Sari la conținut

aparat de sudura

Postări Recomandate

am un aparat de sudura care l am cumarat de la un batran,mergea bine cu electrod de 3,25,avand tensiunea de 35v in secundar ,dupa care l-am modificat si am pus  3 trepte in primar,dar problema este ca dupa modificare oricare dintre trepe as folosio electrodul se lipeste ,tensiunile care le-am obtinut dupa modificare sunt :40v,45v,50v ,in primar conductor de cupru de 2.5mm,iar secundar platbanda cupru 3x7mm,doua bobine primar si doua bobine secundar,pachetul de tole 14cmX4,5cm,modificarea am facut-o pt avea un reglaj si pentru ca a mai fost spatiu ,stie cineva oare din ce cauza se lipeste electrodul? multumesc

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6083-aparat-de-sudura/
Distribuie pe alte site-uri

• 9 months later...

am un aparat de sudura care l am cumarat de la un batran,mergea bine cu electrod de 3,25,avand tensiunea de 35v in secundar ,dupa care l-am modificat si am pus  3 trepte in primar,dar problema este ca dupa modificare oricare dintre trepe as folosio electrodul se lipeste ,tensiunile care le-am obtinut dupa modificare sunt :40v,45v,50v ,in primar conductor de cupru de 2.5mm,iar secundar platbanda cupru 3x7mm,doua bobine primar si doua bobine secundar,pachetul de tole 14cmX4,5cm,modificarea am facut-o pt avea un reglaj si pentru ca a mai fost spatiu ,stie cineva oare din ce cauza se lipeste electrodul? multumesc

Da ai folosit un electrod" bazic " in loc de supertit. Pentru a lua foc ( a intretine arcul electric ), ai nevoie de 48 de volti, ca. Vezi ca primarul este facut pe doua bobine, tu cum ai legat comutatorul?, precizeaza.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6083-aparat-de-sudura/#findComment-68785

Problema consta ?n a regla caracteristica ?n sarcina (scurt-circuit) a transformatorului. In acest scop bobinele primare ?i secundare se bobineaz? separat, astfel ?nc?t puse una l?ng? alta sa ocupe cel mult 80 % din lungimea coloanei (coloanelor) transformatorului. Dac? transformatorul este cu tole UI/LL/CC sau tole I ?ntre?esute, etc, atunci se vor jumela bobinele ?i se vor distribui ?n mod simetric pe ambele coloane, urm?rindu-se acela?i aspect al p?str?rii unui spa?iu de reglaj. Pentru reglajul propriu-zis, se va modifica distanta dintre bobine, pana c?nd se va ob?ine caracteristica c?z?toare obi?nuit? pentru un aparat de sudura. De regula, tensiunea secundarului ?n sarcina pentru electrozi de 3,25, este ?n jurul valorii de 26... 28 V. Dup? ce se regleaz? astfel distanta (distantele) dintre primar ?i secundar (jum?t??ile de secundar) se vor fixa ?n aceasta pozi?ie bobinele, cu ajutorul unor pene din lemn uscat de esenta moale, sau textolit.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6083-aparat-de-sudura/#findComment-68790

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock