Sari la conținut

Sta?ie Audio 2 x 50 W r.m.s 4 ohmi

Jhony21

Postări Recomandate

Am ref?cut cablajele de la acest amplificator ?i am pus invers condensatorii electrolitici de la intrare ( 10uF am g?sit pe pl?cile lui ) iar ?n schem? scrie 12uF/25v, mi-a ie?it ni?el fum i-am montat apoi cum trebuia dar pe primul canal ?mi mi?c? difuzorul violent, iar pe al doilea doar ?l trage ?napoi, dac? ?i bag semnal cel de al doilea se aude ceva, dar primul se mi?c? membrana difuzorului ?i nu prea se ?n?elege, i-am tot inversat BD 237B cu BD 237 PH am crezut c? este din tranzistorii finali i-am demontat ?i i-am m?surat cu multimetrul dar nu sunt ar?i, m? g?ndesc la condensatorii de filtraj s? nu ??i fi pierdut valorile fiind vechi de IPRS B?neasa.

post-16739-0-95283200-1455474258_thumb.jpg

post-16739-0-93469900-1455474271_thumb.jpg

Editat de Jhony21
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Despre ce statie de amplificare e vorba ?

Schimba toate capacitoarele vechi IPRS si chiar si niste rezistoare. Statiile de amplificare vechi facute de noi in perioada comunista au nevoie acum de un RK total daca vrei sa te bucuri de statie cativa ani buni de acum in colo. Ce ai facut tu acolo se numeste carpeala si nu merge. 

Editat de leo_electro
  • Like 1
Link spre comentariu

Sta?ie construit? ?n perioada comunist? are vreo 30 ?i ceva de ani.

Pe primul canal unde este BC 171 B este BC 107, iar ?n locul rezistoarelor 1k & 10k, sunt capacitoare 40 nF ?i 390 nF.

Cu capacitoarele de 4700uF/40v mereu am avut probleme pentru c? atinge de capacul glisant.

post-16739-0-39103200-1455528857_thumb.jpg

post-16739-0-55652700-1455528863_thumb.jpg

post-16739-0-69171600-1455528869_thumb.jpg

post-16739-0-14957600-1455528878_thumb.jpg

post-16739-0-25524100-1455528959_thumb.jpg

post-16739-0-04369000-1455528969_thumb.jpg

Editat de Jhony21
Link spre comentariu

Schema e dep??it? ?i are lipsuri, chiar ?i preul de ton poate genera simptomele alea, dar ptr rezolvarea defectelor etajului final:

-Verific? to?i semiconductorii ?n afara montajului, valorile jonc?iunilor pe scala cu semnul ''diod?'' a multimetrului, iar rez de izola?ie c-e, e-c la trz ?i invers? la diode pe scala cea mai mare a ohmmetrului. Ce nu pare s?n?tos ?nlocuie?ti. Aten?ie s? nu le ?ii cu m?inile, pe un suport izolant faci asta.

-?nlocuie?te semireglabilul de 500 Ohmi de pe fiecare canal cu unul nou, capsulat ?i ?untat cu rez de 1k ?ntre capete ?i cursor, dup? care refaci reglajul derivei la ie?ire, +/-50mV e acceptabil.

-?nlocuie?te rez vechi cu unele noi, cele din re?eaua bootstrap pune-le de putere mai mare ca ?i cea serie cu dioda zener.

-?n paralel cu dioda zener pune un cond de orice valoare ?ntre 0,1...10uF.

-?nlocuie?te ?i cond de 100uF de la intrarea inversoare.

-Amplificarea e mic?, doar x10, dar asta e alt? problem?, secundar? ?i se rezolv? mic?or?nd rez de 1k de la intrarea inversoare.

-Diodele superdiodei ar trebui s? fie pe l?ng? radiator, izolate electric, dar ?n contact termic cu el. Le ?nseriezi cu un semireglabil nou de 250 Ohmi din care reglezi polarizarea trz finali ?n gol (f?r? semnal), ?ncep?nd cu semireglabilul de la valoarea zero spre maxim cu r?bdare, p?n? m?sori ?ntre b-e la trz finali ?ntre 500-550mVcc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock