Sari la conținut

Polizor la 380

alex_m19a

Postări Recomandate

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea imaginii urmatoare

cred ca este un polizor si din el ies 6 fire numerotate de la 1 la 6. Firul 1 cu firul 4, firul 2 cu firul 5 si firul 3 cu firul 6 au continuitate. Nu stiu cum sa-l leg la 220V. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.

post-35128-0-27253000-1460272309_thumb.jpg

post-35128-0-03912600-1460272811_thumb.jpg

Editat de alex_m19a
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...accesati si link-ul pus de colegul remus68,este util!

Prima schema a leg?turii, este principial gre?it?. Un motor cu leg?turile realizate ?n stea, nu se conecteaz? la re?eaua de 220/230 V, ci se poate eventual conecta intre doua faze ale re?elei trifazice, la 380/400 V. Logica ne spune ?ns?, ca atunci c?nd avem la dispozi?ie re?ea trifazata, vom utiliza motorul leg?ndu-l ?n regim trifazic. Deci prima schema nu este utila ?n nici o situa?ie. Dac? conexiunea este configurabila de la placa de borne, atunci mai ?nt?i vom realiza conexiunea triunghi ?i abia apoi vom putea utiliza schema a doua din acea leg?tur?. In ceea ce priveste datele de pe eticheta, dupa turatie, se mai da randamentul motorului, 65 % si standardul aplicabil (GOST 183-1966)

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Rela?ia cu care se dimensioneaz? puterea unui motor ?ntr-o aplica?ie, este P=Mrxn/9550. Deci momentul Mr, fiind momentul rezistent la arbore, rezulta ca puterea pe care tu presupui ?n mod corect ca va fi mai mica, nu poate avea repercusiuni dec?t asupra tura?iei n. Ori dac? tura?ia scade ?ntr-o asemenea maniera (odat? cu sc?derea puterii) regimul electromagnetic al motorului va fi unul aiurea. Frecventa reala ?n jug, nu va mai fi de 50 Hz ci una mai mica, deoarece alunecarea va fi diferita de cea prevazuta de constructor. De aici o va lua razna ?i regimul termic al motorului.

Altminteri, eu nu cred ca un motor asincron de 75 W, poate avea ca aplica?ie imediata un polizor. La 3000 rpm, un polizor cu puterea de 370 W, av?nd o piatra cu diametrul de cel mult 250 mm, se opre?te foarte u?or ?n ?pan. Este suficient sa ape?i pu?in mai tare. Pentru o piatra cu un diametru mai mic, tura?ia de 3000 rpm ar fi insuficienta, deoarece vitezele de a?chiere la polizare scad odat? cu diametrul pietrei. Av?nd o viteza de a?chiere diferita de cea prevazuta de constructorul pietrei, va avea loc un fenomen pe care prelucr?torii prin a?chiere ?l cunosc. Si anume piesa va m?cina piatra. De aceea, presupun ca motorul a avut ?n mod probabil o alta aplica?ie.

Editat de ola_nicolas
  • Like 1
Link spre comentariu

Subscriu la ce prezint? @ola_nicolas. Motorul se poate folosi pentru un polizor

de mici dimensiuni, cu piatra fin?, de circa 60-100mm ?i care de abia polizeaz?.

Se poate folosi la ascu?it ?urubelni?e, cu?ite sau scule fine.

@gsabac

Link spre comentariu

• 9 months later...

Prima schema a leg?turii, este principial gre?it?.

Gresita este numai afirmatia ta... era suficient sa citesti cu atentie articolul... pe randul al treilea scrie clar ca figurile 1 si 3 se refera la motoare electrice construite sa fie alimentate la tensiunea de 127/220V (monofazat cu 127V intre faza si nulul de lucru, respectiv trifazat cu 220V intre faze). Am facut aceasta precizare deoarece in aceasta dimineata am fost contactat de un coleg de forum care a solicitat amanute asupra linkului din postul 3.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock