Sari la conținut

Constructie amplificator Hi-Fi - ajutor (mega-incepator)

Postări Recomandate

Ce sectiune au, diametrul exterior - diametrul interior, x inaltime.

Poate totusi scrie ceva pe eticheta de genul ...VA, deoarece daca nu exista o portiune libera, fara bobinaj, nu prea vad cum masurati aceste cote.

Editat de miron1947

Nu exista portiuni libere, exterior aprox 13cm, inaltime aprox 7cm, interior aprox 3cm (cote cu tot cu bobinaj), nu au nici o eticheta.

fiecare din ele au alimentat cate un amplificator rusesc 2x75w Lorta

Editat de laurentiu.z

Montajul meu actual este format din doua module cu 2xTDA7294 in punte la 8ohmi. Puterea totala/modul ar fi undeva la 130w/8ohmi cu distorsiuni mari si in jur de 70-80w/8ohmi cu distorsiuni sub 1%

Cele doua module, intentionati sa le alimentati la tensiuni diferite, pentru ca aici scrieti ,,2x25Vac, 2x35Vcc", pe langa faptul ca la unul exprimati tensiunea in ac si la altul in cc.

Editat de miron1947

Teoretic ar trebuii sa fie acoperitor, 150W ai aparatului de la care provine transformatorul, cu 100W cat scrie in foaie ca poate debita 7294, dar tot in foaie scrie

,,BRIDGE APPLICATION

Another application suggestion is the BRIDGE
configuration, where two TDA7294 are used, as
shown by the schematic diagram of figure 25.
In this application, the value of the load must not
be lower than 8 Ohm for dissipation and current
capability reasons.
A suitable field of application includes HI-FI/TV
subwoofers realizations.
The main advantages offered by this solution are:
- High power performances with limited supply
voltage level.
- Considerably high output power even with high
load values (i.e. 16 Ohm).
The characteristics shown by figures 27 and 28,
measured with loads respectively 8 Ohm and 16
Ohm.
With Rl= 8 Ohm, Vs = ?25V the maximum output
power obtainable is 150 W, while with Rl=16
Ohm, Vs = ?35V the maximum Pout is 170W"
Deci mai mult decat cei 150W, cu atat mai mult cu cat dvs. aveti o sarcina mai mica de 16 Ohm, deci curentul este mai mare, ori puterea este produsul U x I.
Editat de miron1947

Va fi munca de chirurg sa ingramadesc inca o alimentare completa in carcasa aia... :whistling:

In schimb am observat ca mai toate amplificatoarele Hi-Fi si Hi-End folosesc dubla alimentare, un exemplu de care m-am indragostit ...Accuphase C280L

Nu apare schema sursei, dar din ce vad, nu are alimentare dubla(adica doua transformatoare), poate va referiti la alimentarea simetrica(+/- si masa), nu dubla.

Editat de miron1947

Nu stiu la care amplificator va referiti, Lorta are alimentare cu un singur transformator, Accuphase C280L are alimentare cu doua transformatoare. (cel mai probabil simetrica)

La amplificatorul meu momentan am alimentare simetrica +/0/- 35Vcc cu un singur transformator. Mai am inca un transformator identic si ma gandeam sa fac alimentarea fiecaruia dintre module cu cate un transformator separat, binenteles tot simetric, cu +/0/- 35Vcc.

Sper ca m-am facut inteles suficient de bine...

Accuphase C280L este un preamplificator Hi-End :)

Editat de laurentiu.z

Accuphase C280L are alimentare cu doua transformatoare.

Unde pot sa vad si eu?

Dati-mi o trimitere/legatura, eu am gasit doar aceasta http://www.accuphase.com/cat/c-280len.pdf unde se pot vedea cele doua transformatoare.

Editat de miron1947

http://www.audioinnovationen.de/html/accuphase_c-280l.html

Schema din acel pdf este pentru un singur canal din cele doua.

In pagina 4 a acelui pdf se pot observa in imaginea din dreapta, cele doua transformatoare. 

Editat de laurentiu.z

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock