Sari la conținut

[SONDAJ] Cablaje kit DP-0802


donpetru

Postări Recomandate

Momentan nu am o oferta de pret dar cum primesc un raspuns in acest sens o sa postez aici preturile per bucata in functie de cantitatea care va fi in final comandata.

Facand o analogie cu alte preturi de cablaje si tinand cont de suprafata cablajului DP-0802, va puteti forma cat de cat o idee despre ce preturi ar putea fi vorba.

Dar pana atunci, postez mai jos un link catre proiectul DP-0802:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/5965-dp0802-circuit-intarziere-conectare-si-protectie-incinte-acustice/

 

Kitul DP-0802 este un circuit de intarziere conectare difuzoare pentru doua kituri cu 2xTDA7294, impreuna cu protectia la c.c. pe iesirea amplificatorului. Merge folosit cu orice amplificator care se alimenteaza la 2x25VCA (cu cativa volti, plus-minus toleranta). Daca credeti ca versiunea actuala nu este suta la suta potrivita cu necesitatile voastre, atunci as mai putea adauga o protectie la supratemperatura cu comanda a doua ventilatoare - este vorba de protectia cu MCU attiny45 din kitul TA1000-PS. De fapt, asta e si motivul pentru care nu am insistat sa obtin urgent o oferta de pret pentru acest proiect DP-0802.

 

Deci, daca credeti ca ar trebui sa-l mai cizelam acest DP-0802, spuneti-mi si in functie de ceea ce decide majoritatea voi proceda in consecinta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara, dupa parerea mea adaugarea protectiei la supratemperatura si comanda ventilatoarelor in functie de temperatura ar fi benerfica, astfel modulul ar deveni complet.

Oricum sunt interesat de proiect, daca se va face comanda comuna ma puteti lua in considerare.

Mult succes in continuare !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Seara buna, ar fi benefica  o astfel de varianta a montajului cu (protectie la supratemperatura configurat cu unul sau doua ventilatoare),in felul acesta nu ar mai fluiera ventilatoarele la temperaturi mici.

Ar iesi un PCB mult mai compact decat TA100PS,folosibil la mai multe variante de finali,intr-un spatiu restrans.

Nu pot decat sa salut ideea lui Donpetru

Spor la mestereala.

Editat de niksound
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine, atunci sa vedem si parerilor altor utilizatori dar pana acum ramane sa adaug protectia termica de la TA1000PS. Ma gandeam la o solutie chiar fara MCU dar in fine, acum, sper sa nu transformam acest kit intr-o versiune mult mai compacta a lui TA1000PS!!! Desi nu ar fi rau, am chiar o idee pentru dispunerea capacitoarelor de filtraj destul de buna care sa conduca la realizarea unui PCB mult mai compact si ieftin deopotriva.

Dar, inainte sa ma hotarasc asupra unei variante, ramane in calcul varianta cu MCU pentru protectia termica, care desi are dezavantajul programarii, se adapteaza mult mai usor cu orice tip de radiator si ventilator fara modificari software majore si fara modificari hardware, comparativ cu versiunile clasice fara MCU.

 

Asadar, ceea ce as dori sa stabilim aici ar fi:

 

1. doriti ca tensiunea de alimentare a acestui kit sa fie in jurul valori de 2x25VAC ca sa folosim o singura tensiune de alimentare pentru toate circuitele necesare functionari kitului ??? Sau o plaja de tensiuni mai extinsa, lucrul care va complica putin treaba prin utilizarea unei tensiuni suplimentare de alimentare ? In plus, o plaja mai extinsa de alimentare ne va forta sa folosim niste relee "mai puternice", deci, va complica ceva lucrurile. Ideea initiala era sa ma axezez in jurul unor alimentari de 2x25VAC, deci amplificatoare audio pentru casa nu mai mult ca ajungem in extrema cealalta si nu prea se pot amesteca lucrurile. In cel mai fericit caz se va putea creea doua kituri asemenea ca rol dar distincte, unul pentru domeniul "home", si unul pentru "PRO Audio". Eu as tinde sa mergem pentru inceput pe vers. "home" a acestui montaj???!!!

 

2. kitul intentionez sa-l concep asemenea DP-0802, astfel incat sa poata fi folosit cu doua etaje finale, fiecare configurat in punte, fie ca este pe tranzistoare, fie ca are la baza 2xTDA7294. Cum vi se pare aceasta ipoteza de lucru ? 

 

Asadar, as dori sa citesc opiniile tuturor utilizatorilor vis-a-vis de pct.1 si 2 de mai sus, iar undeva dupa data de 15 decembrie anul asta sa putem stabili, de comun acord, cu toti, o concluzie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Seara buna,as fi de parere sa ramanem in varianta "home",cu o singura tensiune de alimentare asa cum ati propus dvs.in jurul 2X25VAC.

Daca alegeti varianta protectiei cu MCU se poate face pe un pcb micut ,pe verticala ,asezat pe placa mama,pentru un spatiu restrans.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Votez si eu pentru varianta home, fara alimentare suplimentara.

Comanda cu MCU a confirmat deja, nu cred ca are rost sa concepeti alta solutie - parerea mea.

Daca placa va creste putin (normal , se vor adauga componente aditionale) nu este o problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Buna ziua! Sunt si eu interesat de acest proiect, cu urmatoarele precizari: ca si tensiune de alimentare mi se pare mult mai ok caa montajul sa se alimenteze la o tensiune de 2x12V sau 2x15V, in felul acesta kitul poate fi adaptat in mult mai multe proiecte de amplificatoare, atat home cat si PRO. Sa luam de exemplu cazul descris de dvs, tensiunea de alimentare de 2x25V. Un kit proiectat pt 2x12V poate fi alimentat foarte usor de la 2x25V prin intermediul a doua rezistente de putere, pe cand un kit proiectat pentru o tensiune de 2x25V nu prea poate fi alimentat de la o sursa de 2x12V. De asemenea pot sa spun fara sa gresesc prea mult ca majoritatea transformatoarelor existente in comert au ca tensiuni auxiliare o infasurare de 2x12V sau 2x15V, mai rar am intalnit auxiliare de 2x25V. Cat despre implementarea unei protectii termice cu reglajul continuu a turatiei ventilatoarelor este foarte ok din punctul meu de vedere. De asemenea, consider ca nu se justifica includerea partii de redresare-filtrare pe acelasi PCB, daca se are in vedere integrarea acestui kit in configuratii cat msi diversificate, pentru ca este destul de greu sa adaptezi acelasi PCB la o gama larga de tensiuni de alimentare, din considerente de gabarit(gabaritul condensatorilor necesari la o tensiune de +-50V este diferit de cel necesar la +-95V).

 

Insa aceasta este doar parerea mea, dvs veti decide cum credeti dvs ca e mai bine. O zi frumoasa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock