Sari la conținut

Constructie amplificator Hi-Fi - ajutor (mega-incepator)

laurentiu.z

Postări Recomandate

In primul rand, Bine v-am gasit!

Doresc constructia unui sistem Hi-Fi compus din amplificator si, separat, preamplificator.

Vreau sa incep cu amplificatorul, fara comenzi pe el (control volum, corector etc), doar cu on/off (digital daca se poate), intrare, iesire si taiere amplificare atunci cand nu primeste semnal audio.

Ceva de genul acestuia: http://www.soundcreation.ro/amplificatoare-hifi-cid423_2890/audiolab-8200p-id9089.html

Ca si piese detin:

-un traf recuperat dintr-un amplificator Lorta 75y-202c care am inteles ca ar avea 250V 2x25Vac, 2x35Vcc

-redresare cu diode de 10A

-filtraj cu 2x10.000uF/63 V

-carcasa (careia ii voi modifica panoul frontal si cel din spate)

Ca si putere, as vrea sa obtin ceva in jurul a 2x100w la 8 ohmi.

Va multumesc si sper sa aveti rabdare cu mine :) 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Referitor la puterea amplificatoarelor audio, va recomand sa cititi si articolul urmator (contine doua pagini). 

[sharedmedia=ccs:custom_database_1:21]

Dupa aceea o sa va dati seama daca se poate obtine acea putere cu tensiunea de alimentare disponibila sau nu.

2. In ceea ce priveste constructia unui amplificator audio, prezentati-ne portofoliul pe care il aveti pana acum ?

Link spre comentariu

Atunci va recomand sa abordati niste montaje audio mai simple, cum ar fi cu circuite integrate gen: TDA7294, LM3886 etc.

Spre exemplu, ati putea incerca sa asamblati un cablaj cu 2xTDA7294:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/5761-kituri-cablaje-cu-tda7294/

Se poate configura atat stereo cat si in punte, si are inclusa posibilitatea trecerii in regim de OFF sau ST-BY printr-un simplu jumper care poate fi usor inlocuit de un comutator. Kitul electronic rezultat se poate alimenta la +/- 35Vcc.

Link spre comentariu

Care ar fi performantele acestui kit?

Sa inteleg ca daca pun 2 kit-uri in modul bridge voi obtine un dual mono de 100w pe canal la 8 ohmi, corect?

m-am pierdut in formulele pentru calculul traf-ului... :whistling:, ar fi suficient traful pe care il am?

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

Da, daca folositi doua kituri, fiecare in punte, le puteti folosi independent pe 8 Ohm. Nu veti obtine 100W/8Ohm, ci un 70...80W (la distorsiuni "acceptabile") cu transformatorul pe care il aveti de 250VA - 2x25Vca.

Lasati momentan formulele matematice - folositi-va de ele pe masura ce prindeti experienta si ansamblati montaje electronice - pentru ca cu timpul va veti forma deprinderile necesare ca sa le intelegeti si sa le aplicati corect in diverse solutii tehnice practice.

editare ulterioara: Performantele unui montaj electronic cu 2xTDA7294 sunt cele precizate de producatorul integratului in datasheet-ul acestuia.

Link spre comentariu

nu, la performantele din datasheet m-am referit... cum suna?

ps: poti sa-mi dai un nr de tel sa te contactez zilele urmatoare?

ps2: poti sa-mi vorbesti la pertu, si daca te deranjeaza ca eu iti vorbesc la pertu... atunci ma voi adresa cu dvs. :)

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

In primul rand nu ofer consultanta tehnica prin telefon. Daca as da curs unor asemenea cereri, nu as mai avea timp sa ma ocup de proiectele promise si nici sa strang bani sa-mi platesc darile catre stat. Asa ca, in limita timpului meu liber disponibil, va pot oferi indicatii aici sau prin mesageria privata a acestui site daca veti achizitiona cablaje cu 2xTDA7294. 

Daca doriti sa achizitionati cablaje trimiteti-mi un mesaj privat - aceste cablaje vor trebui achitate in avans urmand sa le expediez cu Posta Romana sau o firma de curierat rapid la adresa mentionata de dvs. dupa ce se confirma plata. Dupa aceea, daca aveti neclaritati le discutam pe privat sau in topicul dedicat acelor cablaje. In rest sau asazisul rest de experienta practica in electronica de care veti mai avea nevoie, trebuie sa aveti rabdare ca il veti capata pe masura ce veti experimenta practic mai multe montaje electronice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock