Sari la conținut

2x250w

tyeibo1988

Postări Recomandate

salutaret tutror detin un kit 2x250w   depe mivarom  mia ajuns aproximativ de o saptaman doar ca nu mam uitat la el azi  am desfacut ziarul chinezesc depe kitt  am avut o surpriz   :)))))    condensatoarele dela filtraz    sunt pe jumatate deteriorate zici ca a muscat cineva din ele :)))  problema  e ca kittul merge  doar ca  abea se aude basul in boxe    in rest merge bine  se poate sa inlocuiesc  cele 4 condensatoare de  2700uf 35v  cu 4 condensatoare de 4700uf 50v??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutaret tutror detin un kit 2x250w   depe mivarom  mia ajuns aproximativ de o saptaman doar ca nu mam uitat la el azi  am desfacut ziarul chinezesc depe kitt  am avut o surpriz   :)))))    condensatoarele dela filtraz    sunt pe jumatate deteriorate zici ca a muscat cineva din ele :)))  problema  e ca kittul merge  doar ca  abea se aude basul in boxe    in rest merge bine  se poate sa inlocuiesc  cele 4 condensatoare de  2700uf 35v  cu 4 condensatoare de 4700uf 50v??

In afara topicului.A?a trebuia scris corect in limba rom?n?. Nu este exagerat, nu-i a?a ?

Salutare tuturor, detin un kit 2x250W de pe Mivarom. Mi-a ajuns aproximativ de o saptamina, doar ca nu m-am uitat la el.

Azi am desfacut ziarul chinezesc de pe kit, am avut o surpriza, condensatoarele de la filtraj sunt pe jumatate deteriorate, zici ca a muscat cineva din ele.

Problema e ca kitul merge, doar ca abia se aude basul in boxe. In rest merge bine. Pot sa inlocuiesc cele 4 condensatoare de

2700uF la 35V cu 4 condensatoare de 4700uF la 50V ?

Pentru verificarea si corectarea postarii, o deschideti din nou, fiind logat si alegeti butonul din drepta jos "Editare" .

Corectati, apoi salvati modificarea.

Felicitari pentru activitate. Ati luat toate chiturile la rind, de la 100W la 500W. La unele postari ati dat raspunsuri finale, la altele nu.

Cum ati rezolvat cu chiturile probate pina la urma ?

Raspuns la topic.

Puteti inlocui condensatorii de 2700uF/35V cu 4700uF/50V. Aveti grije la polaritate, caci pot exploda.

Daca nu se potrivesc la gaurile de montaj sau la gabarit, improvizati un montaj mecanic rigid si eventual prelungiti

terminalele condensatorilor.

In legatura cu "basul", este posibil ca sursa de semnal  sa nu contina frecvente joase sau difuzoarele

sa nu mearga bine la frecvente joase.

Succes si asteptam vesti bune !

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Nimeni nu a postat aici, in nici un topic ca chitul este bun sau rau si nimeni nu este rauvoitor.

Poate ati gasit in alta parte aceste calificari.

Noi asteptam sa ne comunicati franc, rezultatele obtinute cu amplificatorii pe care i-ati testat.

Deasemenea asteptam raspunsurile, cum s-a rezolvat cu "basul".

Problema era cu gramatica limbii rom?ne. Ati fost invatat cum sa corectati postarea.

Nu trebuie sa raspundeti cu invective la modul general celor care va ajuta.

Va dau nota 4 la comportamentul pe forum !

Chitul este folosibil si are performante de HiFi, dar trebuie integrat intr-un ansamblu

care sa contina tot ce este necesar unui amplificator.

Succes si asteptam vesti bune !

@gsabac

Link spre comentariu

Nu este nevoie de scuze. Suntem o comunitate de amatori pasionati, fiecare cu aptitudinile sale.

Invatam unii de la altii. Este adevarat ca sunt destui aceea care cred ca detin adevarul tehnic, care

in postarile lor sunt numai "Gica contra", care cauta c?r? si raspund numai atunci cind baga "negative".

In principiu ar trebuie sa postam ceva de folos si pentru ceilalti participanti la forum.

Topicul dvs. a atras interesul a peste 100 de vizualizari.

Cu ce s-a facut simularea, in ce program ?

Poate postati o schema, niste poze cu simularea, ar fi de ajutor celor care doresc sa vada performantele chitului.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Nici pe departe 2x250W si distorsiuni mari... asta am vrut sa indic... departe de Hi-Fi... OK? Sa isi faca fiecare simularile, pe cont propriu, OK?

Link spre comentariu

putin off topic,

ma ingrijoareaza un pic hobby-istii din ziua de azi ca nu mai construiesc mare lucru (din diverse motive) - prefera sa simuleze chiar si un Kit care prin definitie are toate piesele si un cablaj imprimat oricum mai bun decat ar construi ei in conditii de amator.  Deci ma intreb de ce nu-l construiti? ce se poate intampla rau? eventual o sa va loviti de o gramada de probleme reale si veti invata si ceva practica (cu frustrarile de rigoare)

in simulare greselile nu costa nimic (decat niste click-uri in plus) dar nici nu va invata prea mult (decat niste click-uri in plus) - eu recomand tutror sa construiasca ca acolo sta invatatura amatoriceasca (cea reala teoretica e-n scoli si-n carti, nu-i pe wikipedia si nici pe forumuri)

Ca o paranteza la ce am scris mai sus imi amintesc pe la varsta de 10 ani am fost prezentat (de catre tatal meu) la niste radio-amatori la Radioclubul din Brasov. Tin minte si acum ce construiau tipii astia, si cat am invatat de la ei (n-am auzit pe nimeni sa se planga ca n-are aparate sau piese, documentatie si altele - si chiar nu aveau mare lucru)

reiterez sfatul - construiti mai mult si simulati mai putin (simulati numai cand lurcurile sunt greu de inteles sau va ajuta sa intelegeti mai bine functionarea sau pur si simplu nu vreti sa cumparati piesele cum e cazul de mai sus din topic)

RR

PS

Acum ma gandeam : daca as fi putut sa simulez Kit-ul ala de 10W produs de IPRS in anii 80 l-as mai fi cumparat? evident ca DA, lipind kit-urile alea am invatat sute de lucruri noi de care nu m-as fi lovit niciodata "dandu-ma pe net"

Editat de roadrunner
  • Like 1
Link spre comentariu

probabil ca nu am simulat deloc in viata mea, ai dreptate. Toate circuitele digitale care le proiectam pentru clientii nostrii le scoatem asa pe cur, ca basiniile.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Vedeti ca ati putea fi banat pentru limbajul asta... injineresc..

Nostrii se scrie cu un singur i... si basiniile.

Editat de meluke
Link spre comentariu

asa si? pana la urma eu nu fac nici o remarca personala sau presupunere la adreasa ta.

Tu ai afacut o presupunere si m-am simtit obilgat sa-ti comunic ca presupunerea ta e gresita. Chiar folosesc simulatoare zi de zi, cu asta imi catig existenta proiectez. (detin o firma de proiectare) - mai sus am scris un sfat pentru tinerii hobby-isti, cine crede ca-i bun sfatul il urmeaza,  cine crede ca nu-i bun il ignora partea faina e ca nu ne datoram nimic unii la altii.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock