Jump to content
Sign in to follow this  
donpetru

Almanahul Tehnium Azi ?

SONDAJ ALMANAH TEHNIUM AZI  

71 members have voted

 1. 1. Va doriti aparitia unui ALMANAH TEHNIUM AZI ?

  • DA
   69
  • NU
   2
 2. 2. Ce domenii tehnice credeti ca ar mai fi utile si de interes in noul almanah ?

  • Audio
   62
  • Electronica digitala
   56
  • Surse de alimentare
   64
  • Automatizari
   55
  • Electroenergetica
   36
  • Mecanica
   36
  • Constructii
   31
  • Infrastructura si transport
   17
  • Comunicatii
   39
  • CAD/CAE
   31
  • PC Zone - Multimedia
   40
  • Radioamatorism
   39
  • Modelism
   28
  • Altele
   26
 3. 3. Care credeti ca ar fi pretul potrivit al acestui Almanah ?

  • maxim 10 lei
   5
  • 11...14 lei
   7
  • 15...18 lei
   25
  • 18...21 lei
   19
  • mai mult de 21 lei ?
   15
 4. 4. Care credeti ca ar fi formatul de pagina potrivit ?

  • A5
   24
  • A4
   32
  • Personalizat
   15
 5. 5. Care credeti ca ar fi numarul maxim de pagini potrivit ?

  • maxim 100 pagini
   17
  • 101...150 pagini
   20
  • 151...200 pagini
   29
  • mai mult de 200 pagini
   5


Recommended Posts

In primul rand va doresc un an 2016 cat mai bogat, atat sufleteste cat si din punct de vedere material si daca tot suntem la sfarsit de an si cum un almanah de regula reprezinta o sinteza a celor mai bune contributii, stiri sau noutati inregistrate in anul care tocmai a trecut in domeniul tehnic, va aduc in atentia voastra un subiect dezbatut - sper sa nu gresesc - acum 5 sau 6 ani in urma cand ne puneam problema lansarii pe piata a unei reviste Tehnium Azi. Cum costul de realizare a unei asemenea reviste, editata lunar, este momentan cam mare (asta tinand cont si de numarul de oameni necesari dar si timpul... necesar pentru editarea, respectiv publicarea ei), va spuneam la vremea respectiva ca ar fi util sa concentram anual sau trimestrial (in functie de volumul de informatii care va fi) mai multe articole, teoretice si practice, in cadrul unui almanah care sa se numeasca, spre ex., ALMANAHUL TEHNIUM AZI, asemenea vechiul Almanah Tehnium din anii '80. 

 

Am relansat aceasta idee sau propunere din cauza ca, acum recent, am aflat de la niste persoane ca au scazut costurile de editare a unei carti (per asamblu) - depinde si de numarul si formatul de pagini dorit. Cu alte cuvinte, exista edituri care ne pot ajuta contra cost sa editam almanahul - spre exemplu 200 de exemplare la pretul de 500Euro cu TVA - suma este orientativa, inca nu am cerut  oferta de pret exacta dar am mentionat valoarea de pret anterioara ca sa va dati seama cam ce bani ar fi nevoie, atentie, cu conditia ca cei care publica materialele in revista sa nu aibe pretentii materiale, pentru nici eu nu o sa am la aranjarea in pagina a almanahului (sa stiti ca nu este chiar usor mai ales daca se urmareste ceva de calitate) si nici la un articol publicat. Daca va ramane un surplus il voi orienta strict pentru cheltuielile de webhosting a site-ului. Bineinteles, daca doriti putem merge si pe varianta cu plata articolelor dar in acest caz si pretul per bucata va fi mai mare la cumparatorul final. Asa, facand un calcul sumar, nu foarte exact, eu am mentionat un 500Euro pentru un almanah care va avea, asemenea fostului almanah Tehnium, cca.  200pag, format A5. Rezulta un pret per bucata de 2,5 Euro fara transport (transportul va fi asigurat prin Posta Romana la un pret de 5..6 lei cel mult). Daca doriti sa abordam varianta cu drepturi de autor, adica plata articolelelor publicate, momentan nu pot sa va spun exact cam la ce pret per bucata putem ajunge - cred de 2 sau 3 ori mai mare - si nu stiu cati posibili cumparatori mai putem avea (acum, lucrul asta depinde si de pretentiile materiale a fiecarui autor de articol). Am putea incerca o plata modica per articol (nu stiu momentan ce pret sa spun, chiar va rog sa-mi spuneti voi) ca sa impacam pe toata lumea, atat sufleteste cat si material, astfel incat pretul final al unui exemplar de almanah Tehnium Azi sa ajunga la maxim 20lei per bucata.

 

Am creeat un sondaj ca sa vad cata lume este interesata de acest almanah Tehnium Azi si chiar mi-ar place sa citesc cateva opinii de ale voastre in acest sens aici.

Bineinteles, acel numar de exemplare de 200, este doar un exemplu, iar almanahul va avea sanse sa devina realitate numai daca se vor angrena si niste sponsori pentru editarea si publicarea lui. Spre exemplu, daca sunt cateva firme care pot dona niste bani (bineinteles vor avea o pagina de publicitate in almanah sau jumatate de pagina, in functie de gradul de cotizatie inregistrat). Firmele vor trebui sa vina si cu banerul de publicitate - deci acest banner nu il pot creea eu, pentru ca in primul rand timpul disponibil este destul de redus iar obtinerea unui rezultat pe masura asteptarilor ia destul de mult timp.

 

Asadar, cum vi se pare aceasta propunere, as spune de sfarsit de an, dar ca tema pentru anul viitor ?? Are sanse sa devina realitate in opinia voastra???

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu, sincer sa va spun, nu ma asteptam la o asemenea initiativa. Mi-ar place sa devina realitate chiar daca, cu parere de rau, nu cred ca voi putea fi un autor de articole, ci mai degraba un fidel cumparator.

LA MULTI ANI tuturor.  :cheers2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate sondajele de opinie pe care le-am vazut pe un subiect din forum, au fost limitate la un numar mediu de votanti cu putin mai mare de 10. Va fi foarte greu sa trageti concluzii dintr-un astfel de sondaj, astfel incat sa luati decizii antreprenoriale. Sondajul dumneavoastra vine la putin timp de la incercarea mea (esuata pe blogul TA) de a realiza un sondaj de opinie de masa - cel putin 1000 de subiecti, in legatura cu publicarea unei carti tehnice.  Pentru sanse reale de reusita ale unei asemenea actiuni, sunt necesare o serie de modificari conceptuale. Daca in cadrul discutiilor intre membri, este strict necesar ca ei sa fie logati, in cazul unui sondaj de opinie ar trebui renuntat la o asemenea conditie. Adica, la sondaj, trebuie sa poata raspunde orice vizitator al sau. Trebuie rezolvata problema vizibilitatii portalului pe cele mai utilizate motoare de cautare si in mod deosebit pe Google. Nu in ultimul rand (de fapt in primul rand) ar fi necesara modificarea radicala a mentalitatii generale, bazata actualmente pe centrifugarea pana la disipare totala a interesului general. Ceea ce ramane, adica interesele marunte ale fiecaruia, nu pot duce la realizari majore in ceea ce priveste cultura. O alta conditie, care ar trebui sa isi adjudece la concurenta cu schimbarea mentalitatii generale primul loc, este aceea ca membrii marcanti ai societatii si in primul rand ai comunitatii TA, sa sprijine din suflet si chiar sa se implice personal in astfel de actiuni. A vota in favoarea unei asemenea actiuni, dar a posta la comentarii o opinie demobilizatoare pentru ceilalti (ceva de genul "votez dar nu cred in reusita") vine sa faramiteze si mai mult conceptul de interes general.

 

In alta ordine de idei, eu am votat  in favoarea editarii unui asemenea almanah. Consider ca este una dintre cele mai bune initiative de pana acum. De dorit ar fi sa se adopte un format cu paginatia maxima propusa de donpetru. Evident insa ca solutia optima va fi cea indicata de rezultatele sondajului, cu conditia ca acesta sa imbrace un caracter de masa si nu doar 10... 15 voturi izolate. Sunt dispus sa public articole personale, fara a solicita drepturi de autor. As fi de asemenea un fidel cumparatror al unui astfel de almanah. Rasplata cea mai mare pentru mine, ar fi ca in romania sa apara din nou puzderia de chioscuri de difuzarea presei, care exista in anul 1990, iar in ele sa se remarce reviste si almanafuri de factura tehnica.

Edited by ola_nicolas

Share this post


Link to post
Share on other sites

O idee buna care SPER ca va deveni realitate.Daca apare ,sper ca va ajunge si prin caras-severin .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru parerile formulate pana acum. 

 

Orice utilizator al site-ului Tehnium Azi va putea creea un articol cu conditia sa fie suficient de bine redactat pentru ca va trece printr-un filtru. Deci, @flomar, participarea dvs. este aprobata, mai ramane sa stabilim pe parcurs in ce domeniu tehnic doriti sa prezentati un articol.

 

Totodata, intentionez pentru vers. din 2016 a almanahului (momentan in stadiu de ciorna) sa creem un cuprins (o sa ma ocup de lucrul asta in luna ianuarie, cat de curand posibil), urmand ca pe baza acelui cuprins care se mai poate corecta pe parcurs, sa aloc pe un anume domeniu tehnic anumiti autori de articole. Bineinteles va trebui ca viitorii autori de articole sa mentioneze si titlul articolului pe care intentioneaza sa-l publice in almanah. Dupa ce stabilim cuprinsul final a almanahului, impreuna cu numele / prenumele autorilor de articole, acest inceput de proiect poate fi un bun start pentru acapararea unor posibili sponsori. Bineinteles, daca bani proveniti din sponsorizare nu vor fi suficienti va trebui sa contribuim si noi (autorii) cu ceva (vom vedea la momentul potrivit daca va fi nevoie).

 

Tot dupa finalizarea cuprinsului de care va spuneam si precizarea numarului de pagini pe care il va avea fiecare articol, va trebui facut un total aproximativ de pagini pe care il va avea almanahul, urmand ca pe baza acestui total de pagini si formatul dorit, ca si numarul de exemplare tinta (am omis sa includ o intrebare despre numarul de exemplare dar vom vedea in functie de bani necesari cateva exemplare vor fi). Intre timp, daca cunoasteti edituri care ne pot oferi un raport pret calitate bun (eu as vrea ca coperta almanahului sa fie color), va rog sa-mi spuneti printr-un mesaj privat aici sau chiar in acest topic.

 

dl.Olaru, cu siguranta conteaza si promovarea (in acest sens o sa trimit un email de informare tuturor utilizatorilor in luna ianuarie). Din acest punct de vedere lucrurile nu vor fi atat de sumbre, mult mai important aici fiind interesul oamenilor fata de un asemenea produs, pentru ca chiar daca informatia ajunge la ei, s-ar putea ca nu toata lumea sa fie chiar asa de interesata de achizitionarea unui asemenea almanah. Vom vedea pe parcurs, asta si din cauza ca sondajul va ramane deschis cel putin lunile ianuarie si februarie 2016.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DonPetru v-ati gandit cum se va face vanzarea almanahului?Se va face doar la taraba,alaturi de pornosaguri sau se poate si comanda de pe forum cu transport prin posta cu plata ramburs?Eu unul as fi de parere sa se poata comanda si de pe forum/eventual un link catre alt site pt ca sigur in cel mai apropiat oras de mine care este Bocsa Romana nu se va aduce caaaa nu are tate goale si nu se vinde.

 

PS:Initiativa d-voastra cu almanahul mi-a facut un pic mai frumos revelu !

Edited by cristi_74

Share this post


Link to post
Share on other sites

se poate si comanda de pe forum cu transport prin posta cu plata rambur

Este varianta optima, asa se pot tiparii numai exemplarele solicitate.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mentionat in prima mea postare de mai sus - transportul se va face prin Posta Romana - pentru ca nu doresc sa cresc si mai mult pretul almanahului, mai ales ca nu va fi produs intr-un numar de exemplare mare (peste 1000 buc.). Avand in vedere ca ne vom limita la un numar de 100...300 de bucati (max.500), e mai bine sa apelam la Posta Romana (comanda pe forum). S-ar putea ca un anume numar de exemplare sa incerc sa-l amplasez intr-o retea de distributie dar asta voi stabili la momentul potrivit. Momentan sa trecem peste toate etapele necesare elaborarii almanahului si mai vedem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar dac? tirajul este mai mare n-ar sc?dea pre?ul per bucat? ? (ca ?n cazul cablajelor)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teoretic da, dar nu am intrebat exact la o editura ca sa vad daca este sau nu asa. Va urma si alegerea unei edituri dar momentan sa vedem daca strangem continutul si daca se aduna macar cativa sponsori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

?n?eleg c? prin v?nzarea lui ?i-ar acoperi cheltuielile ; sponsorii ar juca rolul ?n cazul ?n care proiectul nu func?ioneaz??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sponsori ar asigura bani necesari scoateri pe piata a almanahului. Daca bani nu sunt suficienti, ma refer la cei dati de sponsori, atunci va trebui ca cei care sunt implicati in publicarea articolelor sa participe si ei cu o cota parte, in functie de numarul de exemplare maxim dorit (ex.100, 200 sau 300... sau mai mult, de ce nu!). Sponsori, adica firmele, in functie de bani disponibili alocati vor avea o pagina sau jumatate de pagina de publicitate in almanah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand un LA MULTI ANI la toata lumea, un an 2016 plin de impliniri, sanatate si multa bucurie.

Voi fi cu siguranta un abonat fidel la viitorul almanah Tehnium Azi. Multe succese tuturor!!!!!!!!!!!!  :clapping:  :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

LA MULTI ANI ! pe 2016.


 Sustin aparitia acestui almanah - la nivel de cumparator .


Stima si respect


Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.