Sari la conținut

Constructie amplificator Hi-Fi - ajutor (mega-incepator)

laurentiu.z

Postări Recomandate

Din toata treaba asta eu nu inteleg un lucru... Daca tot e bistabil.... de ce nu as putea controla direct un releu? ori poate nu inteleg eu ce inseamna "bistabil" ...lamuriti-ma va rog (nu sunt sarcastic, doar nu inteleg)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Termenul de bistabil este utilizat referitor la un montaj cu doua stari stabile, din care nu poate isi far un impuls.

Daca va referiti la un intrerupator, acesta poate fi cu retinere, sau basculant, ambele au doua stari stabile(on si off).

Link spre comentariu

pricepusi (cred). deci e bistabil dar fara retinere,

Eu cred ca n-ati inteles, intreupatorul poate fi cu retinere(adica, apasati o data cupleaza si daca mai apasati o data, decupleaza)  http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=120643 sau basculant(apasat pe un capat, cupleaza iar pe celalalt revine) http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=13716.

Editat de miron1947
  • Like 1
Link spre comentariu

Ok, ceata e si mai densa... cel cu retinere nu ramane inauntru la actionarea ON si revine in exterior la actionarea OFF?

Eu vreau un buton care dupa apasare sa revina, un microintrerupator. (cu impuls)

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

1)cel cu retinere nu ramane inauntru la actionarea ON si revine in exterior la actionarea OFF?

2)Eu vreau un buton care dupa apasare sa revina, un microintrerupator. (cu impuls)

1) Cel de veioza, revine la exterior si comuta la a doua apasare, dupa ficera actiune revina in pozitia initiala.

2)Daca doriti sa utilizat comanda cu microintrerupator, da, aveti nevoie de un montaj care la fiecare impuls dat de acesta sa isi schimbe starea.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Deci, ca sa iesim din ceata, cele doua feluri de intrerupator sunt defapt doar 3, cu retinere, basculant si cu impuls.

Cel din urma necesitand un montaj mai sofisticat.

PS: mai sus am fost sarcastic, binenteles ca stiu care e diferenta intre un intrerupator cu retinere MECANICA si unul basculant... Eu ma refeream strict la butonul pe care l-am postat eu pe pagina 3, despre care am crezut ca, fiind bistabil, inseamna ca si retine cumva pozitia...

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

Cel din urma nu este un intreupator, ci un montaj electronic care actioneaza un releu iar acesta preia functia de intrerupator.

P.S.

Acest montaj trebuie alimentat independent de sursa cuplata/decuplata de releul.

Dar daca dvs. doriti intreuperea/conectarea alimentarii, cu ce va deranjeaza un intreupator basculant?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Ok, multumesc pentru explicatie (cu scuzele de rigoare pentru comentariul meu).

Mi-am inchipuit ca acel microintrerupator ar trebui alimentat separat, el nesuportand sarcini mari. (defapt nu microintrerupatorul ci releul ar trebui alimentat separat)

Am crezut ca poate actiona un releu fara un montaj electronic, ca ar avea un mini-sistem de retinere in interior (nu am mai montat vreunul pana acum) dar din ce inteleg eu... daca ar fi folosit ca atare, ar mentine starea doar atata timp cat este actionat, corect?

Am pretentii de Hi-Fi, deci si aspectul e important

Link spre comentariu

1)dar din ce inteleg eu... daca ar fi folosit ca atare, ar mentine starea doar atata timp cat este actionat, corect?

2)Am pretentii de Hi-Fi, deci si aspectul e important

1)Cine sa fie actionat?

2)Acesta http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=13716 ce cusur estetic are?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

1)Cine sa fie actionat?

2)Acesta http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=13716 ce cusur estetic are?

1) microintrerupatorul

2) intr-o carcasa cu fata prelucrata in aluminiu la CNC, butoane din aluminiu... chiar credeti ca s-ar preta oribilitatea aceea rosie (sau oricare alt buton basculant)?

Cu greu, as accepta unul cu retinere mecanica dar cu finisaje demne de ceea ce am spus eu.

No offence :smile:

Sunt capricorn, caracterizat prin incapatinare si perfectionism :hi: (ca si scuza, nu vreau sa fiu rautacios cu nimeni si nici sa iau peste picior... sper sa fiu inteles)

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

1) microintrerupatorul

2) intr-o carcasa cu fata prelucrata in aluminiu la CNC, butoane din aluminiu... chiar credeti ca s-ar preta oribilitatea aceea rosie (sau oricare alt buton basculant)?

1)Da, cat timp este actionat, este contact fara retinere.

2)Mi nu mi se pare oribil, daca aceasta era si perceptia mea nu vi-l sugeram, oricum este alegerea dvs. nu utilizez eu aparatul.

Link spre comentariu

pai... cred ca poate fi alimentat si cu 12VDC cu un alimentator ori as putea sa-l alimentez de la aceeasi sursa cu care alimentez preul, +/-15VCC (edit: mi-am dat seama ca nu pot sa-l alimentez, deci ramane doar prima varianta)

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock