Sari la conținut

Amplificator apex A40

Postări Recomandate

Salutare, de ceva vreme am achizitionat cam toate piesele pentru realizarea acestui amplificator. Pentru ca am investit cava banuti in piese as face si o treaba mai de calitate. Asa ca vreau sa va cer un sfat voua, colegilor de forum, dar si  d-lui @donpetru. As vrea sa stiu ce tranzistori din schema ar trebui imperechiati mai riguros si cam care ar fi diferenta de Hfe care ar putea fi tolerata si acceptata.

Multumesc anticipat.

post-31894-0-34360800-1450272084_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6023-amplificator-apex-a40/
Distribuie pe alte site-uri

Toleranta acceptata in cazul imperecherii tranzistoarelor, care se poate face strict numai dupa factorul beta (hFe) sau luand in calcul caracteristica de transfer a tranzistorului, depinde de gradul de perfectionare pe care dorim sa-l atingem practic cu o schema data. Avand in vedere ca schema prezentata de dvs. (inspirata in proportie de 95...99% dintr-un amplificator audio Marantz de actualitate) contine un circuit de reglaj a OFFSET-ului si tinand cont de circuitele pe care le-am realizat in decursul timpului, va pot recomanda o toleranta de maxim 10% intre hFe la toate tranzistoarele (fie ca sunt NPN cu NPN, fie ca sunt NPN cu PNP). Bineinteles, daca aveti un lot de tranzistoare de putere mica care se pot imperechea mai riguros, atunci puteti sa-i montati pe partea de intrare a schemei. In rest, in functie de lotul de componente disponibil se pot face compromisuri mai mult sau mai putine.

Retineti ca intr-un amplificator audio orice incercare de a-i dubla performantele "tehnice pe hartie" si chiar si cele audio, conduce la un efort bugetar de 10 ori mai mare la fiecare incercare de crestere de doua ori a performantelor (mai mult sau mai putin).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6023-amplificator-apex-a40/#findComment-63418

Atunci o sa am in vedere un maxim de 10% asa cum ati specificat mai sus, asta la tranzistoarele de la intrare si de putere mica. La cele de putere mare (finalii) nu se pune problema din cauza costurilor. Poate o sa incerc o posibila imperechiere mai bruta si in cazul prefinalilor. Acum as mai avea o nelamurire, in cazul in care nu se face deloc imperechere, distorsiunile sunt prezente tot timpul (si la volum mic), sau doar la volum mai mare? Si acestea se fac prezente mai repede decat in cazul in care tranzistorii ar fi imperechiati?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6023-amplificator-apex-a40/#findComment-63422

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock