Sari la conținut

Am nevoie de un sfat

gigiraut

Postări Recomandate

Va salut,as dori daca se poate un sfat profesional la urmatoarea "problema":Am 4 boxe echipate cu difuzoare Eminence Delta 15A. De ceva vreme am doua vestite amplificatoare AV(FET)400 pe care le-am alimentat si la+/-70Vcc si la +/-80Vcc si care functioneaza ireprosabil pe impendante de 8ohmi si 4ohmi(pe care nu le folosesc). Vreau sa fac un amplificator pentru aceste boxe,amplificator care(dupa parerea mea)ar trebui sa poata debita 300Wrms/8ohm si aproximativ 600Wrms/4ohm(pentru a folosi boxele si in paralel cand si daca este cazul) pe care sa-l folosesc la evenimente.Problema este relativ simpla:sa folosesc cele doua AV400 carora sa le implementez protectiile aferente(limitare scurt circuit,temperatura s.a.) si sa le suplimentez finalii cu inca doua perechi,alimentandu-le la +/-80 - 85Vcc sau sa folosesc alta schema de amplificator(si daca da care credeti ca ar fi indicata fara a face niste sacrificii financiare deosebite).Deoarece am citit tot felul de "pareri" si cam tot ce sa scris despre acest amplificator(AV400),am rugamintea ca sfaturile pe care le astept de la D-voastra sa fie concrete,explicite(daca se poate) si date de cei care au realizat efectiv amplificatoare de putere care functioneaza.Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie.Multumesc

Cu stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puteti alege GX400 sau AV400v2. Ambele proiecte sunt prezentate aici:

http://www.tehnium-azi.ro/forum/98-produseproiecte-tehnium-azi/

sau alte scheme de amplificatoare prezentate in rubrica dedicata:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/128-scheme-de-amplificatoare-audio/

Nu ar fi rau sa luati in considerare si un kit DP-0257:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/5998-cablaje-cu-kit-dp-0257/

In rest, nu va mai trebuie altceva decat perseverenta si dorinta de munca.

Editare ulterioara: Kiturile de amplificatoare mentionate anterior se pot alimenta la +/-80...85Vcc cu atat mai mult cu cat veti folosi niste incinte de 8 Ohmi.

Link spre comentariu

Multumesc donpetru,cred ca anticipam un astfel de raspuns.Problema este ca amplificatorul trebuie sa functioneze(in deplina siguranta) si cu  4Ohmi,iar puterea de care as avea nevoie ar fi de 600W rms/4Ohmi.Cum am spus am deja doua AV400 care stau degeaba si carora nu-mi este dificil sa le montez si reglez protectii la scc,cc si temp si sa le mai adaug niste finali.Nedumerirea mea este daca se merita folosirea acestui AV400 in conditiile descrise sau NU si atunci astept o recomandare,cat despre kit-ul DP-0257(de care nu stiam - mea culpa) ideea si utilitatea lui sunt excelente.Asadar astept in continuare o opinie concreta pana sa ma apuc(sau nu) de traforat.Imi cer scuze daca discut "iar" de vesnicul AV,FET sau cum i-o spune,problema mea este concreta.Multumesc,Cu stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock