Sari la conținut

Imbunatatire TEAC PLS-85D

laurentiu.z

Postări Recomandate

Va salut,

de curand am intrat in posesia unui receiver 5.1 TEAC PLS-85D.

Primele probleme constatate ar fi cativa condensatori umflati, zgomot de fond mare (cel mai probabil din cauza condensatorilor)

Am observat ca este construit in jurul a 6 bucati TDA7295.

Intrebare, cum as putea sa-l imbunatatesc?

Ma gandeam la inlocuirea celor 6 TDA7295 cu TDA7294 (am observat ca au cam aceleasi caracteristici)

Inlocuirea condensatorilor de filtrare cu unii de capacitate mai mare

Alte idei nu mai am pe moment.

Astept parerile voastre :hi:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nimeni, nimic?

Ok, am inlocuit condensatorii de filtrare, am pus ceva de capacitate mai mare

C915, C916 (initial 2200uF/35V) - 3300uF/35V

C917, C918 (initial 3300uF/50V) - 4700uF/63V

si un condensator de pe Main PCB care era umflat, in ambele capete (probabil si curs...

C201 - 2200uf/10V

Imbunatatiri:

- a disparut zgomotul de fond

- bass mai plin

- sunete mai bine conturate, separate

- distorsiunile la volum maxim au disparut, cel putin la nivelul de perceptie uman sau al urechilor mele

Probleme care persista:

- se pare a are un sistem care atunci cand nu detecteaza semnal audio, taie semnalul spre boxe.

DAR, acest sistem se manifesta si in timpul melodiilor atunci cand nivelul semnalului de intrare este mic (pauze in melodii).

Aveti idee care ar putea fi cauza?

2. TDA7295 este cotat la 80W putere maxima cu THD 10%, cumva acest amplificator limiteaza puterea maxima la 30W pe canal, unde acest TDA are distorsiuni de 0.1%.

Ce as putea face pentru a ridica limitarea undeva la 50W cu THD de 1%?

Nu pot atasa pdf-ul cu schema electrica pentru ca este prea mare... se gaseste aici http://www.hifiengine.com/manual_library/teac/pls-75d.shtml

post-34750-0-39621200-1454399202_thumb.jpgpost-34750-0-49367800-1454399217_thumb.jpgpost-34750-0-49469400-1454399250_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da, este printr-un procesor de sunet (deci probabil va trebui atacat cu un semnal mai puternic).

Pentru auditii am folosit 3 dispozitive: PC, mp3 player, telefon (stiu ca nici una din variante nu este optima dar... nu am nimic dedicat, cd-player, tuner etc)

PS: am ramas la fel de incepator, inca nu reusesc sa inteleg pe deplin o schema electrica, motiv pentru care nu cred ca voi putea identifica circuitul de squelch (bine ca ati specificat si muting ca altfel nu stiam despre ce e vorba), totusi cred ca este vorba de un circuit integrat M62446FP care pare sa se ocupe de procesarea comenzilor. Sper sa nu gresesc

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock