Sari la conținut

Mini Strong Power Amplifier ? 100W RMS

Postări Recomandate

1. partea aia incercuita eu vad din schema ca alimenteaza preul format din amplificatoare operationale. Tu ai asa ceva?

2. eu as monta doua ventilatoare in paralel, unul sa bage aer si altul sa traga, daca tii neaparat sa ai doua ventilatoare!!!!

3. ce schema de c-da ventilatoare in functie de temp folosesti ??

4. eu nu am inteles din topicul asta la care schema de amplificator te-ai oprit sa o construiesti. Poate ma lamuresti!

1) Eu am acest amplificator Mini Strong Power 100W din pozele de mai jos (schema modificat?, cele dou? kituri modificate dupa acea schem? ?i preamplificatorul cu TL072, TL071 2 X 12 Vca).

2) Nu ?tiu la ce amperaj (mA) s? alimenteze acel montaj cu termistor de 10k NTC din schema prezentat? de DnPetru, dac? este de ajuns un kit sau dou? astfel de kituri pentru a alimenta dou? ventilatoare cum a?i spus ?i pentru a men?ine temperatura optim? a finalilor pentru a amplifica p?n? la o putere de 40W r.m.s 6 ohmi, " deoarece am difuzoarele de 40W pe joase de 4ohmi, medii 40w 8 ohmi si un tweeter (piezo parc?) de inalte toate cu un filtru de 50W 8 Ohmi ".

3) & 4) Schemele sunt extrase din amplificatorul AS15201 Edi?ia 2015 (rev.1.1.2-prototip) ?l pun mai jos documentul, eu am luat puntea redresoare ?i filtrajul pentru a-mi alimenta acest amp.: "Mini Strong Power amplificator 100W" alimentat dintr-un transformator de 2 x 24vca 250VA 3A vreau ca puntea s? fie comuna simetric?, nu separat din cauza unei mici diferente de 0.3V pe o ramur? mai mult ca pe cea de-a doua, ex : 24vca - 0 - 24.3vca.

I) La c??i mA pot alimenta preamplificatorul folosit de mine(TL072; TL071)?

II) Schema ce comand? ventilatoarele ?n aceste dou? module kit-uri folosite de mine: Mini Strong Power Amp. varianta modificat? cu bias este potrivit dou? astfel de montaje? Sau ??i poate face fa?? ?i unul singur treab? cu dou? ventilatoare montate ?n paralel cum a?i specificat dar consumul din traf este dublu (2 X 320mA) variaz? ?ntre 600 - 700mA 12 Vcc?

III) Am mai specificat dac? ?mi poate da cineva o schem? pentru protec?ia la scurt-circuit pe ie?irea amplificatorului.

IV) Puntea redresoare cu filtraj care alimentez cele dou? kituri cu 2 x 2SA1943 2 X 2SC5200 de c??i amperi este?

S? ?n?eleg c? de partea ?ncercuit? numai am nevoie, m? refer la partea redresor-filtraj.

post-16739-0-24758800-1485016763_thumb.jpg

post-16739-0-43592400-1485016784_thumb.jpg

post-16739-0-68645000-1485016791_thumb.jpg

post-16739-0-40141400-1485016811_thumb.jpg

post-16739-0-43384000-1485016817_thumb.png

post-16739-0-24609200-1485016834_thumb.jpg

post-16739-0-53736900-1485017018_thumb.jpg

1. ok

2. Un BD140 e capabil conform catalog de 1,5A deci ar tine doua ventilatoare in paralel de alea SUNON (de 0,3A fiecare la 12V). Ca sa nu disipe prea mult BD-ul urmareste sa nu cada pe el mai mult de 5V. Oricum ii trebuie un radiator. Fa un test cu o sursa reglabila de tensiune sa vezi cam cat are nevoie pe intrare circuitul asta (pct. DC_FAN din schema) ca sa tina ventilatoarele alea in paralel la consumul lor.

3 & 4. Am inteles.

I) Nu ai inteles, TL-urile isi trag cat curent au nevoie la un moment dat. Nu m-am uitat in datasheet-ul lor dar imi aduc aminte ca ar fi maxim 5mA per operational. Deci, dimensioneaza R119 si R120 in functie de consumul asta. Sunt niste calculatoare pe net ca sa te ajute:

http://www.calculatoredge.com/electronics/zener.htm

II) Testeaza, nu am de unde sa stiu exact. Vezi cum se incalzesc radiatoarele si apoi stabileste daca e suficient unul sau doua ventilatoare.

III) Tocmai acu m-am uitat in proiectul dl.donpetru AS15201 de unde ai scos schema de comanda ventilatoare, acolo era si amplificatorul cu protectii (limitare de curent). In locul tau mai bine faceam un etaj amplificator complet simetric cum e in AS15201, avea si protectie si nu ma complicam prea mult.

IV) Foloseste o punte redresoare de aia made china cu conectare prin papuci, tip caramida, de 25A. E mai mult decat sufcient parerea mea.

bridge-rectifier.jpg

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock