Sari la conținut

Constructie amplificator Hi-Fi - ajutor (mega-incepator)

Postări Recomandate

Da, am vazut, fiecare canal are transformatorul lui, practic sunt doua amplificatoare mono in aceiasi carcasa.

Indiferent de solutia adoptata, transformatoarele dvs. nu pot sustine aproximativ 200W/canal 8 Ohm  si se pare ca nici nu incap in carcasa pe care o aveti.

Editat de miron1947

De incaput vor incapea :)

Deci ar fi ideala alimentarea fiecarui canal separat? Oricum... nu am boxe pentru 200w/canal, si nici nu voi asculta vreodata, in casa, la o asemenea putere + ca voi limita din preamplificator puterea astfel ca nici la volum maxim sa nu am distorsiuni. Cel mai probabil voi limita undeva la 80w/canal.

Editat de laurentiu.z

pentru ca un singur TDA nu poate oferi 80w/canal fara distorsiuni + ca vreau o constructie dual mono :)

Mai exact, supradimensionez pentru a avea calitate si nu doar putere.

Editat de laurentiu.z

pentru ca un singur TDA nu poate oferi 80w/canal fara distorsiuni

80W nu dar 70W da,

post-9-0-56020200-1453809229_thumb.png

P.S.

Care este scopul acestui amplifictor, auditie domestica sau sonorizarii la ,,nunti botezuri si alte cununii"?

Editat de miron1947

Dar in testele practice...?

Mai vin si cu alte explicatii pentru alegera a doua module in punte si nu a unui singur modul stereo:

- am boxe pe 8ohmi, si chiar daca le-as schimba tot pe minim 8ohmi as merge (pentru fidelitatea sunetului)

- un singur modul stereo ar avea impedanta minima de 4ohmi (cu alimentarea la +/-35Vcc)pe canal iar daca pun boxe de 8ohmi se injumatateste puterea.

- alta este calitatea sunetului cand canalele sunt total separate, motiv pentru care toti producatorii de amplificatoare care se respecta, livreaza amplificatoare dual mono.

Editat de laurentiu.z

Eu n-am facut teste pentru distorsiuni armonice, pentru rigoarea masurari trebuie un distorsiometru cam ca acesta, http://www.tehnium-azi.ro/topic/772-distorsiometru/ dar poate mai bine calibrat.

Conform fisei, la alimentarea cu +/- 35V pe sarcina de 8 ohm se obtin minim 60W RMS cu 0,5% distorsiuni armonice,  https://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square pentru auditie domestica, este mai mult decat suficient, personal folosesc un amplificator de 2 x 40W RMS si nu l-am utilizat niciodata la puterea maxima.

Editat de miron1947

Eu cred ca vorbim prea tehnic despre distorsiuni, la peste 1% sunt perceptibile de urechea umana. Deci, unde simt/aud ca incepe sa distorsioneze, acolo voi limita.

Personal nu sunt multumit de 2x40w, am avut si un Reciever Sony STR-DG500 (parca) ce debita 2x50w... in unele situatii nici asta nu era suficient...

Am crescut cu 2x100w RMS (amplificator romanesc.. nu mai stiu exact ce marca/model) cu boxe tot romanesti, incinta inchisa... cate o data imi este dor sa simt cum ma loveste bass-ul in piept... lucru pe care nu l-am obtinut cu 2x50w...

sa simt cum ma loveste bass-ul in piept..

Eu am patit asa de trei ori in viata, la restaurantul din Costinesti unde cantau Phoenix, m-am oparit cu cafeaua(care facea valuri de la sunet) sa pot pleca mai repede, alta data la un concert cu Progresiv TM si ultima oara, la sala palatului la filmul ,,Intalnire de gradul III ", in toate situatiile n-am putut suporta senzatia mai mult de 10 minute.

Cu execeptia vizionarii filmului, in celelalte cazuri am parasit locul, mie-mi produce o stare de disconfort major.

Editat de miron1947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock