Sari la conținut

imprimare folie cablaj

elev

Postări Recomandate

pentru a nu strica o coala de folie PNP pentru un singur cablaj,as vrea sa pot adauga mai multe poze (cat imi permite) insa nu stiu cum sa fac,ce program as putea utiliza ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut ! Expres PCB nu folosesc pt ca folosesc Proteus am incercat sa folosesc Inkscape insa mi se pare cam greu,astazi am incercat in word si am reusit dar l-am facut oarecum la ,,ochi'' trebuie avut grija la dimensiuni ca desenul sa iasa la scara 1:1

multumesc !

Link spre comentariu

Nu cunosc Proteus, dar poate se aplica si la acest program solutia din Express PCB, cu copy dintr-un fisier/e si paste intr-un fisier cumulativ, ca aici post-9-0-27951200-1450097154_thumb.png montajul 1 cumulat cu montajul 2.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

probabil ca cel mai logic sa combini proiecte diferite e sa combini fisierele gerber (evident trebuie sa stii un pic de meserie) dar asa fac cei care fabrica cablaje (creaza panouri - panels)

nu e chiar simplu la inceput dar nici foarte complicat. (softurile de gerber mai bune nu sunt ieftine)

http://gerbv.sourceforge.net/

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

• 2 years later...

PCB Wizard 3 - http://www.new-wave-concepts.com/products.html

E bun pentru circuite simple / coplexitate redusa. Iti pune piesele automat si iti face si circuitul. Poti si modifica. Nu are utilitar sa iti faci piesele care nu sunt. Ex, trimer multitura vertical care e uzual, dar ii pui ceva cu 3 pini in linie si suplinesti lipsa. Diferenta la Profesional (vrajeala) este la max. pini acceptati. E aratos, "prezentabil" la fata! Ce nu imi place este ca nu iti spune cat costa; te duce cu zaharelul prin nu stiu cate pagini! Folositi Demo/Trial

Daca il pui sa faca pe 2 fete de obicei, din experienta, nimereste la 100%. La circuite logice 5... mai scade la 70-80% (el procent iti spune) de la caz la caz nu este universal valabil. Ce nu poate il lasa strap si mai modifici manual. La Convert Schema > PCB, ai setari. Esti incepator le lasi pe default. cand il mai inveti, umbli acolo.    

Are instrumente CAD/CAM (Export > NC Drill, Gerber). La Print PDF are obtiuni multiple utile pentru ex. press&peel, toner.

Incercati toate, sunt interesante. Pentru un hobbist este nemaipomenit! este utilizat si de "case" mari Yusynt  (cu versiune mai veche)

@Nardu

post-2883-0-67347900-1522141798.png

Editat de Nardu
  • Like 1
Link spre comentariu

Foxit pdf editor, copiezi dintrun pdf si adaugi cat incape in altul.

Mai simplu de asa nu cred ca vei gasii. 

Folosesc de mult timp Foxit pdf editor pentru ceea ce stie sa faca foarte bine. Sincer nu mi-a picat 'fisa' sa-l utilizez si pentru 'punerea in pagina'  la A4, folie PNP sau pentru ce am mai utilizat eu pt film la metoda foto pt placi PCB UV, ex 100x160m (utilizam programe grafice uzuale).

Confirm/probat     @pop ciprian a zis: "Mai simplu de asa nu cred ca vei gasi"  ca sa obtii simplu, usor, sigur 100%.

post-2883-0-82255500-1522756166.jpg

Bravo!

@Nardu

post-2883-0-82255500-1522756166.jpg

Editat de Nardu
Link spre comentariu

... astazi am incercat in word si am reusit dar l-am facut oarecum la ,,ochi'' trebuie avut grija la dimensiuni ca desenul sa iasa la scara 1:1 ...

Daca inteleg eu bine, se urmareste punerea pe aceeasi pagina de format A4 a mai multe desene identice sau diferite. Daca nu se evita realizarea manuala a desenelor, atunci se poate utiliza AutoCAD-ul, care ofera suficienta precizie. Deoarece AutoCAD-ul are dezavantajul unei licente piperate, se poate utiliza NanoCAD-ul - un program similar, dar cu licenta libera. Altminteri, se pot utiliza posibilitatile imprimantelor moderne de a printa in format variabil nestandardizat. Cu alte cuvinte se poate taia din folia A4 un crampei adecvat desenului si imprimarea unui singur desen pe acel crampei.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

pentru a nu strica o coala de folie PNP pentru un singur cablaj,as vrea sa pot adauga mai multe poze (cat imi permite) insa nu stiu cum sa fac,ce program as putea utiliza ?

O folie PNP este in format A4, ca sa imbini mai multe pcb sa incapa in format A4, se pot utiliza diverse programe grafice ex. Corel, Photoshop, Gimp, @Thoranaga: Inkscape, Paint.net s.a.. Nu toate programele grafice deschid/importa PDF. Trebuie sa transformi in imagine cu alt program ex. IrfanView. Aici lucrurile se pot complica; poate sa modifice dpi si iese o aiureala nu ai 100%. Te incurci, complicat! 

@pop ciprian a zis: "Foxit Pdf Editor, copiezi dintrun pdf si adaugi cat incape in altul. Mai simplu de asa nu cred ca vei gasi."

Adevarat, este cel mai simplu si sigur sa obtii 100% PCB-urile combinate.

Toate programele specializate pt PCB au obtiunea Print; unele au Export to PDF, care este utila pt metoda Press&Peel, folia PNP, toner, sau foto.

In imagine proba masura 100%. In stanga pcb in Sprint Layout (asta folosesc eu),  in dreapta masura in Foxit Reader  (apasa pt marire)

post-2883-0-96452300-1522885145.jpg

Ai mai multe PCB in format PDF, in Foxit PDF Editor, deschizi pe primul, dupa care celelalte NU le deschizi cu Open ci le introduci cu Drag&Drop sau prin calea Document > Pages > Insert From Document... Vezi in imagine:

post-2883-0-01078600-1522885796.jpg

Cele 5 pagini introduse arata asa in Foxit:

post-2883-0-77212500-1522886449.jpg

Acum, treci in pag2,   Select All,  Copy si apoi Paste in pag1 (Ctrl A, Ctrl C, Ctrl V) si o aranjezi , el ti-o pune in centru

Apoi, treci in pag3,   Select All,  Copy si apoi Paste in pag1 (Ctrl A, Ctrl C, Ctrl V)

--------------------  Repeti secventa pentru cate pagini ai --------------------------------

La urma vei avea in pag1 asa ceva in imagine.   Salvezi PDF sub alt nume cu Save As:

Daca a uit bine, mai merge rearanjat sa mai incapa ceva !

post-2883-0-85068800-1522887032.png

@Nardu

post-2883-0-96452300-1522885145.jpg

post-2883-0-01078600-1522885796.jpg

post-2883-0-77212500-1522886449.jpg

post-2883-0-85068800-1522887032.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock