Jump to content
Sign in to follow this  
roadrunner

Interfata wireless Lora 868MHz pentru Arduino

Recommended Posts

Va prezentam un video despre o interfata radio pentru comunicatie digitala pentru senzori, contoare de energie, autoamatizari industriale, automatizari casnice etc.

Intarfata e proiectata si fabricata de Adaptive Design ltd. cu urmatoarele caracteristici

Putere radio - 13dBm (25mw) - cu un maxim posibil de 18dBm

Tip Modiuatie - FSK, Lora (spread spectrum)

Frecventa - 868MHz (860-915Mhz) - banda ISM (industrial scientific and medical) - nu e necesara licenta

Latime de banda a canalului - 125KHz

Rata de bit -  de la 100biti/s la 1000 biti/s

 

Vizionare placuta

RR

https://www.youtube.com/watch?v=5rIHUUlD3Dk

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apreciez initiativa deschiderii unui asemenea subiect cu conditia sa-l dezvolti putin formuland un raspuns la mai multe intrebari sau probleme legate de implementarea si domeniile de aplicabilitate a unui asemenea circuit.

 

Spre exemplu, daca tot am adus in discutie aplicabilitatea circuitului prezentat, se da urmatoarea problema prin care sa se poata comanda de la distanta (maxim 100Km) mai mult separatoare electrice de medie tensiune care sunt echipate cu dispozitive de actionare electrice. Se poate intercala un asemenea circuit in cadru unui asemenea sistem, completand sistemul cu celelalte dispozitive necesare comenzii de la distanta (inchis - deschis) a separatoarelor electrice (plus figurarea starii operative a acestora in cazul unei aplicatii software dedicate in acest scop) ?

 

Am vazut ca in cazul clipului de mai sus s-a prezentat sumar schema circuitului - nu solicit in mod special schema desi in aria de forum unde suntem ar cam fi nevoie sa fie prezentata - totusi, se poate prezenta macar schema bloc completa pe marginea careia sa trasam o discutie prin care sa rezolvam macar la nivel teoretic problema expusa anterior ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schema nu e secreta, se va publica pe website inmpreuna cu datasheet-ul si cu biblioteci software pentru arduino. - urmeza in zilele urmatoare.

Pentru distante de 100Km nu e posibil sa folosesti frecvente libere (unde nu e devoie de licenta) din cauza puterii limitate permise (13dBm adica 25mW) pentru distante mari e indicat a se folosii GSM sau internetul pana mai aproape de locul cu pricina iar daca e un loc izolat se face un link de putere mica pe ultimii Km.

 

 

Interfata e deja folosita la niste produse comerciale de catre clientii nostrii  (niste statii care masoara nivelul apei in rauri si estuare si altele care masoara nivelul de precipitatii) si a trecut testele de compatibilitate electromagnetica cu success

 

RR

Edited by roadrunner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.