Sari la conținut

schema electronica nivel baterie 12v

donydj

Postări Recomandate

Salut, nu stiu daca s-a mai deschis un topic asemanator dar eu nu am gasit, asa ca m-am gandit sa deachid eu unul. Am o baterie externa la care as vrea sa ii adaug un indicator de nivel cu 3 led-uri bateriei de 12v. As vrea si eu o schema electronica simpla daca puteti sa ma ajutati. Va multumesc si scuze daca acest topic m-ai exista undeva.

Link spre comentariu

doresc sa mentionez ca bateria este home-made si este realizata de mine dintr-o baterie de laptop 6 celule a 2V si un incarcator de masina, problema e: daca o incarc normal la un incarcator in-dorr de 16V 0.93A dureaza o vesnicie si dupa ore bune abia o incarca, am masurat tensiunea bateriilor si e undeva la 11,78V, normal trebuie sa fie undeva peste 12V. Ii trebuie un modul de incarcare ceva? :scratchchin:

Va Multumesc!

(un site bun cu componente electrice imi recomanda careva?)

Editat de donydj
Link spre comentariu

nu exista baterie de laptop cu celule de 2V - eu as incepe in a identifica tipul de celule (cel mai probabil LiIon) dupa care as citii despre cum se incarca (pe net) dupa care as alege o schema de incarcator sau as cumpara un incarcator specializat. NU e recomandat sa incarci bateria LiIon aiurea pentru ca poate exploda sau lua foc daca o supra incarci. (e foarte important ca tensiunea de incarcare sa nu depaseasca o valoare prestabilita iar temperatura sa fie monitorizata continuu).

Atentie nu e joaca.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Uite ca exista baterie de laptop ca o singura celula sa aibe 2v si mai ales ca le-am si masurat in total 12v, altfel nu mai puteam conecta incarcatorul de masina, bine ca exista si incarcatoare de masina de la 9-20v. Eu am cerut o schema, un modul ceva, nu critici, stiu poate gresesc dar in speranta de a nu gresii deaceea m-am inregistrat pe acest portal ca sa ma documentez si sa aflu informatii noi.

Va multumesc!

Link spre comentariu

daca tensiunea la o celula LiIon e sub 2.5V atunci de defecta, o celula LiIon nu tebuie decarcata sub 2.7V si nu trebuie incarcata peste 4.1V (sunt variante cae pot merge la 4.2V LiPolimer)

descarcarea sub 2.5V duce la distrugerea nereversibila a celulelor, motiv pentru care exista un mic montaj de protectie care deconecteaza celula de la sarcina cand tensiunea coboara prea mult.(asta la bateriile cu o celula cum ar fi cele din telefoane) - la bateriile de laptop nu exista asta la nivel de celula individual (numai la cele scumpe, deci nu e cazul tau)

Celulele daca au 2V sunt bune de aruncat la gunoi (evident daca vorbim de LiIon, ca tot nu ne-ai zis ce scrie pe ele)

RR

PS

As a battery self-discharges, its voltage gradually diminishes. When depleted below the protection circuit's low-voltage threshold (2.4 to 2.9 V/cell, depending on chemistry) the circuit disconnects and stops discharging until recharged. As discharge progresses, metallic cell contents plate onto its internal structure, creating an unwanted discharge path.[citation needed]

https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock