Sari la conținut

Constructie amplificator Hi-Fi - ajutor (mega-incepator)

Postări Recomandate

Posibil, dar pana atunci...

Va slabiti acuitatea auditiva, ,,pas cu pas", ca sa citez un clasic in viata.

Editat de miron1947
  • Like 1

Ce probleme (brum, campuri electromagnetice etc) ar putea aparea daca pun cele doua alimentari paralel (una langa alta, traf langa traf iar condensatorii spate in spate)?

post-34750-0-66869000-1453884268_thumb.jpg

Editat de laurentiu.z

traf langa traf 

Se cupleaza, observati si la montajul despre care am comentat, ca transormatoarele sunt plasate cu un spatiu intre ele si chiar(asa pare) un panou post-9-0-48117600-1453894957_thumb.png de ecranare(sageata galbena).

Editat de miron1947

Orice bobina, cu sau fara miez, produce un camp electromagnetic https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_coil#/media/File:Magnetic_field_of_loop_3.svg in jurul ei(unul dintre efectele trecerii curentului electric), mai mare sau mai mic.

Aceste campuri daca sunt in proximitate se influenteaza reciproc.

Editat de miron1947

Nu trebuia sa ghiciti, erau postate imagini in paginile anterioare. Distanta dintre cele 2 transformatoare ar fi de aprox 1 cm (intre carcasele lor). Daca imi va permite spatiul, voi lasa mai multa distanta (dar nu cred ca-mi va permite).

In schimb vor fi aproape lipite de kit-urile de amplificare, credeti totusi ca poate influenta, chiar si cu carcasa de ecranare?

Depinde de sensibilitatea zonei cea mai apropiate, dar decat sa gasiti solutii de ecranare intre transformatoare, mai simplu ar fi o pozitionare cu ele in extreme, post-9-0-20585900-1453897521.gif daca va permite spatiul si montarea condensatorilor vertical.

P.S.

In aceasta varianta, montarea condensatorilor(electrolitici) vertical intre transformatoare au si rol de ecranare intre ele prin carcasa.

Editat de miron1947

Din pacate nu-mi permite spatiul o astfel de pozitionare... Se poate observa in imaginea postata de mine spatiul din carcasa si gabaritul unui traf + filtrare.

Montarea condensatorilor vertical este imposibila, au aproximativ 7cm in diametru si aprox 12cm lungime, inaltimea maxima in carcasa este de 8cm

Editat de laurentiu.z

Ce capacitate au condensatorii de filtraj?

Poate ii puteti inlocuii cu unii cu inaltime mica(45mm), ca acestia http://www.adelaida.ro/10000uf-50v-condensator-electrolitic-rm10-samhwa.html

Editat de miron1947

Dificila chestie!...foarte restrictiv spatiul in carcasa!...dar asa incap?

....attachicon.gifPozitie trafuri.jpg

Nop.. filtrajele vor fi 4 condensatori :) ...gasesc eu o solutie, intrebarea este urmatoarea:

Afecteaza cu ceva atata timp cat au carcase de ecranare?

10000uf 63v, dar din cate am inteles... gabaritul conteaza nu? :)

Da, dar cred ca si la 50V este suficient, daca aveti 35V CC, important este daca la inaltimea de 45mm si diametru  de 30mm incap.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock