Sari la conținut

Constructie amplificator Hi-Fi - ajutor (mega-incepator)

laurentiu.z

Postări Recomandate

- soft start cu protectie

- modul de intrari, eventual si o intrare optica :first:

- preamplificator cu corector de ton si control volum (DP-0257 sau KIT101, sau ambele dar fara preamplificare pe KIT101?)

- modul cu telecomanda

Toate optiunile enumerate mai sus le puteti lua in calcul, inclusiv circuitul de intarziere conectare incinte acustice si protectie prezentat de mine aici:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/5965-dp0802-circuit-intarziere-conectare-si-protectie-incinte-acustice/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avand in vedere ca am spatiu mai mult decat suficient in carcasa, renunt la ideea de a construi un preamplificator separat.

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a completa amplificatorul cu tot ce i-ar mai trebui pentru un Hi-Fi (suna ca atare), ce imi recomandati?

- soft start cu protectie

- modul de intrari, eventual si o intrare optica :first:

- preamplificator cu corector de ton si control volum (DP-0257 sau KIT101, sau ambele dar fara preamplificare pe KIT101?)

- modul cu telecomanda

Depinde ce fel de statie de amplificare vrei sa obtii si unde o folosesti, de abia dupa aceea stabilesti ce module vrei sa  adaugi din cele enumerate de tine. Adica vrei sa faci o statie de amplificare cu tenta PRO Audio sau una pentru casa sau una si-si? In general, softstartul cu protectie se foloseste si-si, modulul de intrari, numai cu RCA in cele pentru casa, la alea profi se adauga XLR (nu te opreste nimeni sa folosesti XLR si la audio pentru casa), modulul de telecomanda se preteaza mai bine in aplicatii audio pentru acasa. 

Spre ex., eu nu am incercat niciodata sa fac un modul cu telecomanda deoarece e destul de scump si nu-mi trebuie.

kiturile alea DP-0257 si KIT101 facute de admin, nu cred ca merg montate in serie (unul e gandit pentru un amplif PRO, altul pentru un amplif de casa de mica putere).

:cheers2:

Editat de leo_electro
Link spre comentariu

eu nu dau petreceri, totul este pentru auditii acasa, totusi ce am facut pana acum cu tda 7294 mi se pare slabut pentru mine. vreau tot ceea ce am spus mai sus, chiar daca ajunge sus ca pret, nu vreau compromisuri. pe viitor voi renunta la tda, suna bine pentru cei mai putin pretentiosi.

Link spre comentariu

Ma poate ajuta cineva cu doua cablaje?

KIT101 si DP0802

Salut pentru KIT101 am pe cineva la Botosani ce mi-a facut mie.Daca vrei o sa-ti dau un nr de tel. M-a costat 25 ron fara transport.

ps. pentru DP0802 poti sa-i trimiti prin mail imaginea in pdf si-ti face cablajul fara probleme.

Link spre comentariu

Salut pentru KIT101 am pe cineva la Botosani ce mi-a facut mie.Daca vrei o sa-ti dau un nr de tel. M-a costat 25 ron fara transport.

ps. pentru DP0802 poti sa-i trimiti prin mail imaginea in pdf si-ti face cablajul fara probleme.

Salut, nu mai este necesar, multumesc pe aceasta cale utilizatorului @niksound!

Link spre comentariu

Am atasat mai jos un exemplu de schema care se poate folosi pentru a obtine +/-15Vcc din aprox. +/-35Vcc (nu mai mult de +/-40Vcc pe intrare). Este nevoie de reglajul tensiuni de iesire din cauza ca e putin probabil sa gasiti 317 si 337 identice ca comportare in circuit. Pentru determinarea valorilor R1, R2 si VR1, VR2, consultati datasheet-ul lui LM317 si 337. Se poate alege, spre ex., R1=R2=120 Ohm - 0,25W iar VR1, respectiv VR2, deci fiecare semireglabil, se poate inlocui cu un semireglabil de 1K in serie cu un rezistor de 220...330 Ohm. Avand in vedere consumul kitului 101, se poate folosi diode 1N4007.

Stabilizator de tensiune cu LM317 si LM337.png

Link spre comentariu

Am zis sa nu stau degeaba pana primesc restul cablajelor (kit101, DP0802 si alimentarea +/-15VCC pentru preamplificator), asa ca m-am apucat de capacul de deasupra...

Dupa indreptare si slefuirea vopselei (era indoit si foarte zgariat), 2 maini de grund si 3 de vopsea (teoretic "negru mat...", probabil voi fi nevoit sa o matuiesc cu smirghel foarte fin...), iata rezultatul:

post-34750-0-18865900-1453453867_thumb.jpgpost-34750-0-34063400-1453453880_thumb.jpgpost-34750-0-81927100-1453453859_thumb.jpgpost-34750-0-73225900-1453454465_thumb.jpg

Editat de laurentiu.z
  • Like 2
Link spre comentariu

Un buton de ala trebuie intercalat intr-un circuit care alimenteaza printr-un releu statia ta de amplificare. Iti trebuie o sursa de alimentare separata de a statiei, cum ar fi un transformator mic care se monteaza pe cablaj si care alimenteaza releul de care iti spuneam. 

Spre exemplu, alimenteaza schema asta de mai jos cu buton de ala conectat in secundarul transformatorului:

p39-fig2.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock