Sari la conținut

Subwofer TDA2040 in punte.

cristi_74

Postări Recomandate

Am din recuperari (un subwofer wireless samsung) o sursa in comutatie de 200w cu tensiunea de putere de 35v si tensiuni aux de 12v si 3,3v.Sa nu stea sa rugineasca prin sertar mi-am zis sa o pun la treaba:un sistem 2.1 realizat cu piesele care le am de prin recuperari,fara cheltuieli suplimentare(deh...strang bani pt un pc nou).Subw mi-am zis sa fie din doua TDA2040 (recuperati dintr-un tv Grundig) in punte si frontalii cred ca din proiectul lui donpetru DP0108 daca gasesc tranzisorii(pare interesant),daca nu gasesc fac ceva pe darlingtonii BD645/646 din care am cateva zeci de buc.Intrebarea este daca schema atasata este corecta si daca trebuie condensatori pe iesiri , cum se conecteaza(polaritatea),ca in datasheet cu + la pin 4 CI ?

post-5694-0-15987800-1451571929_thumb.jpg

Editat de cristi_74
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

D-le Miron,ma tem ca este o mica neintelegere.Da, este adevarat ca schema este pt TDA2030 si eu am TDA2040,dar prin scoaterea diodelor si modificarea valorilor unor rezistori si condensatoare conform cu datasheetul tda2040,CI sunt compatibile pin cu pin.Eu ziceam de montarea unor condensatoare de 2200-4700uF in serie cu iesirile circuitelor integrate,deci pe pinul 4,asta ca o masura de siguranta in cazul in care CI nu sunt bine imperecheate si nu au acelasi offset pe iesire.Pe mine cel mai tare ma intereseaza daca schema de principiu este buna,pt ca am vazut pe net alta varianta cu pinul 1 al CI2 legat la masa printr-un rezistor de 22k.

Link spre comentariu

Va recomand, daca doriti sa folositi in punte doua bucati TDA2030 sau TDA2040, sa apelati la schema cu alimentare simetrica. Am testat prin studentie ambele configuratii si cea cu alimentare simetrica s-a comportat cel mai bine. Totodata, asigurati-va ca toate TDA-urile fac parte din acelasi lot de productie (spre exemplu, achizitionati TDA-urile de la acelasi magazin - sunt foarte rare cazurile cand se poate intampla sa va livreze un TDA dintr-o comanda mai veche si trei TDA-uri dintr-o comanda mai noua - putin probabil sa aveti acest "ghinion").

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Daca imi permiteti o mica observatie,o sursa in comutatie -smps- nu este tocmai recomandata in domeniul audio,un alimentator clasic e mult mai bun si mai...sigur, merita insa incercat si sa ne impartasiti aceasta experienta , este doar o parere si ma scuzati daca am intervenit "neinvitat" !

Numai bine !

Link spre comentariu

Dle Radu,dupa cum se observa din primul post sursa SMPS era in posesia unui subwofer wireless Samsung.Ma gandesc ca aia de la samsung au ceva in cap,Nu?

Asta am inteles , cea ce am vrut sa punctez este ca poate ii mariti calitatile alimetand cu o sursa de alimentare liniara , era doar o parere . In plus cu sistemele audio wireless am niste dubii....

Numai bine !

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock