Sari la conținut

stabilizator de tensiune centrala termica are sau nu efect ?

marius_med

Postări Recomandate

Buna seara,

Mi-am montat de curand o centrala termica de apartament si cei de la firma respectiva mi-au recomandat sa conectez centrala la retea printr-un stabilizator de tensiune, argumentand ca va fi protejata astfel placa electronica fata de posibilele variatii tensionale care o pot arde.

Am tot citit pe net si parerile erau impartite, unii spuneau ca nu ar fi eficient un astfel de stabilizator deoarece nu ar raspunde in timp util la variatiile tensionale, ba mai mult, centrala ar avea protectii eficiente in acest sens, altii recomandau mai degraba o sursa UPS cu iesire sinusoidala.

Deoarece exista pe piata de toate pentru toti, vreau sa va cer parerea si va intreb daca merita si daca este eficienta montarea unui astfel de sistem de protectie si mai ales care ar fi potrivt ?

Multumesc

Editat de marius_med
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Principial este util un stabilizator de tensiune pentru a proteja placa electronica a centralei de eventuale supratensiuni ce pot aparea in reteaua de alimentare.

UPS-ul se dovedeste util in situatiile in care casa este nelocuita pe o perioada lunga de timp astfel evitandu-se situatiile in care instalatia ar putea ingheta din caquza unei pene de curent prelungite.

Acuma daca doresti doar un stabilizator ar fi suficient unul de 300VA doar pentru centrala .

Link spre comentariu

Un UPS proiectat pentru cazane in general este mai indicat in cazul dvs., inafara de variatiile de tensiune  veti fi protejat o perioada de timp si de lipsa curentului, cu toate ca ocupa loc inafara de aparat si acumulatorul.

Link spre comentariu

• 2 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock