Sari la conținut

Problema vizualizare

Postări Recomandate

Vezi exemplu practic, la postul despre cartelele telefonice:

"Nu mai tin minte exact dar nici 50% din continutul cartelei nu reprezinta suma de pe ea, restul sunt infor&&&&&&& folosite de Romtelecom pt. identificarea lor".

Chiar nu injuram Romtelecomu'.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dl. miron1947, asa cum a intuit si Dl. SIG, cuvantul "matii" este trecut la cuvinte cenzurate in forum. Din aceasta cauza, cand scrieti cuvantul informatii va apare eroarea afisata in documentul atasat. Am sa incerc sa vad cum repar acest lucru, o modalitate in acest sens fiind renuntarea la un singur "i' de la cuvatul "matii".

Link spre comentariu

Sa facem un test: "informatii". La mine merge.

P.S. As dori sa faca testul asta si un user. In calitate de administrator mesajele mele nu sunt influentate de conditia cuvintelor cenzurate si as dori sa vad daca modificarea facuta are efect daca posteaza un user. Multumesc.

LATER EDIT: Am scos cuvantul "matii" de la cuvinte cenzurate si as dori sa posteze inca o data un user cuvantul "informatii", de proba, sa vad daca a avut loc eliminarea cuvantului cenzurat.

Link spre comentariu

Proba:

informatii

Later edit:

Functioneaza.

Raman insa la ideea sa lasa vocabularul si sa sanctionam abaterile de la moralitate si etica.

ADMIN EDIT: Eu vroiam sa testati cuvantul "informatii". Il rog si pe betamax sa-si modifice postul cu raspunsul dat lui SIG in acest sens. In acest post am facut modificarile de rigoare.

Link spre comentariu

LATER EDIT: Am scos cuvantul "matii" de la cuvinte cenzurate si as dori sa posteze inca o data un user cuvantul "informatii", de proba, sa vad daca a avut loc eliminarea cuvantului cenzurat.[/size]

Corect ar fi fost ma-tii (daca e vorba de chestia aia la care se gandeste mai tot omul, cand il supara altu' ).

LATER EDIT:

Proba:

matii

Later edit:

Functioneaza.

Raman insa la ideea sa lasa vocabularul si sa sanctionam abaterile de la moralitate si etica.

SIG, propune tu o sursa de informatii despre etica ... (moralitatea se presupune (?) cunoscuta).

Link spre comentariu

proba: papucii matii, papucii ma-tii

asta de proba

daca e voie sa-mi dau cu parerea: nu faci absolut nimic cu cenzura, pentru ca, daca vrei sa insulti un om, poti sa eviti absolut orice cuvant cenzurat

adica: pe mine nu ma intereseaza atat de mult un user care ma baga si ma scoate, pentru ca injuraturile si grosolania vorbesc mai mult despre el decat despre mine

pe cand un user care vine si spune ca plagiez (imi insusesc ideile cuiva si le prezint ca fiind ale mele, sau ca postez texte copiate cu nerusinare - nesimtire, tupeu), sau ca incerc sa par (sa ma prefac, sa disimulez) destept in conditiile in care nu-s, ci dimpotriva, sau cate altele (pentru ca limba are resurse, si nu trebuie decat sa le folosim si ne atingem orice posibil scop), atunci pot sa ma simt insultat, umilit, agresat verbal - timp in care cenzura ar sta linistita si s-ar uita la lume.

(inrositele, boldul, italicele: vorbe care pot deveni instrumente ale agresiunii)

Link spre comentariu

SIG, propune tu o sursa de informatii despre etica ... (moralitatea se presupune (?) cunoscuta).

Putem inttelege etica si asa:

?TIC? s. 1. v. moral?. 2. etic? profesional? v. deontologie

Deci putem avea o etica profesionala si un comportament moral in acelasi timp sau nu.Ar' fi de preferat impreuna,nu doar una din ele.

Ramane ca administratorul sistemului sa aleaga varianta,sanctiune sau cuvinte tabu.

Link spre comentariu

?TIC? s. 1. v. moral?. 2. etic? profesional? v. deontologie

Deci putem avea o etica profesionala si un comportament moral in acelasi timp sau nu.Ar' fi de preferat impreuna,nu doar una din ele.

SIG, "etica profesionala" inseamna totalitatea aspectelor etice ale unei profesii, nu "etica high-end"

pilde:

"etica profesionala a asistentei medicale prevede sa nu comenteze deciziile medicului"

"etica profesionala a medicului presupune ca medicul sa nu exploateze, in folos propriu, slabiciunile pacientilor"

"etica profesionala a profesorului trebuie sa-l impiedice pe acesta sa profite (material, sexual, etc) de ascendentul pe care il are asupra studentilor sai"

etica forumistului ar trebui sa il impiedice pe acesta sa faca (pe forum) altceva decat sa dialogheze civilizat

Link spre comentariu

Orice profesie are o etica,fie ca obiectul muncii e de natura umana/vie sau reala/tehnica.

Ma refeream la etica profesionala, in speta cea tehnica/electronica,nu la calitatea de forumist.

Suntem cativa care chiar avem o profesie tehnica.

Later edit:

Etica aplicat? este format? dintr-un m?nunchi de discipline care ?ncearc? s? analizeze filosofic cazuri, situa?ii, dileme relevante pentru lumea real?. Printre aceste discipline se num?r? etica tehnologiei informa?iei, etica bun?st?rii animalelor, etica ?n afaceri, bioetica, etica medical?, etica mediului, etica cercet?rii ?tiin?ifice, etica ?n politicile publice, etica rela?iilor interna?ionale, etica mijloacelor de informare.

(sursa:wikipedia)

Etica filosofica pune cel mai mare accent pe ratiunea umana ca fundament al moralitatii, fiind astfel intelectualista, in timp ce Morala crestina trebuie sa cuprinda si faptele omului pe care le savarseste in conformitate cu firea sa umana dar raportate la o Fiinta absoluta, identica cu Binele suprem - Dumnezeu, altfel natura umana a credinciosului ar ramane numai o norma incompleta si nesigura pentru adevarata moralitate crestina

Putem dezvolta legatuile si diferentele intre etica si morala.

Link spre comentariu

Ma declar fan sacaz ! Il cunosc de peste 20 de ani si m-a ajutat intotdeauna, fara el nu m-as fi descurcat. Szacaz are dreptate, cenzura nu foloseste la nimic, poate fi usor ocolita. Exemplu: daca "prost" ar fi fost cenzurat, se putea folosi "nestiutor" (bineinteles, exemplul meu este imaginar).

In legatura cu etica si restul : Cicero (oratorul) i-a spus unui senator :" nu mai incerca sa-i inveti pe romani (aia din Roma) cum trebuie sa fie un bun cetatean. Fii tu insuti unul !"

Link spre comentariu

Cam mult OFFTOPIC pe aici si chiar filozofie. Daca vreti sa discutati OFFTOPIC in continuoare va rog sa deschideti un topic la sectiunea "Discutii libere" altfel ma simt nevoit sa inchid topicul de fata - problema a fost lamurita deja.

Link spre comentariu

Cam mult OFFTOPIC pe aici si chiar filozofie. Daca vreti sa discutati OFFTOPIC in continuoare va rog sa deschideti un topic la sectiunea "Discutii libere" altfel ma simt nevoit sa inchid topicul de fata - problema a fost lamurita deja.

Ai dreptate, nu citisem editarea ulterioara a lui SIG, dar raspunsul meu ramane acelasi (tot off-topic).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock