Sari la conținut

corector de ton

tyeibo1988

Postări Recomandate

buna ziua tuturor cine ma poate ajuta sa  montez un corector de ton si un pontentiometru  de volum la un kit de 2x500w  de pe mivarom  uitati aici  corectoru  de ton corectoru il am din din trun  amplificator   sony str gx707es in accea carcasa vreau sa montez si   kitul

post-35588-0-22743000-1459425728_thumb.jpg

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ave?i prea pu?ine cuno?tinte de electronic? !. Dac? studia?i la ?coal? sau ca autodidact,

pentru c? nu este pe bani, ve?i reu?i s? realiza?i ce v? dori?i. La nevoie, dac? nu v?

descurca?i, apela?i la un prieten "guru" ?n amplificatoare..

Am postat pentru dumneavoastr? schema complet? de amplificare, con?inut? ?n Sony str gx707es.

?n lan?ul de amplificare, la intrare este reglajul de volum (Volume) de 120KOhmi dublu logaritmic ,

urmat de un amplificator cu circuit integrat (Buffer), apoi un circuit  corector de ton (Tone Board)

tip Baxandall pasiv.

Urmeaz? poten?iometrul de echilibrare a nivelului celor doua canale (Balance Board), de 100KOhmi

dublu linear, cu sec?iunile montate  ?n antifaz? ?i etajul final cu o putere care depinde de model,

de la 75W la 120W.

?i amplificatorul de la Mivarom de 2x500W, dup? cum v-am mai postat, are aceea?i putere real?

ca acest Sony.

Succes la amplificatoare !

post-24607-0-42600400-1459488827_thumb.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

buna ziua tuturor cine ma poate ajuta sa  montez un corector de ton si un pontentiometru  de volum la un kit de 2x500w  de pe mivarom  uitati aici  corectoru  de ton corectoru il am din din trun  amplificator   sony str gx707es in accea carcasa vreau sa montez si   kitul

Colegul @gsabac are dreptate.Deci daca nu aveti prea multe cunostinte in electronica mai bine apelati la altcineva care are asa ceva mai ales ca din cate observ locuiti in Timisoara de unde am vazut ca mai sunt unii useri de pe acest forum care au cunostinte solide in electronica audio si atunci puteti incerca sa apelati la ei.Din pacate nici eu n-am prea multe cunostinte in acest domeniu ca atunci v-as fi ajutat cu toata placerea dar oricum schema postata mai sus de @gsabac mi se pare una complexa iar dvs. practic doriti sa faceti acolo o modificare daca nu insel. :scratchchin: Succes!

Ave?i prea pu?ine cuno?tinte de electronic? !. Dac? studia?i la ?coal? sau ca autodidact,

pentru c? nu este pe bani, ve?i reu?i s? realiza?i ce v? dori?i.

Cand vorbim despre domeniul electronicii care este unul extrem de dinamic chiar daca ai studiat la scoala,pe urma oricum trebuie sa devii si autodidact daca nu vrei sa ramai in urma cu totul.Numai bine tuturor! :hi:

• Like 1
Link spre comentariu

Sa stiti ca a fi electronist amator , autodidact ( adica a invata singur pe cont propriu ) este o activitate foarte frumoasa ba chiar relaxanta . Incepeti cu teoria,cate ceva din electrotehnica,bazele ce se gasesc in cartile de fizica pentru scoala generala si liceu,cititi si aplicati ... lucruri marunte . Apoi cautati carti vechi,de electronica , fie destinate amatorilor,fie invatamantaului mediu (Scoala Profesionala , Liceu)ba chiar si de facultate  si sa le studiati si aplicati din nou cate putin.In timisoara , in centru la "pesti cu apa" la libraria Mihai Eminescu pe vremea mea , cand eram la liceu , era plin de carti de anticariat,tehnice,de electrotehnica si electronica....cred ca am luat vreo suta de carti de acolo si am inceput cu maruntisuri...un letcon,un multimetru ieftin ( cu matematica daca nu va descurcati exista zeci de software de mate' ) apoi am evoluat si tot nu excelez in acest domeniu ! :biggrin: . Am urmat apoi la politehnica timisoara facultatea de automatica si calculatoare ... doar doi ani din pacate , motive personale , dar ce inveti acolo nu te ajuta ca amator fara studiu personal. In legatura cu montajul expus de domnul gsabac este foarte precis si corect . Eu unul va sustin si va rog sa nu renuntati usor,caci daca aveti curiozitate,pasiune,dorinta de a invata VETI REUSI si ramaneti pe acest forum,veti primi mult ajutor ! BAFTA ! :cheers:

Numai bine !

Editat de Barbos Radu
  • Like 1
Link spre comentariu

Apoi cautati carti vechi,de electronica , fie destinate amatorilor,fie invatamantaului mediu (Scoala Profesionala , Liceu)ba chiar si de facultate  si sa le studiati si aplicati din nou cate putin.In timisoara , in centru la "pesti cu apa" la libraria Mihai Eminescu pe vremea mea , cand eram la liceu , era plin de carti de anticariat,tehnice,de electrotehnica si electronica

Unele carti de acest gen se pot procura chiar si mai simplu.

http://forum.infoelectronica.ro/viewtopic.php?f=62&t=204

http://forum.infoelectronica.ro/viewtopic.php?f=62&t=206&start=60

• Like 1
Link spre comentariu

multumesc de ajutor am reusit sa  montey corector de ton si  pontentiometru de volum mia mers 2 zile kitul si du a puscat integratu cel cu 14  picioruse  de langa puntea redresoare nustiu     ce model e daca   imi poate spune cineva si daca are vriun rost sal schimb  multumesc

Link spre comentariu

Pai nu scrie nimica pe acel integrat?Nu aveti schema corectorului de ton?Daca aveti schema cercetati-o caci acolo este imposibil sa nu fie trecuta denumirea integratului.Dar fara a vrea sa fiu rautacios,cred ca trebuia sa luati in seama ceea ce va spus @gsabac  caci dansul chiar stie ce spune la priceperea si experienta sa in domeniul electronicii.

pentru c? nu este pe bani, ve?i reu?i s? realiza?i ce v? dori?i. La nevoie, dac? nu v?

descurca?i, apela?i la un prieten "guru" ?n amplificatoare.

Link spre comentariu

Felicitari pentru punere in functiune !

Este un defect neasteptat si chiar greu de anticipat. La cum este

realizat circuitul, nu se putea intimpla asa ceva. Poate vreun

scurtcircuit accidental, sau piese lipsa pe circuit (dioda in paralel cu releul),

sau dioda pusa pe dos sau in scurt.

Circuitul se ocupa cu decuplarea ambelor difuzoare, la defectarea

amplificatorului stinga sau dreapta si aparitia unei tensiuni continue pe ele.

Se pare ca schema este asemanatoare cu a chitului Kit 0205 dezbatut

aprins pe forum prin anul 2011. Acolo sunt nenumarate aprecieri

pozitive si negative, modificari, revizii, pasiune, dezbateri,ceva iesit din comun,

pe care noi toti ar trebui sa le apreciem.

Dupa mine problema dvs. poate sa fie mai complexa. Tensiuni de alimentare mari,

sigurante arse, tranzistori in scurtcircuit, puntea de diode jumatate defecta, etc.

In postare cu chitul vedeti scheme si poze si denumirea integratului,

poate CA3045 sau CA3046. De fapt sunt aproape identice. Costa cam 3,5Euro.

Se poate schimba cu tranzistori, montati direct in gaurile circuitului integrat,

ca in topicul cu KIT-0205.

http://www.tehnium-azi.ro/topic/3999-kit-0205-schema-modernizare-constructie-amplificator/

Insistati dupa verificari multiple.

Succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock