Sari la conținut

Postări Recomandate

E vorba de un circuit de apa rece realizat din teava de polipropilena cu diametru de un tol (25,4mm). Ma intereseaza cum se numesc accesoriile necesare pentru conectarea unui robinet de trecere pe traseul asta de apa rece. Robinetul nu l-am achiztionat inca, deci, va rog sa-mi dati exemple si de robineti, care vi se par mai buni, mai rezistenti ?

Accesoriile se conecteaza tot cu ajutorul trusei de lipit PP / PPR sau pur si simplu se prind la rece ? 

Editat de elco
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6101-conectare-robinet-pe-un-traseu-din-teava-de-pp/
Distribuie pe alte site-uri

?n primul r?nd ?eava de polipropilen? (PPr) nu se m?soar? ?n ?oli. Dac? ave?i un diametru de 25mm , fiting?raia aferent? (?n cea mai mare propor?ie) va fi de echivlen?? cu racorduri sau adaptori cu filet de 3/4 ?oli. Deci achizi?iona?i 2 adaptori (la unele firme denumirea este de muf?-racord) de ?25mm - 3/4" filet exterior + un robinet de trecere cu sfer? MM (filete interioare).Exist? ?i varianta de robinet de trecere si cu sfer? ?i cu scaun f?cut din PPr variant? la care nu v? mai trebuie adaptori , ace?tia(robine?i) put?ndu-se lipi direct cu plita pe ?eav?. Am ?ncercat c?nd nu am avut pe moment plit? ?i cu adaptoare de PE (mufe rapide), se potrivesc f.bine , n-am avut nici-o problem?.

Editat de petrus.pc70

Salut.

Daca este vorba de o teava din polipropilena atunci cea mai simpla varianta de intercalare a unui robinet de trecere pe aceasta teava ar fi:

http://www.romstal.ro/robinet-de-trecere-din-ppr-verde-pt-instalatie-aparenta-de-apa-d-25mm-p38728.html

Mai ai nevoie de o plita pentru lipirea prin polifuziune si treaba este ca si facuta .

P.S. polifuziunea este un procedeu de imbinare la CALD a materialor plastice .

Editat de dominicue

Interesat robinetul de PP la aproape 50 lei. Daca e bun o sa cumpar dar numai sa fiu singur de asta (adica, ca e bun)!

In decursul timpului am experimentat robinete cu bila si alea cu garnitura, rotative, dar nu am fost multumit. Am impresia ca robineti trebuie actionati din cand in cand ca sa nu se defecteze !!! Asa este ?

Din ce am citit eu la inceputul acestui topic am inteles ca este vorba despre o conducta de apa rece .

Asa ca intreb si eu ca poate mai invat ceva nou ......de unde depuneri de calcar ??? in conducta de apa rece ........eu stiam ca depunerile de calcar sunt favorizate de temperaturi mari.

Robinetul ala cu corp din PP nu numai ca este foarte bun /fiabil , mai are un avantaj major .......partea superioara cea cu rozeta de actionare ,ax si pastila de inchidere ( care este din polibutadiena , deci fara moarte ) poate fi usor inlocuita in cazul unei defectiuni pentru ca este demontabila .....cea ce din pacate in cazul robinetiilor cu sfera ( bila ) nu prea ai ce sa le mai faci dupa ce se defecteaza .

.de unde depuneri de calcar ??? in conducta de apa rece ........eu stiam ca depunerile de calcar sunt favorizate de temperaturi mari.

Da,  temperatura ridicate are rolul de catalizator, dar apar depuneri si de la apa rece.

Daca nu sunteti convins, pot sa fac o poza cu o cana gradata inainte s-o spal cu otet.

Editat de miron1947

Elco,astia de la romstal 'e scumpi' dar au produse de calitate.Daca robinetul este afara si nu este protejat la inghet ,poate sa fie si de la "Makita", ca tot il ia dracu.Si ca veni vorba de calcar.....si noi facem pietre la rinichi.......o ce ,vrei ca aia sa dea faliment. :giggle:

Cel mai indicat sunt robineti cu sfera si holender pentru o inlocuire mai rapida.

In functie de punctul de consum se pot adauga filtru Y si anticalcar.

2 adaptori ?25 x3/4' filet exterior ,robinet sfera 3/4' nr 1 cu holender, filtru Y, niplu,filtru anticalcar si adaptor nr 2 .

varianta simpla 1 adaptor ?25 x3/4' filet ext.  1 adaptor ?25 x3/4' filet interior si un robinet sferic cu holender .

este necesar o plita pt lipire adaptori, daca nu mufe rapide pentru teava de apa rece.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock