Sari la conținut

Ajutor creare PCB

florynamaria

Postări Recomandate

Platesc celui ce imi creaza urmatoarea schema in eagle cu pcb si layout. 

Astept preturile voastre.  Plata o pot face prin paypal sau cum doriti.

Schema: http://sound.westhost.com/project03.htm

Daca se pot adauga inca o pereche de tranzistori pentru o putere mai mare ar fi si mai bine. Cumpar amandoua versiuni.

Astept preturile voastre!

Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu unul nu as face schema aia - nici nu poti sa reglezi bias-ul la ea. 

Ai construit schema in aer sau pe un cablaj test inainte sa te pui sa faci c-da de un cablaj profi ?  :scratchchin:

Link spre comentariu

I then tested the amp with Iq from zero mA (crossover distortion was very evident) right up to the new maximum of 150mA - I left the 0.5 Ohm resistors in circuit.  The circuit for the bias servo (actually the whole amp, with some of the other mods I have mentioned elsewhere) is shown in Figure 1a - notice that I left the diodes in circuit as a fail-safe, since the servo I used will go open circuit if the pot wiper becomes disconnected (I strongly suggest that you do the same).  In practice this works extremely well, and I can set bias current to anything I like.

mai sus e un extras de pe pagina respectiva unde autorul explica de ce a lasat diodele in circuit.

traducere libera:
Apoi am testat amplificatorul cu Iq de la zero mA (distorsiunile de racordare erau evidente) pana la noul maximum de 150mA - Am lasat rezistoarele de 0.5 Ohm in circuit. Circuitul de reglaj servo al curentului de Bias (de fapt tot amplificatorul, cu cateva alte modificari pe care le-am mentionat in alta parte) este aratat in figura 1a - observati ca am lasat diodele in circuit ca o protectie, pentru ca circuitul servo pe care l-am folosit s-ar intrerupe daca cursorul potentiometrului nu face contact (Recomand cu insistenta sa faceti la fel) In practica circuitul lucreaza foarte bine, pot sa reglez curentul de bias la ce valoare vreau.

Imi cer scuze daca traducerea nu e la standarde mari.

In concluzie as vrea sa aud daca ai construit amplificatorul in varianta din 1a sau  eventual l-ai simulat? - asta inainte sa combatem ceva scris negru pe alb pe pagina de web respectiva si inainte de a planta un dubiu in mintile unor incepatori. 

RR 

PS - sunt multe lucruri de invatat pe pagina aia de web, pacat ca putini citesc textul.
apropos de text (in partea de sus a paginii)
Please note that I do not recommend that you build this version of the amplifier. Project 3A is the version intended for construction, and it is a far better amplifier overall.
Editat de roadrunner
  • Like 1
Link spre comentariu

Nu am testat nici o versiune. Vroiam sa construiesc schema accea pentru ca detin 10 perechi TIP3055-TIP2955 pe care as putea sai folosesc in construirea unor amplificatoare. Schema fiind de pe site-ul soundwest mam gandit ca ar fi calitativ ceva bun. 

PS. Sunt incepator in ale electronicii.

Se pot folosii tranzistorii tip3055 +tip2955 in proiectul P3A

Credeti ca varianta aceasta ar fi mai buna? http://www.redcircuits.com/Page158.htm

Editat de florynamaria
Link spre comentariu

In pagina cu scheme de amplificatoare audio de aici: http://www.tehnium-azi.ro/topic/128-scheme-de-amplificatoare-audio/

veti gasi in postarea nr.3 proiectul SC480 care este prezentat acolo in doua versiuni (de fapt, cu doua tipuri de tranzistoare finale). Una din aceste versiuni este realizata cu tranzistoare TIP3055+TIP2955. Aveti acolo tot ce va trebuie, inclusiv cablaj, asa ca va recomand sa treceti cu vederea ciorna de amplificator de pe site-ul http://sound.westhost.com/si sa construiti acel SC480 care este o schema mult mai evoluata si chiar suna bine, fiind construita de multe persoane de pe diverse forumuri tehnice din lume.

Link spre comentariu

In topicul :http://www.tehnium-azi.ro/topic/5634-amplificator-audio-cu-2n3055-sau-tip3055/ au fost destule probleme cu punerea in functiune a amplificatorului recomandat de dvs. credeti ca mie o sa-mi iasa bine sau o sa patesc ca si userul Florin_dioda care sa lasat pagubas? Vad ca sau intampinat tot mai multe probleme de accea nu am vrut sa construiesc montajul acela de care am dat inainte sa postati dvs.  

Editat de florynamaria
Link spre comentariu

Domnule @florynamaria, constructia unui amplificator implic? o doza mare de aventur?, pasiune,
  determinare ?i pricepere. Normal, la o experien?? mai mic? sau deloc, ?nceputul este greu.

Nu este nici o problem? daca arunca?i tranzistorii, nici dac? v? lamenta?i la fiecare postare, dar s?

?ti?i c? a-?i  fost ajutat cu pricepere de membrii forumului.

Cu siguran?a ve?i ob?ine  un ajutor mai competent ?i la obiect, mai ales dac? posta?i ce difuzoare sau boxe ave?i ,

ce transformator sau surs? de alimentare dori?i, ce putere de iesire, la ce folose?te, etc.

Problema amatorilor este s? finalizeze o lucrare, nu s? ?n?iruie circuite legate de "ma?e" s?rme care at?rn?.

Dac? v? trebuie pentru un proiect cu realizare practic? este cu totul altceva.

Tips.

Insista?i deoarece ve-?i reu?i ?i nu ave?i ce pierde !

Succes !.

Link spre comentariu

Daca au fost cativa utilizatori care nu le-a iesit montajul, asta nu inseamna ca schema este nefunctionala.

Totusi, sunt destul de multe scheme pe net care folosesc 2N3055 si 2955, iar una destul de construita este schema de amplificator "sava" postata mai jos:

amp SAVA.jpg

Deci, aveti de unde alege.

Construiti intai schema pe un cablaj test si de abia dupa aceea putem vorbi de un cablaj "de firma".

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Daca totusi va hotarati sa dezvoltati un amplificator pe tranzistori TO3, aveti foarte mare grija de unde ii cumparati. Este invadata Romania, chiar la firmele cele mai cunoscute, de tranzistori TO3 ( MJ15022/3 , 2N.. etc. ) contrafacuti. Caracteristicile lor sunt mult mai slabe decat cei originali ( hFE mult mai mic ) si nu rezista nici la temperatura. Mi s-a intamplat chiar sa primesc tranzistori complementari in care NPN sa fie original si PNP sa fie contrafacut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock