidiez din simplu motiv ca ai terminat liceul la profilul electronica.Dar ai scris ca nu sti cu se mananca electronica iar apoi ca nu aveti sectia respectiva la Palatul copiilor.Deci brusc ti-ai dat seama ca te pasioneaza acest domeniu?Pai atunci urmeaza o facultate in acest domeniu sau daca aceasta este prea mult poate o scoala postliceala sau macar un curs(cum am de gand si eu sa fac).Electronica este un domeniu frumos iar daca iti place si o intelegi macar cat de cat atunci ai doar de castigat.Succes!

Tie ti se pare ca pot recupera timpul pierdut?Pe partea practica am sanse doar daca am stiu sa proiectez pe o placa de Cu insa profesorul nostru de inginerie electronica a decedat si nu sunt foarte sigur in privinta inlocuirii dansului stiind ca o mare parte din profesorii mei nu au conexiune stransa cu electronica. Practica la noi a fost o ora pasare insemnand ca tot ce ne-a explicat dl.profesor inginer este cum sa schitezi un circuit pe o placa si cum sa o oxidezi restul era o teorie cufunda.De pus piesele pe placa e imposibil(nu avem aparatura ultraperformanta si am cateva dubii in privinta montarii circuitelor cu mana noastra....nu ca nu stim e problema ci problema este ca nu ne-a ghidat pe tot parcursul semestrului 1 pentru a ajunge macar la un nivel mediu).De-abia daca suntem in stare sa le conectam la o sursa de tensiune.

Editat de alex77
Link spre comentariu

Este adevarat ca la cercurile de electronica merg si copii de clasa a 2 a dar asta nu este o regula.Deci nu trebuie sa-ti fie rusine dar mai bine urmezi o scoala in domeniu la varsta ta.Vad ca esti din Buzau si ai scris ca ai putea urma Facultatea de Electronica din Bucuresti dar eu ti-as recomandao totusi pe cea din Timisoara deoarece este cea mai buna din Romania avand si cele mai dotate laboratoare iar pe deasupra acolo exista multe firme in domeniul electronicii unde poti face stagii de practica si tot odata sa castigi bani frumosi inca din timpul studentiei.Succes!

Editat de Ciprian 81
Link spre comentariu

"Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca"

Deci practic nu ai nici o calificare si vad ca nici nu iti place electronica. Sfatul meu e sa iti gasesti repede o preocupare placuta tie care pe viitor sa-ti poata aduce si ceva bani.

Sa muncesti ceva ce nu iti place produce stres si rezultatele sunt slabe.

Link spre comentariu

Eu ce n-as da sa fiu in locul lui.Ma gandesc ce mare avantaj are cineva care termina liceul la profilul electronica si apoi urmeaza o facultate de acelasi profil.Nu degeaba se spune ca la facultatea de electronica trebuie sa intri electronist ca sa iesi electronist.Adevarul este ca si daca faci doar un liceu in acest domeniu plus munca suplimentara esti electronist get-beget.

Link spre comentariu

"Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca"

Deci practic nu ai nici o calificare si vad ca nici nu iti place electronica. Sfatul meu e sa iti gasesti repede o preocupare placuta tie care pe viitor sa-ti poata aduce si ceva bani.

Sa muncesti ceva ce nu iti place produce stres si rezultatele sunt slabe.

Mi l-am ales singur.Parintii mei au refuzat sa intru la o scoala profesionala si m-am repartizat la acest profil.Ce era de ales dintre o profesionala si un liceu?Nota mea la evaluare nationala a fost 3,95 la mate si la romana 5,95.Astea au fost notele mele cand am intrat la acest profil.Da eram retardat!Si ce?Credeti ca as fi putut excela fara ajutorul rudelor?Presupun ca nu....Il puteam abandona dintr-a 9 a dar ceva m-a impiedicat in a-mi atinge performatele.....Am fost salvat de o matusa (traieste in tari straine)care mi-a redat mintea si sufletul.Cam atat am de zis nimic mai mult.

Later edit:Sa nu credeti ca a fost free of charge excursia mea,am platit cheltuielile cu ajutorul unor rude din Ploiesti.(acum moarte)M-au ajutat mult cu situatia financiara pentru un timp ca dupa asta am suferit enorm stiind ca am ramas fara rude.In toata viata aceasta mi-am dorit o prietena dar vad ca viata e aliata cu suferinta si cu iad.Ce-i puteam daruii ei?Eram falit dpdv financiar si chiar daca as fi avut o suma cu ce m-ar fi ajutat?Toata viata mea am trait iadul pe pamant!Am incercat din rasputeri sa scap de aceasta suferinta dar de cele mai multe ori esuam.Crediti ca am vrut sa fiu retardat toata viata si sa mi se intample toate nelegiuirile si blestemele mie?Intotdeauna am cerut si eu o parte din rai!Sa simt o data bucuria!

Sa stiti ca asta nu e o inventie sau o minciuna din partea mea pentru voi fiindca sunt o persoana cardiaca insemnand ca am fost vulnerabil la mai multe boli si virusuri si nimeni,dar nimeni nu m-a ajutat pe partea starii mele medicale.Ba din contra tot ce am primit au fost boli,virusuri si alte minunatii.

Tatal meu este barman si nu are cine stie ce salariu bun(a terminat acelasi liceu ca si mine cu profil mecanica(calificarea sa stiu ca era strungar dar a avut dubii in privinta angajarii cu acea diploma stiind ca nu il angaja nimeni pe vremea aceea....asa ca a ales sa nu termine facultatea si a ajuns barman cu un salariu minim pe economie) dar el nu a avut sanse la facultate din cauza situatiei financiare si dezinteresului sau dar chiar si asa daca termina facultatea nu cred ca ajungea cine stie ce om cultivat) si mama mea este somera.(era asistenta pentru o perioada de timp dar a fost data afara de una Zissu Lhuana)Vreti mai mult de atat?

Editat de alex77
Link spre comentariu

Dar! electronica asa cum am invatat-o eu, nu mai are suport tehnic in ziua de azi...sa folosesti un pistol de lipit a devenit un lucru depasit de evolutia exploziva a tehnicii...depanarea , in acest domeniu are tendinta clara de inlocuire a echipamentului sau-in cel mai rau caz!- a subansamblului defect...operatia in sine se reduce la a scoate dintr-un conector o placa cu piese si a introduce o alta in locul ei....si folosirea catorva scule mecanice care permit montarea/demontarea...

....dupa parerea mea , electronica de tip vechi se va mai practica doar la nivel de hobby...

Cel putin in Romania se mai fac reparatii dar este adevarat ca exista service-uri unde scrie afara ca repara aparate electronice si ei  nici macar sa inlocuiasca o placa cu alta nu se obosesc caci eu am patit asa ceva acuma nu de mult.As prefera sa duc un aparat electronic defect la un PFA dar din pacate nu cunosc vreo asemenea persoana aici unde locuiesc.In schimb am vazut pe aceste forumuri tehnice ca exista persoane care traiesc doar din reparatii si isi permit sa cumpere aparatura de fima.Cand auzi ca au statii de lipit precum Weller,JBC,Metcal sau Hakko... :scratchchin:

Editat de Ciprian 81
Link spre comentariu

Mi l-am ales singur.Parintii mei au refuzat sa intru la o scoala profesionala si m-am repartizat la acest profil.Ce era de ales dintre o profesionala si un liceu?Nota mea la evaluare nationala a fost 3,95 la mate si la romana 5,95.Astea au fost notele mele cand am intrat la acest profil.Da eram retardat!Si ce?Credeti ca as fi putut excela fara ajutorul rudelor?Presupun ca nu....Il puteam abandona dintr-a 9 a dar ceva m-a impiedicat in a-mi atinge performatele.....Am fost salvat de o matusa (traieste in tari straine)care mi-a redat mintea si sufletul.Cam atat am de zis nimic mai mult.

Later edit:Sa nu credeti ca a fost free of charge excursia mea,am platit cheltuielile cu ajutorul unor rude din Ploiesti.(acum moarte)M-au ajutat mult cu situatia financiara pentru un timp ca dupa asta am suferit enorm stiind ca am ramas fara rude.In toata viata aceasta mi-am dorit o prietena dar vad ca viata e aliata cu suferinta si cu iad.Ce-i puteam daruii ei?Eram falit dpdv financiar si chiar daca as fi avut o suma cu ce m-ar fi ajutat?Toata viata mea am trait iadul pe pamant!Am incercat din rasputeri sa scap de aceasta suferinta dar de cele mai multe ori esuam.Crediti ca am vrut sa fiu retardat toata viata si sa mi se intample toate nelegiuirile si blestemele mie?Intotdeauna am cerut si eu o parte din rai!Sa simt o data bucuria!

Sa stiti ca asta nu e o inventie sau o minciuna din partea mea pentru voi fiindca sunt o persoana cardiaca insemnand ca am fost vulnerabil la mai multe boli si virusuri si nimeni,dar nimeni nu m-a ajutat pe partea starii mele medicale.Ba din contra tot ce am primit au fost boli,virusuri si alte minunatii.

Tatal meu este barman si nu are cine stie ce salariu bun(a terminat acelasi liceu ca si mine cu profil mecanica(calificarea sa stiu ca era strungar dar a avut dubii in privinta angajarii cu acea diploma stiind ca nu il angaja nimeni pe vremea aceea....asa ca a ales sa nu termine facultatea si a ajuns barman cu un salariu minim pe economie) dar el nu a avut sanse la facultate din cauza situatiei financiare si dezinteresului sau dar chiar si asa daca termina facultatea nu cred ca ajungea cine stie ce om cultivat) si mama mea este somera.(era asistenta pentru o perioada de timp dar a fost data afara de una Zissu Lhuana)Vreti mai mult de atat?

M-am exprimat mai dur tocmai pentru a te impulsiona sa cauti exact ceea ce-ti place si stai linistit ca nu esti retardat. Repet: cauta orice oportunitate care te atrage, valorifica-ti/ creaza-ti indemanari care ti se potrivesc, altfel munca va deveni un chin.

Link spre comentariu

Acum in electronica este mai "moale" cu partea analogica, adica trebuie sa fii foarte bun in domeniu ca sa ai un castig decent . Majoritatea facultatilor pun mai mult accent pe partea de software (uC, FPGA, etc)

Deci daca vrei sa urmezi electronica poti sa te interesezi cam cum, cat castiga cei din domeniu, ce fac, daca este din pasiune etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock