Sari la conținut

Cablaje cu kit DP-0257

donpetru

Postări Recomandate

Am conceput un nou kit electronic, care se doreste a fi o completarea la etajele de amplificare GX400 si AV400v2, astfel incat sa aveti la dispozitie toate etajele necesare pentru constructia de la 0 a unei statii de amplificare de putere. 

Intentionez sa realizez cateva cablaje de fabrica a kitului electronic prezentat mai jos (cei care veti achizitiona cablaje veti primi in format electronic schema proiectului si detaliile necesare pentru asamblarea corecta a cablajului):

DP-0257_3D view.png

Caracteristicele principale ale acestui kit care are la baza 4 circuite integrate MC33079 sunt:

a)intrari XLR si Jack 6.3. pe fiecare canal din cele doua disponibile;

b) prin comutatorul cu zece pozitii dip DIP se pot activa separat pe fiecare canal:

- modul de intrare: balansat sau nebalansat (20k/10k);

- filtru activ pentru subwoofer (permite reglarea frecventei de taiere in domeniul 50...200Hz, pe fiecare canal);

- filtru trece sus;

- circuitul de limitare cu posibilitatea reglarii pragului de actionare (circuitul de limitare utilizeaza optorezistoare cu cel mai bun raport calitate pret - VTL5C1 - si care confera in functionare un raspuns foarte bun, fara a afecta calitatea semnalului audio, asa cum se intampla la alte montaje mai simple cu tranzistoare);

- functionarea in punte a celor doua canale de amplificare fara a efectua modificari asupra modului de cablare a amplificatorului.

c) un preu (preamplificator audio) care va da posibilitatea sa atacati cu un nivel de semnal audio corespunzator etajele de amplificare.

Obs! Intre circuitul prezentat mai sus si etajele de amplificare se vor intercala potentiometrele de volum.

Circuitul se poate alimenta la +/-12Vdc sau +/-15Vdc, folosind ca referinta masa aferenta fiecarui canal pentru o mai buna separare a canalelor (din pct. de vedere audio).

Multumesc utilizatorului @niksound pentru colaborare - dumnealui avea nevoie de un asemenea circuit si cu aceasta ocazia s-a trasat, atat teoretic cat si practic, forma finala a prototipului.

Intre timp am primit si o oferta de pret de la fabrica de cablaje si in functie de cantitatea achizitionata preturile se prezinta astfel:

27 lei / bucata (daca se strang comenzi pentru 20 de bucati)

25 lei / bucata (daca se strang comenzi pentru 30 de bucati)

21 lei/ bucata (daca se strang comenzi pentru 50 de bucati)

Daca sunt mai mult de 50 de comenzi, o sa actualizez oferta de pret in timp util. Preturile de mai sus sunt valabile anul asta, deci as dori ca luna asta (noiembrie) sa stabilim cati doritori de asemenea cablaje sunt, in caz contrar, voi vinde documentatia kitului la un pret cat de cat modic.

Deci, va rog sa precizati in acest topic eventualele neclaritati si numarul dorit de cablaje. Dupa aceea, daca se aduna suficiente comenzi voi vedea cum facem cu plata cablajelor. Momentan as dori sa vad cati utilizatori sunt interesati de acest kit.

Editare ulterioara - o imagine cu ultima versiunea a prototipului:

DP-0257 prototip.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Seara buna Donpetru,va multumesc pentru realizarea acestui montaj.Pentru inceput eu ma inscriu pentru 6 buc.PCB.

Sper sa fie utilizatori care sa doreasca acest PCB,care completeaza seria GX400 si AV400v2.

Link spre comentariu

Deci, in acest moment sunt 12buc. PCB (sa vedem ce va mai urma).

Referitor la dimensiunile cablajului, acestea sunt (LxH): 120 x 78,2 mm, deci cablajul se poate atasa intr-o carcasa cu o inaltime 2U si se poate adapta sa functioneze si cu AV400, FET300, AV400v2, GX400 si alte kituri de amplificatoare audio PRO. Asadar, din acest punct de vedere kitul electronic este foarte adaptabil.

Preul din componenta kitului are o amplificare tipica x10 care se mai poate mari dupa necesitati in limite rezonabile, asta tinand cont si de modul de reactiune a limiter-ului (in cazul in care il activati).

Link spre comentariu

M-as abona si eu la o bucata cu conditia sa fie 20...21lei bucata cel mult. Asta inseamna sa se adune cel putin 50 de comenzi.

Spre exemplu, acum eu as dori o sursa SMPS pentru auto ca sa pot sa alimentez un GX400, decat un cablaj cum este DP-0257, dar cumpar si un 0257 dar sa nu fie prea scump!  :ermm:

Editat de ionut90
Link spre comentariu

[...]astfel incat sa aveti la dispozitie toate etajele necesare pentru constructia de la 0 a unei statii de amplificare de putere. 

[...]

Am o completare, una mica: singurul element care lispeste din acest lant, este carcasa.

Kituri de amplificare avem, etaje de intrare avem, alimentare si filtrare la fel. Dar tot ce ne mai lispeste este carcasa.

Oare exista sansa ca pe viitor sa putem beneficia si de asa ceva? 

Imi cer scuze daca am poluat topicul.

Editat de pilica paul
Link spre comentariu

Ziua buna niksound,

Te rog sa nu ma intelegi gresit. Nu am cautat sa aduc critici negative. Ci pur si simplu mi-am exprimat o dorinta personala. Am facut-o cu gandul ca poate mai exista si alte persoane care gandesc la fel.

Carcasa la care m-am gandit atunci cand am pus intrebarea este in genul acesteie:

200W_MOSFET_Amplifier_SM.jpg

sau asa:

b24_assembled_1.jpg

sau asa:

lm4780-gainclone-amplifier.jpg

Cu siguranta a-ti inteles ideea.

Link spre comentariu

Va rog sa va axati in acest topic pe cerinta topicului si anume daca doriti cablaje pentru kitul DP-0257.

In ceea ce priveste carcase de amplificatoare audio PRO, exista in comert carcase care se pot prelucra ulterior. Daca doriti carcase OEM pe un anume produs DIY, un numar de bucati mare nu este profitabil de realizat, iar daca se urmareste un numar de bucati mai mic, pretul per bucata este foarte mare si nu prea intereseaza pe nimeni. Deci, e un cerc vicios. In plus, cand vorbim de carcase de amplificatoare audio personalizate, cu tot cu gauri si scris, productia unui anume numar de carcase astfel incat sa rezulte un pret per carcasa acceptabil, implica costuri de cateva mii de euro. Daca gasiti oameni care ar fi dispusi sa riste asemenea sume de bani pe asa ceva, sa-mi spuneti si mie. Pana atunci, haideti sa vedem daca se strang suficienti utilizatori dornici sa achizitioneze cablaje DP-0257.

Referitor la cablajele DP-0257, studiind piata, are dreptate si utilizatorul @ionut90. Deci, precum observati pretul per bucata e cu atat mai mic, cu cat se achizitioneaza mai multe bucati. Eu sunt de acord sa comandam si 20 de bucati, cu pretul aferent, cu conditia sa fie platite in avans. La finele acestei luni discutam acest aspect.

Link spre comentariu

donpetru, petrule, lumea se asteapta sa risti tu bani astia - eu daca as avea bani nu as face asta pentru, vorba ta, piata romana e destul de subtire in domeniu, iar cea straina destul de suspicioasa cand vine vorba sa primeasca produse din RO. E trist dar asta e adevarul.

De ce nimeni in lume nu produce carcase de amplificatoare audio PRO la preturi comparabile cu preturile de productie a celor care se vand complet asamblate in comert ? Daca va spun la ce pret per bucata e o asemenea carcasa - vreo 20USD, mai mult, mai putin, nu o sa va vina sa credeti, comparativ cu carcasele nefinisate vandute de un producator din Italia la preturi de 100...200Euro/bucata, in conditiile in care chinezi vand un amplificator complet asambat la acest pret !!!!!!! De asta intreaba lumea de carcase. Dar nu se pot face asa ieftin. Este o firma prin Romania care are carcase de amplificatoare PRO la putin peste 100lei/bucata, dar te chinui o saptamana sa o finisezi si nici nu iese ca una de firma cu scris, cu tot.

Parerea mea e in felul urmator: cum nu s-a gasit nimeni in afara sa riste bani pe un produs PRO OEM de carcasa de amplificator audio  --- va spun eu, desi nu sunt foarte pasionat de domeniul audio, dar ca sa ajungi la pretul de 25USD, cu scris, cu gauri, deci cu tot pe carcasa, trebuie sa ai cateva zeci de mii de USD numai pentru un model. Si cate persoane credeti ca ar fi dispuse in domeniul asta DIY numit electronica ca sa faca lucrul asta - daca as castiga la loto as face asta, zic eu!!! :giggle: Serios vorbesc dar pana atunci, trebuie sa ne chinuim cu ce avem si putem, cu toate ca in urmatorii ani tare ma tem ca o sa fim din ce in ce mai putini care sa facem asta!

Scuze de OFF TOPIC, admin!

Editat de elco
Link spre comentariu

pai calculel bune tin business-urile pe piata, totul costa mai mult in Europa (chiar si US) fata de China si e vorba de costuri. Stiu lucrurile astea de la mine din firma, daca produc ceva in Irlanda am costuri de cel putin 4 ori mai mari decat daca-l produc in China, pentru ca am de platit utilajele, licentele la software, diferiti furnizori europeni, salarii europene, taxe europene, dar can e vorba de vandut, faptul ca e facut in EU inseamna ceva petru clientii  nostrii, au garantia ca e facut cum trebuie si ca platim toate taxele, ca suntem pe piata si la anul si ca ne pricepem.(ca nu-ti permiti sa-ti bagi banii aiurea in productie daca nu te ocupi serios) - e cu dus intors., sunt si dezavantaje dar si avantaje.

Incearca sa cumperi ceva serios de la chinezi, habar nu au ce vand, habar nu au limba, nu au bani nici sa se cace si nimic nu se face pe incredere. (au niste texte si niste scuze de-mi aduc aminte de vremurile dinainte de 89)

RR

referitor la risc - Banii se fac riscand, asta fac investitorii sau antreprenorii zi de zi. Unii pierd altii castiga.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

@roadrunner, nu trece cu vederea faptul ca mai trebuie sa ai si bani ca sa-i investesti sau sa-i risti. In general, persoanele care au dezvoltat site-uri asemenea Tehnium Azi (sau forumuri), nu au excelat la capitolul asta; au facut totul, in primul rand, din pasiune si nu stiu daca tu ti-ai fi permis, daca ai fi fost in Romania, sa tii un asemenea site folosind jumatate de leafa de pe o luna, cu toate ca beneficiile sunt, ce dai pe mere, iei pe pere. Dar, ma rog, cine se gandeste la asta!!! In spatele unui template de website asa de spectaculos asa cum a fost numit cel al site-ului Tehnium Azi, nu sta nici o banca, nici o fabrica de bani, ci doar sufletele si dorinta unor utilizatori, asa cum poate esti si tu, de a contura ceva util pentru posteritate in domeniul tehnic. Sa speram intr-un viitor mai bun!

ON TOPIC: Daca nu se aduna minim 20 de bucati comandate de cablaje la pretul corepunzator acestei cantitati si cu plata in avans, din pacate nu voi da curs cererei "de cablaje de firma". Va inchipuiti ca ma aflu in situatia unui om care are bani de o singura paine, cu toate ca trebuie sa cumpere 5 paini (painile insemnand proiecte PCB, asta facand o comparatie). Sper ca am fost cat se poate de inteles si daca nu vom reusi sa facem cablajele acestui proiect, nu-i nimic, voi incerca in viitor sa realizez si chiar sa va propun aici, alte proiecte, care poate vor starni interesul mai multor utilizatori. 

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock