Sari la conținut

Cuptor cu microunde Hyundai 20L


miron1947

Postări Recomandate

Nu mai este in garantie(cumparat in 2005) dar ma intereseaza cat ar putea costa(estimativ) reparatia lui, avand urmatorul simptom, azi(ieri functiona) n-a mai incalzit pe functia microunde, cu toate ca la pornirea programului s-a auzit acel soc in transformator, ca atunci cand functiona. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu incercati sa il reparati singur? Eu zic ca este usor. Unde lucrez eu reparatia pleaca de la 60Lei(manopera)+costul pieselor.

 

Verificati intai siguranta de pe inalta. Daca este arsa verificati condensatorul (descarcati-l inainte de masurare), dioda si magnetronul. De asemenea de verificat mica din interior. Daca este cat de putin carbonizata recomand sa o schimbati.

Editat de m.mihai
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil am sa incerc, dar pentru ca nu am mai reparat tipul acesta de aparat, pot apare si probleme de compatibilitate intre piesele pe care le pot procura si cele din aparat, asa cum intr-un TV cu tub, daca este defect tramsformatorul de linii(am patit la un monitor), daca nu ai acces la unul original, trebuie ceva experienta ca sa-l poti inlocuii cu unul disponibil de alt tip.

Am trimis doua e-mail-uri la centrele recomandate in fisa de garantie si acum astept raspuns, daca mai repara acest model si cat costa orientativ.

In plus, s-ar putea ca firma sa achizitioneze mai ieftin componentele si suma(valoarea manoperei plus a componentei sau a componentelor), sa fie apropiata cu pretul lor din oferta pentru persoane fizice + curierul.

Daca, fie nu mai accepta acest model, fie pretul este prohibitiv pentru mine, o sa incerc sa-l repar eu.

In general, chiar daca intr-un domeniu(ex. auto, instalatii, tamplarie..) am ceva cunostinte, prima optiune este sa apelez la cineva care se ocupa in mod curent cu activitatea respectiva.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La magnetron poti face doua masuratori:

1. Rezistenta intre bornele F si FA (filamentul magnetronului). Acesta trebuie sa fie mica 1-2Ohmi.

2. Rezistenta intre una din bornele F sau FA si masa acestuia. Masuratoarea se face pe MegaOhmi. Trebuie sa fie infinita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

Am desfacut aparatul, siguranta post-9-0-95408600-1453377608_thumb.jpg este intrerupta(arsa) asa arata post-9-0-07158000-1453377667_thumb.jpg cu carcasa izolatoare desfacuta , magnetronul are filamentul continuu(sub 1 ohm) si fata de masa rezistenta infinita, dioda functioneaza corect, cu multimetrul pe domeniul CC, la retea(priza), imi apare tensiune continua.

Condensatoru verificat pe domeniul 20M apare ca se incarca, iar bornele lui fata de carcasa prezinta rezistenta infinita.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Verificati mica din interior. Deschideti usa si o gasiti pe partea din dreapta si daca este carbonizata trebuie schimbata. Ar fi fost bine sa masurati si capacitatea condensatorului. Mai puteti verifica si capul magnetronului (vizual, sa nu fie topit sau murdar), dar pentru asta trebuie sa scoateti magnetronul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru asta trebuie sa scoateti magnetronul.

Da, acesta era pasul urmator.

Referitor la mica, dar acea carbonizare poate aparea brusc?

Nu imi dau seama de ce s-a ars siguranta, daca dioda si condensatorul sunt functionale, adica nu prezinta posibilitate absorbirii unui curent excesiv.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Carbonizarea apare in timp (poate sa apara si in cateva zile) din cauza grasimilor sau altor murdarii care s-au depus pe mica. De exemplu, daca este o mica pata de grasime, aceasta o sa fiarba atunci cand il porniti si va carboniza mica.

Editat de m.mihai
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa arata placa de mica fata spre incinta de lucru post-9-0-84457300-1453405032_thumb.jpg si fata spre magnetron. post-9-0-59205100-1453405064_thumb.jpg 

Pe capul magnetronului apar niste ,,pete"(marcate de mine cu un careu rosu), care este explicatia?post-9-0-10044100-1453405086_thumb.jpg 

In rest capul magnetronului pare nedeteriorat.

post-9-0-08791100-1453405289_thumb.jpgpost-9-0-88941300-1453405298_thumb.jpgpost-9-0-66090600-1453405309_thumb.jpgpost-9-0-88626600-1453405322_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock