Sari la conținut

rezistente arse la fet 200

alinuts

Postări Recomandate

buna,mi-a adus un prieten un amplificator,care zicea el ca a mers timp de 9 luni,dar s-a ars siguranta si cand o schimba se ardea,m-a rugat sa ma uit sa vad ce ar fi daca se poate face,zicea ca amplificatorul era facut de un electronist,dar cand m-am uitat inauntru,

1.- nu am inteles alimentarea,adica transformatorul avea 2x50 vac,punteredresoare 25a,2 condensatori 10 000/63v, din cate stiu eu 2x50vac=2x70vcc, iar fet 200 se alimenteaza la 2x55-60vcc

2.-inauntru avea 3 module fet 200,iar la unul dintre ele sunt carbonizate rezistentele de pe partea pozitiva,cred ca cele de 470ohm

cateva poze, nu  prea clare

post-4230-0-24277800-1450721451_thumb.jpg

post-4230-0-51346500-1450721463_thumb.jpg

post-4230-0-95743300-1450721471_thumb.jpg

post-4230-0-33019900-1450721485_thumb.jpg

post-4230-0-41215100-1450721498_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pozele atasate mai sus nu prea sunt de ajutor deoarece nu prea sunt clare.

In acest moment nu am la dispozitie schema acelui kit dar ca o prima recomandare verificati toate componentele electronice ale kitului. In situatii de genul celei de mai sus se ajunge atunci cand nu acordam atentia cuvenita, cu toate masuratorile necesare (inclusiv testul pe dummy load cu vizualizare pe osciloscop a comportarii in frecventa a amplificatorului). Acest lucru coroborat cu o utilizare neingrijita si defectuoasa a kitului conduce la rezultate ca cel de mai sus. Aviz utilizatorilor.

Deci, identificati prin masuratori componentele defecte (foarte probabil si niste finali defecti) si inlocuiti componentele defecte. Dupa aceea trecem si la pasul cu punerea in functiune a amplificatorului dar toate la timpul lor.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

buna, am reusit sa schimb rezistentele si mosfeturile ,modulul functioneaza bine,

doar la unul dintre ele am masurat cu multimetrul ,fata de masa am tensiune negativa pe iesire,

iar pe rezistentele din poarta de pe partea pozitiva, am tot tensiune negativa,dupa care am scos toti mosfeti afara,iar  testul l am facut cu alimentare 2x15vcc ,dar  pe tote  rezistentele de 470 ohm am -13vcc multumesc 

Link spre comentariu

La modul cum ati descris problema, la mijloc mai mult ca sigur este una sau mai multe greseli de asamblare (asta mergand pe ipoteza ca piesele sunt bune si le-ati masurat corect). Ma refer la modulul care va da tensiune negativa pe iesire. Deci, reverificati bine din nou modulul si poate postati si schema acestui FET200, ca sa vad daca va referiti la acelasi kit pe care il cunosc si eu sub denumirea asta.

Link spre comentariu

buna,ledul verde nu se aprindea,atunci am  schimbat tranzistorul Q5 (2n5551) caci mi sa parut ca e ars,am montat o pereche de finali si merge, doar ca la celalalt modul pe reziztenta de 470 ohm aveam 3,3v respectiv -3,3v,iar la acesta am 2,3v si-1.9v multumescschema cred ca este aceasta

post-4230-0-07056600-1451884289_thumb.jpg

Editat de alinuts
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock